bu arkadaşın topladığı sistem 60257 tl tutuyor
bu sistem fiyatına arkadaş 5070 ti lı bir sistem atmış evet işlemcisi 7600
daha geride 14600k ya göre ama ekran kartı da daha iyi
sistemi toplayan arkadaş benim işlemciye ağırlık vermem gerekiyor diyor ona da ok
lakin ben size soruyorum
siz bir sistem toplasınız ve yakın zamanda sistemi upgrade edebilecek küçük bir bütçeniz olmuş olsa
14600k + 9070 xt sistemi alırsınız
aynı paraya 7600 ü bile geçtim 7500f + 5070 ti sistem alıp
o bütçenin olduğu yakın zaman içinde işlemciyi satıp o bütçeyi katıp işlemciyi mi yükseltirsiniz
ekran kartı upgrade işlemi mi daha az maliyetli ve mantıklı olur
işlemci mi
Şuana kadar AM4 de dahil birçok soket kullandım, hiçbir zaman aynı sokette işlemci değişimi maddi olarak daha mantıklı değildi. İşlemciyi anakartla beraber satıp üstüne az bir şey ekleyip yeni anakart/işlemci aldım veya direkt takas yaptım.
Dediğiniz şeyi anladım ama o şey sadece bu planlandıysa mantıklı, belki 3-5 seneye yükseltirim mantığı varsa bu duruma ekstra para ödemeye gerek yok onu dedim.
240 lık sogutmaya gerek yok 120 lik yeter intel hurdasını almıyorsuunz amd nin 65w lık canavarını alıyor 65w işlemci üstüne 9000 serisi ısınmıyor bile uçmaya gerek yok 120 lık kalsın yeter bütçede
hocam son çare
çekin soğutucuyu 120 lik sıvı soğutmaya
bu şekilde kullanın
sorun çıkarmaz size
sadece sıcaklık değerleri sizi çok ta tatmin etmeyecek daha serin bir işlemci istiyorum dediğiniz bir durum olursa
o zaman soğutucu değiştirme çözümüne gidersiniz
sadece soğutucuyu değiştrdim bir öneki görsele göre
hocam son çare
çekin soğutucuyu 120 lik sıvı soğutmaya
bu şekilde kullanın
sorun çıkarmaz size
sadece sıcaklık değerleri sizi çok ta tatmin etmeyecek daha serin bir işlemci istiyorum dediğiniz bir durum olursa
o zaman soğutucu değiştirme çözümüne gidersiniz
9700X az ısınan bir işlemci falan değil, 120mm soğutmayla 80-90 derecelerde takılır çok sağlıklı olmaz. İdarelik mantığıyla alınacaksa bir süre sonra 3-4 bin de soğutucuya verilir denirse olabilir ama diğer türlü işlemciyi 7700Xe çekip güzel bir soğutucu almak daha mantıklı.
9700X az ısınan bir işlemci falan değil, 120mm soğutmayla 80-90 derecelerde takılır çok sağlıklı olmaz. İdarelik mantığıyla alınacaksa bir süre sonra 3-4 bin de soğutucuya verilir denirse olabilir ama diğer türlü işlemciyi 7700Xe çekip güzel bir soğutucu almak daha mantıklı.
İşlemciye güç limiti koyarsan sıcaklık düşer evet, limitleri kaldırınca zaten güç limiti açık olan 7700X den de fazla güç çekip daha fazla ısınıyor zaten internette tonla oyun testi var, birini atayım hatta.
Diyorsan ki idarelik işlemciyi güç limitli kullanır soğutucu alınca açar, olabilir.
İşlemciye güç limiti koyarsan sıcaklık düşer evet, limitleri kaldırınca zaten güç limiti açık olan 7700X den de fazla güç çekip daha fazla ısınıyor zaten internette tonla oyun testi var, birini atayım hatta.
Diyorsan ki idarelik işlemciyi güç limitli kullanır soğutucu alınca açar, olabilir.