9070XT Red Devil ve i5-14600KF ile topladığım sistem nasıldır?

Ne yani belki 5 sene sonra işlemci değiştiririz, anakartı ikinci el satıp yenisini almakla uğraşmayalım diyerek AMD nin son nesil 9600X işlemcisini bile her koşulda geçen (güç tüketiminde de oldukça yakın) 14600K yerine 7600 mü alınsın?
2.elde kimse intel almıyor kendinizi kandırırsınız sadece insanlar ryzen bakıyor 2.elde yok parasına satarsa satar yoksa satamaz artık intelin bir hükmü yok oyun piyasasında ve işlemci piyasasında önce bunu kabul etmeniz gerekiyor artık amd domine ve işlemcileri başarılı.

peki hocam söyleyin. 7600 ile 14600kf denk mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

nvidia olması + evet ama sorum şu. oynadığım oyunlarda dlss mfg gibi destekler yok ve 8k falan fiyat farkı var. böyle durumda nvidia'nın daha düzgün driverler dışında bir numarası kalmıyor
Yani çok AMD kart kullandım ve yine ucuza bulsam yine kullanırım ama o bütçede Nvidia bana daha mantıklı geliyor, DLSS de bence ilerde işe yarar. Alacağın her şeyi zaten indirimleri kovalayarak al ama ekran kartını ekstra olarak sıkı takip et alabileceğin fiyatlara 5070Ti düşerse kap 😀

Yani çok AMD kart kullandım ve yine ucuza bulsam yine kullanırım ama o bütçede Nvidia bana daha mantıklı geliyor, DLSS de bence ilerde işe yarar. Alacağın her şeyi zaten indirimleri kovalayarak al ama ekran kartını ekstra olarak sıkı takip et alabileceğin fiyatlara 5070Ti düşerse kap 😀
düşerse ve bulursam affetmem :D

Hangi oyunları oynicaksın
bu sisteme saçma gelicek ama ets2 falan :D

diyelim ki çok cüzzi bir limitten dolayı amd 9700x li sisteme geçemedin

hazır sistemler değil tek tek toplama üzerinden konuşuyorum

işlemci
anakart
2x16 ram e 17200 tl civarı para ödeyeceksin

Ryen 7 9700x işlemci 12500 tl
asus b650m-r anakart 4250 tl
patriot 6000 mhz cl30 ram 2150 tl

TOPLAM 18900 TL

BİR TARAFTA 18900 BİR TARAFTA 17200

Ramler tabi amd sistemde ramler 2x16 değil tek16 da

şunu dersiniz diye düşünüyorum
eğer ramler 2x16 olsa ve 18900 tutsa
17200 yerine 1700 daha bütçe ayırır 18900 e

9700x + b650m-r + 2x16 alırdım
bunu diyeceğinizi tahmin ediyorum

ben de şunu söylüyorum
14600k lı o sistemi 2x16 lı almaktansa

şimdilik bu sistemi tek 16 gb ramli alın
elinize geçen ilk fırsatta bir tane daha 16 gb ram alıp ekleyin sisteme

şu an için 16 gb ram sizi süründürmez bir tane daha ram alana kadar idare eder

intelde soket ömrünün sonuna gelindi
amd de de yakın görünse de belli bir süre sürmeye devam eder

ayrıca yükseltmeye gireceksiniz diyelim
her ne kadar biraz daha iyi anakartla kullanılmasını önersek te 98003xd bile takabilirsiniz bu anakarta

ama inteli yükselteceksin diyelim ne takabilirsin
14700k 14900k o anakart için ne kadar mantıklı olur

bu işin tek tek toplama kanadı

hazır sistemde 9700x işlemcili sistemi 2-3k pahalıya bulsan o şekilde al derim
hiç imkanın yoksa sistemi 16 gb lı ise 32 ye yükselttiğin içi 3k fark çıkıyorsa tek 16 da bırak yine amd sistemi al

2.elde kimse intel almıyor kendinizi kandırırsınız sadece insanlar ryzen bakıyor 2.elde yok parasına satarsa satar yoksa satamaz artık intelin bir hükmü yok oyun piyasasında ve işlemci piyasasında önce bunu kabul etmeniz gerekiyor artık amd domine ve işlemcileri başarılı.
Sonuç olarak 14600K 7600 den çok daha güçlü bir işlemci, testlerde genelde 7700X-9700X ile kıyaslamaları yapılıyor o kadar güçlü hatta. Kalan konular kullanıcıyı ilgilendiren konular değil. Tüm bunlara rağmen 7600 al veya 5-10 bin fazla ver 9700X al demek biraz AMD fanlığına kaçar.

