Yardım 9700x hakkında sorularım var

recnut

80+
Reaksiyon skoru
8
Selamlar 9700x aldım ve soğutucu olarak phantom sprit almayı düşünüyorum. İlk sorum bu soğutucu ile 9700x soğutabilir miyim aslında bu şekilde default 65w ve 105w modları olduğu için 105w da daha çok ısınacak diye düşünüyorum 2 durumda da soğutabilir miyim ? Ayrıca 105w ile 65w arasında oyunlarda çok performans farkı olur mu ? Şimdiden teşekkür ederim.

hangi çözünürlükte oynuyorsun ekran kartın ne

soğutur gibi

Isınmayan bir işlemci 7000 serisi kadar ısınmıyor yeterli olur performans farkına gelince bazıları çok fark var diyor bazıları azcık diyor bende anlayamadım o muhabbeti

Selamlar 9700x aldım ve soğutucu olarak phantom sprit almayı düşünüyorum. İlk sorum bu soğutucu ile 9700x soğutabilir miyim aslında bu şekilde default 65w ve 105w modları olduğu için 105w da daha çok ısınacak diye düşünüyorum 2 durumda da soğutabilir miyim ? Ayrıca 105w ile 65w arasında oyunlarda çok performans farkı olur mu ? Şimdiden teşekkür ederim.
tabii ki çok fark olur 65w ve 105 w arasında.Kesinkikle 105 w kullanın.Phantom spirit de yeterli olur soğutma için.İleride 360mm sıvı soğutma almayı düşünebilirsiniz.

Hocam bizzat kullanan biri olarak söylüyorum maalesef yetmiyor ve sıcaklık darboğazına takılıyorum. İhtiyacım olmadığı için önemsemiyorum yani bende oyunlarda kullanıyorum hiç bir fark olmuyor bundan önce de 7500f kullandım 2-3 fps anca farkediyor. 3070ti ve 7800xt ekran kartlarını ikisi de rahatlıkla besliyebiliyorlar. İşlemci gücüne ihtiyaç duyuyorsanız soğutucuyu 360 derece sıvı soğutma tercih edebilirsiniz çünkü bendeki hava soğutma da sizin almayı düşündüğünüz de neredeyse ortalama bir 240mm sıvı soğutucu kadar iyi. Tam performansını 360 derece en azından ortalama bir sıvı soğutucu ile alabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok fark olur diyenler olmuş da bende 7800xt ile kullandım 1080pde de 2kda da çok fark olmuyor 105 w ve 60w aralığında bunu bizzat kullanıp deneyen biri olarak söylüyorum dostum. Dediğim gibi farklı işlemci ve ekran kartı kombinasyonlarını da denedim pek fark olmuyor fps de falan :) Ama işlemciye yük bindirecekseniz soğutucuyu daha iyi seçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,092,596
Üyeler
173,685
Son üye
Root61
Geri