Neler Yeni

9070xt ve 9700x'li beyaz sistem nasıl olmuş?

hocam yalnız işlemciyle ve b850 chipsetli anakartla falan biraz bütçe aşıyor. sorduğum soruları cevaplayabilirseniz daha iyi olur.
O işlemciye o anakart düşük kalır o zaman giriş seviye b650 o üst seviye işlemci takmak tam performans aldırmaz
1 sistemde değiştirilebilir parçalar var
2 o satıcı kim bilmiyorum
3 renkler ve zevkler tartışılmaz
4 sana ram önerdim zaten
5 psu modelinin yt de incelemelerini izleyerek bakabilirsin
6 soğutuca önerdim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam yanlış biliyorsam üstatlar düzeltsin sizin seçtiğiniz g.skill ram de yanlış görmediysem amd expo desteği yok sadede Intel XMP 3.0 desteği var anakart ta bakındığımda sadece amd expo destekliyor size o ramler uymaz bildiğim kadar ile anakart Intel XMP 3.0 desteği olsa ram i kullanmanıza engel değil ama tekrardan söylüyorum yanlışım varsa düzeltin birde ben olsam anakart bütçe yetiyorsa beyaz yapardım
Xmp de expı gibi ama amd expo ram öneriyor o yüzden patriot viper cl30 6000mhz alınmalı

İşlemci yükseltemesende anakartı biraz yükseltmen lazım düşük o anakart

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Talip Engür
hocam anakartın DDR 5 desteklemesi ram için yeterli değil mi?

@K1dot

Bildiğim kadarı ile değil ram ve anakart la intel ve amd destekleri var sizin seçtiğiniz anakart amd expo destekli ama seçtiğiniz ram intel destekli o yüzden yanlışım varsa düzeltsinler diye yazdım ama kimse okumadı galiba

O işlemciye o anakart düşük kalır o zaman giriş seviye b650 o üst seviye işlemci takmak tam performans aldırmaz
1 sistemde değiştirilebilir parçalar var
2 o satıcı kim bilmiyorum
3 renkler ve zevkler tartışılmaz
4 sana ram önerdim zaten
5 psu modelinin yt de incelemelerini izleyerek bakabilirsin
6 soğutuca önerdim

Xmp de expı gibi ama amd expo ram öneriyor o yüzden patriot viper cl30 6000mhz alınmalı

İşlemci yükseltemesende anakartı biraz yükseltmen lazım düşük o anakart

seçtiği anakart sadece amd expo destekliyor ram se Intel XMP 3.0 destekliyor bu sıkıntı çıkarmaz mı?

@K1dot

Bildiğim kadarı ile değil ram ve anakart la intel ve amd destekleri var sizin seçtiğiniz anakart amd expo destekli ama seçtiğiniz ram intel destekli o yüzden yanlışım varsa düzeltsinler diye yazdım ama kimse okumadı galiba

seçtiği anakart sadece amd expo destekliyor ram se Intel XMP 3.0 destekliyor bu sıkıntı çıkarmaz mı?
Çıkaradabilir çıkarmayadabilir amd işlemcilerde xmp expo kadar iyi değil o yüzden önerdiğim rami 2 kere söyledin bu 3 olsun patriot viper cl30 6000mhz ram

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
676
İsim
Umut
@K1dot

bir sıkıntı olmaz fakat Expo almak daha mantıklı olur am5 lerde ramlerde Expo olmayınca sorun çıkabiliyor sadece xmp ile de çalışır fakat şans işi

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Talip Engür
bir sıkıntı olmaz fakat Expo almak daha mantıklı olur am5 lerde ramlerde Expo olmayınca sorun çıkabiliyor sadece xmp ile de çalışır fakat şans işi

Dediğim gibi fazla bir bilgim yok benim attığım ram hem CL30 du hem amd expo destekliydi ama 700 800 TL gibi fark vardı beyaz ama

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
musab yel
patriot ramleri alacağım arkadaşlar teşekkürler. 3 bin TL'ye beyaz renkli sıvı soğutma önerebilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
musab yel
işlemciyi seçtiğin kule tipi yetecekse bence sıvı soğutmaya gerek yok 3k ya iyi bir şey olmaya bilir sıvı soğutma hakkında bilgim yok gören cevap verecektir
evet, kule tipi yetiyor. sıvı soğutmanın taksitlendirmesi iyiyse değerlendirilebilir. ha birde ram değişimi yaptığımız için arta kalan para var. yani sıvı soğutma takıncada neredeyse aynı fiyata gelecek gene.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Talip Engür
evet, kule tipi yetiyor. sıvı soğutmanın taksitlendirmesi iyiyse değerlendirilebilir. ha birde ram değişimi yaptığımız için arta kalan para var. yani sıvı soğutma takıncada neredeyse aynı fiyata gelecek gene.

Anakartada aktarım daha iyi bir kart alabilirsin ileri dönük yada anakart yeterli olurmu tam bilgim yok 7800x3d de olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,434
Üyeler
172,670
Son üye
Sylon0
Top Bottom