Neler Yeni

9800x3d 4060ti darboğaz yapar mı?

Bblzz

80+
darboğaz olayı işlemcinin ekran kartına yetememesi değil
tam tersi ekran kartının işlemciye yetememesi olabilir
çok güçlü işlemcinizin olduğu ve anakartın giriş seviyesi olduğu senaryoda işlemci verimli çalışmaz sistemi darboğaz sokar
bir diğer darboğaz güç kaynağından meydana gelebilir 5080 alıp 500 watt gü. kaynağı alırsanız sistem kapanır gibi gibi

siz sisteminizle rekabetçi oyun oynayacaksanız sıkıntı olmaz fakat 2k monitör alırım AAA oyun oynarım derseniz ekran kartınız yetersiz kalır. işlemci daha düşük yüzdeyle kullanılır.
pc build sonuçlarına bakıyorum mesela 4070 super için darboğaz yüzdesi daha fazla çıkıyor. anakart x870 tomahawk bu arada.
Mesaj otomatik birleştirildi:

darboğaz olayı işlemcinin ekran kartına yetememesi değil
tam tersi ekran kartının işlemciye yetememesi olabilir
çok güçlü işlemcinizin olduğu ve anakartın giriş seviyesi olduğu senaryoda işlemci verimli çalışmaz sistemi darboğaz sokar
bir diğer darboğaz güç kaynağından meydana gelebilir 5080 alıp 500 watt gü. kaynağı alırsanız sistem kapanır gibi gibi

siz sisteminizle rekabetçi oyun oynayacaksanız sıkıntı olmaz fakat 2k monitör alırım AAA oyun oynarım derseniz ekran kartınız yetersiz kalır. işlemci daha düşük yüzdeyle kullanılır.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Tayfun Balım
pc build sonuçlarına bakıyorum mesela 4070 super için darboğaz yüzdesi daha fazla çıkıyor. anakart x870 tomahawk bu arada.
hocam o darboğaz ölçümü yaptığını iddia eden siteler deli saçması. Dikkate almayın. Cevap vermediniz ama sistem cs volarant için kuruluyorsa sıkıntı yok. ekran kartı pek önemli değil 4060ti götürür sizi. Ama ciddi oyun oynayacaksanız 9700x e düşüp 4070 süper alın bence.

BabaVoss7

80+ Silver
Amd yazılımsal olarak sıkıntılı diyorlar hocam ne düşünüyorsun ? Yani nvidia da yapıp Amd de yapamadığın ne var ? Ya da var mı ?
Yazılım genel olarak nvidia da daha stabil denir. Ama bu tecrübeye bağlı son 5 ksrtım hep amd bi sıkıntı yaşamadım misal. Dlss ve fsr farkı var daha çok. Eğer render yayın vs işleriyle uğraşıyorsa kişi nvdia daha mantıklı. Aaa oyun istiyorum oynamak için diyosanız dlss daha mantıklı. Bana kas gücü ve f p lazım derseniz oyun için yeter derseniz her türlü amd

Bblzz

80+
hocam o darboğaz ölçümü yaptığını iddia eden siteler deli saçması. Dikkate almayın. Cevap vermediniz ama sistem cs volarant için kuruluyorsa sıkıntı yok. ekran kartı pek önemli değil 4060ti götürür sizi. Ama ciddi oyun oynayacaksanız 9700x e düşüp 4070 süper alın bence.
cs, battlefield 1-5, world of warcraft fazlası olmaz. Tüm hikaye oyunlarını ps5ten oynuyorum monitörü de o yüzden 1080p seçtim.

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
922
İsim
Ahmet Melih Alemdar
Amd yazılımsal olarak sıkıntılı diyorlar hocam ne düşünüyorsun ? Yani nvidia da yapıp Amd de yapamadığın ne var ? Ya da var mı ?
Hiçbir sıkıntısı yok. Amaç oyun ise Amd tam f/p.
500 serisinde wattman hatası alanlar vardi ama 7000 serisinde hiç sıkıntı yok.

Top Bottom