9700x 9070 xt tarayıcıda ve pdflerde fps drop

ayranli_tuz

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,715
9700x b850 tomahawk lt720 360mm ve 9070 xt var
4k monitörümü dik olarak kullanıyorum dik olarak kullanırken pdf şeklinde 1150 sayfalık kitap okumam gerekiyor ama sayfalar arasında scroll ile kaydırırken falan fps drop yiyorum performansa bakayım dedim ekran kartı kullanımı 55-60w yani pek ekran kartı kullanmıyor işlemciye yük biniyor sanırım hızlı kaydırırken 78 derece falan oluyor şu an chrome açıkken 42 derece
biraz araştırdım ya ekran kartına yük binmesini sağlayacak ayar ya mpo tarzı ayar yapmam falan mı lazım ne yapmam gerektiğini bilen birisi yardımcı olabilir mi 4k 60 fps için 9700x yetmesi lazım altı üstü sayfa okuyorum
monitörü dik kullandığım için olabilir mi belki?
(4k dik monitörümde tam ekran yaptığım neredeyse tüm uygulamalarda yapıyor bunu başka şekilde yapmıyor)

problemi çözdüm monitörlerimin birinin 360 diğerinin 60 hz olmasından kaynaklıymış 360 hz monitörü 120 hzye alınca düzeldi

4k monitörümü dik olarak kullanıyorum dik olarak kullanırken pdf şeklinde 1150 sayfalık kitap okumam gerekiyor ama sayfalar arasında scroll ile kaydırırken falan fps drop yiyorum performansa bakayım dedim ekran kartı kullanımı 55-60w yani pek ekran kartı kullanmıyor işlemciye yük biniyor sanırım hızlı kaydırırken 78 derece falan oluyor şu an chrome açıkken 42 derece
biraz araştırdım ya ekran kartına yük binmesini sağlayacak ayar ya mpo tarzı ayar yapmam falan mı lazım ne yapmam gerektiğini bilen birisi yardımcı olabilir mi 4k 60 fps için 9700x yetmesi lazım altı üstü sayfa okuyorum
(4k dik monitörümde tam ekran yaptığım neredeyse tüm uygulamalarda yapıyor bunu başka şekilde yapmıyor)
5700x kullanıyorum hepsi burada gezerken daha cok ısınıyor işlemci pc oyun oynarken bu kadar ısınmıyor öyle söyliyim sıvı sogutmanın fan sesi hemen fark ediyor bence normalın ustunde

bende masaustunde boyle bosta donuyordu bılgısayarım yanlıs pbo ayarı yaptıgım ıcınmıs pbo ayarı varsa ıstersen bır bak kapatabılırsınde yoksa duzenleyebılırsınde

1767204551723.webp

KAMU SPOTU: SAKIN PERFORMANS İZLEYİCİ AÇIKKEN BİLGİSAYARINIZI YENİDEN BAŞLATMAYIN OIUSEJHFGIUEASHGFUIPAWEFAW
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

donanım hızlandırmasını da kapatın.
hangi donanım hızlandırmasını hocam windowstakini mi tarayıcıdakini mi tarayıcıdaki hızlandırmayı kapatınca akıcılık gidiyor biraz

Alıntıyı görüntüle
KAMU SPOTU: SAKIN PERFORMANS İZLEYİCİ AÇIKKEN BİLGİSAYARINIZI YENİDEN BAŞLATMAYIN OIUSEJHFGIUEASHGFUIPAWEFAW

hangi donanım hızlandırmasını hocam windowstakini mi tarayıcıdakini mi tarayıcıdaki hızlandırmayı kapatınca akıcılık gidiyor biraz
Tarayıcıdaki hocam ***** ***** buglar oluyor çünkü :D

1767204938726.webp

pdfi açınca
1767204954411.webp

pdfi kapatınca
pdf fps oyunlarından daha çok yoruyor işlemciyi kafayı yemelik altı üstü 1150 sayfalık pdf yani

minimum 9800x3d geçesin ki anlam olsun.
yeni serinin adı ne olacak bilmiyorum da x3dye benim ihtiyacım var mıdır 10900xe falan geçerim belki eğer bu tarz pdflerde işime yarayacaksa

Alıntıyı görüntüle
pdfi açınca
Alıntıyı görüntüle
pdfi kapatınca
pdf fps oyunlarından daha çok yoruyor işlemciyi kafayı yemelik altı üstü 1150 sayfalık pdf yani

yeni serinin adı ne olacak bilmiyorum da x3dye benim ihtiyacım var mıdır 10900xe falan geçerim belki eğer bu tarz pdflerde işime yarayacaksa
1150 safya pdf için yine iyi he 85-90'a yaklaşıyor benim 7500f 200-300 sayfada xd.

işlemciden tam performansı alabilmen için x3d gaming modun kapalı olması lazım açık olunca sanal çekirdekleri kapatıyor çünkü ve soğutman iyise 105watt tdp açmanı tavsiye ederim bende phantom sprit var gayet iyi sıcaklık 9700x ve 9070 ile

Geri