Çözüldü✓ 9800x3d cpu sıcaklık degerleri normal mi yoksa bir şeyler ters mi gidiyor?

cyde

80+
Reaksiyon skoru
10
Merhaba arkadaşlar deepcool morpheus 9800x3d ligmagxflo 420 li bir kasa topladım kendi başıma boşta sıcaklık 40 derece furmarktan test yaptıgımda 94 gördü prime 95 ten yaparken de 83 te calısıyor bu degerler bu sistem için normal mi ek olarak 10 tane de kasa fanı var

Merhaba arkadaşlar deepcool morpheus 9800x3d ligmagxflo 420 li bir kasa topladım kendi başıma boşta sıcaklık 40 derece furmarktan test yaptıgımda 94 gördü prime 95 ten yaparken de 83 te calısıyor bu degerler bu sistem için normal mi ek olarak 10 tane de kasa fanı var
abi yükteyken biraz sıcak gibi cpuburner bakar mısın bi

Kral bu işlemcinin sıcaklığında bir şey var furmark biraz fazla değerleri atarmısın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

abi yükteyken biraz sıcak gibi
İşlemcide bir şey var artic kullanan da yaşıyor bende zalman 360 ve collar master 360 kullandım undervolt olmadan soğumuyor

1747493577729.webp

testi başlatır başlatmaz 94 oluyor furmakrta

bu arada herhangi bir ayar yapmadım şuan eski ssd yi kullanıyorum ne bios update ne de format atıp yazılımları yüklemedim

Anakart marka model ne

B850 GAMING PLUS WIFI​

bu arada herhangi bir ayar yapmadım şuan eski ssd yi kullanıyorum ne bios update ne de format atıp yazılımları yüklemedim

B850 GAMING PLUS WIFI​

Gir bios ordan undervolt yap dene

ama bu cpu nun sogumaması garip geliyor acaba kitapcıga göre taktıgım yere degil de anakartta pump kısmına mı takmalıydım sıvı sogutmayı onu düşünüyorum

B850 GAMING PLUS WIFI​

Format atman lazım eski den başka sistemdeyse o ssd

ama bu cpu nun sogumaması garip geliyor acaba kitapcıga göre taktıgım yere degil de anakartta pump kısmına mı takmalıydım sıvı sogutmayı onu düşünüyorum
Nereye taktınız

Pompanın hızını %100' e sabitle öyle dene. Ayrıca HWInfo kullan değerleri kontrol etmek için coretemp düzgün calısmıyor suan sende

Ekler

• 1000009954.webp
    1000009954.webp
    257.8 KB · Hit: 30
40-50 arası normal diye biliyorum. Yük altında 94 bir tık fazla ama sorun olmaz. Bios güncellemesi yapın bence bir de öyle deneyin. Sıvı soğutma konusunu arkadaş yönlendirmiş onu zaten değişirsiniz.

Geri