Yok aynı fiyata aynı kalitede 9700X toplanıyor 7700X toplanıyor ve soket olarak AMD önü açık o yüzden onu al diyen olursa anlarım.

Sonuç olarak 14600K 7600 den çok daha güçlü bir işlemci, testlerde genelde 7700X-9700X ile kıyaslamaları yapılıyor o kadar güçlü hatta. Kalan konular kullanıcıyı ilgilendiren konular değil. Tüm bunlara rağmen 7600 al veya 5-10 bin fazla ver 9700X al demek biraz AMD fanlığına kaçar.

Yok aynı fiyata aynı kalitede 9700X toplanıyor 7700X toplanıyor ve soket olarak AMD önü açık o yüzden onu al diyen olursa anlarım.
pudraya devam başka bir söyleme gerek yok

ulan keşke fiyatları aynı olsa da 9700x alıp geçsem

pudraya devam başka bir söyleme gerek yok
Argümanlarınızın AMD ısınıyor abi sorunları var ya diyen mahalle bilgisayarcısından farkı yok. AMD al diyorsunuz ama mantıklı bir dayanağı yok, verdiğiniz hiçbir cevapta da mantıklı bir dayanak göremedim 5 sene sonraki piyasa tahminlerine göre işlemci alınmaz.

ama şunu gözden kaçırıyorsunuz

bu arkadaşın topladığı sistem 60257 tl tutuyor
bu sistem fiyatına arkadaş 5070 ti lı bir sistem atmış evet işlemcisi 7600
daha geride 14600k ya göre ama ekran kartı da daha iyi

sistemi toplayan arkadaş benim işlemciye ağırlık vermem gerekiyor diyor ona da ok

lakin ben size soruyorum

siz bir sistem toplasınız ve yakın zamanda sistemi upgrade edebilecek küçük bir bütçeniz olmuş olsa

14600k + 9070 xt sistemi alırsınız
aynı paraya 7600 ü bile geçtim 7500f + 5070 ti sistem alıp
o bütçenin olduğu yakın zaman içinde işlemciyi satıp o bütçeyi katıp işlemciyi mi yükseltirsiniz

ekran kartı upgrade işlemi mi daha az maliyetli ve mantıklı olur
işlemci mi

bu açıdan da bakmak lazım

ulan keşke fiyatları aynı olsa da 9700x alıp geçsem
siz max ama max ne kadar çıkabiliyorsunuz bütçede

ama şunu gözden kaçırıyorsunuz

bu arkadaşın topladığı sistem 60257 tl tutuyor
bu sistem fiyatına arkadaş 5070 ti lı bir sistem atmış evet işlemcisi 7600
daha geride 14600k ya göre ama ekran kartı da daha iyi

sistemi toplayan arkadaş benim işlemciye ağırlık vermem gerekiyor diyor ona da ok

lakin ben size soruyorum

siz bir sistem toplasınız ve yakın zamanda sistemi upgrade edebilecek küçük bir bütçeniz olmuş olsa

14600k + 9070 xt sistemi alırsınız
aynı paraya 7600 ü bile geçtim 7500f + 5070 ti sistem alıp
o bütçenin olduğu yakın zaman içinde işlemciyi satıp o bütçeyi katıp işlemciyi mi yükseltirsiniz

ekran kartı upgrade işlemi mi daha az maliyetli ve mantıklı olur
işlemci mi

bu açıdan da bakmak lazım

siz max ama max ne kadar çıkabiliyorsunuz bütçede
tahminen 65 falan. biliyorum o bütçede 9700x rahat alınabiliyor

tahminen 65 falan.
1751828840641.webp

Geri