Çözüldü✓ 9800x3d cpu sıcaklık degerleri normal mi yoksa bir şeyler ters mi gidiyor?

Dediğim gibi HWInfo dan kontrol et ısı/güç frekans değerlerini. Pump sys ye takmak zorunda değilsin %100 hıza çek biostan 2400 RPM civarı dönüyosa sıkıntı yok.

1747494269498.webp

Pompanın hızını %100' e sabitle öyle dene. Ayrıca HWInfo kullan değerleri kontrol etmek için coretemp düzgün calısmıyor suan sende
pompa hızını daha sabitlemedim ama hwinfo da full yükte böyle gösteriyor

Bende boşta boşta dediğimde google açık birde aşşada metin2 açık halde 46 derece bunlar açık ve birde üstüne pubg açarsam maz gördüğü derece 62 63 bunların hepsi açıkken funmarktada heralde emin değilim de 70 lerdeydi sanırım ama hiç bir ayar yapmadım. Stok kullanıyorum. Fan ayarı yapmadım hatta pubg+metin2+google açıkken fanlar bile hızlanmıyor o halde 63 filan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sıvı soğutma arctic 420 mm 3. Nesil ve kasada doğru düzgün fanda yok. 3 yane sıvı soğutma fanı birde 3 tane kasanın içinden çıkan fan var harici fan yok kasada

Bende de Arctic 420 II var. Anakart x870-P, 4 tane lian li kasa fanı var, 3 reverse 1 egzoz. Kullandığım sürüm Win 11 24h2. Boşta 40-50 arasında dolanıp geliyor ama arkada bir program çalışmıyorsa 40-42 genelde. Hiç stres testi yapmadım ama aylardır sorun da yaşamadım. CPU Fan1 Pump'a takılı fanlar. Kasa fanları da genel olarak sessizde çalışıyor..

Alıntıyı görüntüle
denemek için bütün fan speedleri fulle çektim yine pek bir şey degişmedi

Alıntıyı görüntüle
Sogutucu limitinde calısıyor. Aynı sogutucunun 360 olanı var. 7800X3D ile 115W da 78 derece civarı oluyor işlemci. İşlemci benim 1 kere arıza yapmıstı öncesinde niyese 70 dereceye gelmiyordu diye hatırlıyorum ama 3 kere söküp taktım hep sonuc aynıydı.

Tek sorun senin işlemci 5.2 ghz de neden bu kadar fazla yakıyor. EXPO mu açık? İncelemelerde 5.22 GHz de 120W civarı 75 derecelerde geziyor ki ideal kosulda normal olan.

Sana simdilik tavsiyem pump sys' ye tak pompayı ve smart modu aç otomatik %100 hıza kitlemesi gerek. B850 Gaming Plus var bende de.
Şimdiki kafam olsa almazdım da.

Ayrıca su fazladan yakma sebebini de çözmek lazım

1747496086995.webp

pump kısmında da böyle dereceler

dereceler yüksek diye termal macunu mu fazla sürdüm diyip silip tekrar sürdüm yine bir şey değişmedi

bu arada termal macunu sıvı sogutmanın kutusundan cıkanı sıktım acaba o dandik midir yeni macun alıp bir de öyle deneyeyim mi bağlantı hatası gibi gelmedi pek bana ama macunun tipi de cok iyi durmuyordu

3D Cache olduğu için yüksek sıcaklıklarda çalışması normal. Fan ayarı, PBO yaparak biraz daha düşürebilirsin.

bu arada termal macunu sıvı sogutmanın kutusundan cıkanı sıktım acaba o dandik midir yeni macun alıp bir de öyle deneyeyim mi bağlantı hatası gibi gelmedi pek bana ama macunun tipi de cok iyi durmuyordu
Ya macun da yada sıvı soğutmada sorun var.
Marka model varsa yazar mısın? Termal macun için

Hocam çok saçma uçuk değerler Normallik hiç yok bence kesinlikle montaj hatasj

• Beğen
Reaksiyonlar: cyde
Ya macun da yada sıvı soğutmada sorun var.
Marka model varsa yazar mısın? Termal macun için
ligmaqxflo nun yanında geleni sürdüm markasını bilmiyorum şuan baktıgıma göre Kryonaut Extreme iyi demiş herkes onu alıp bir de öyle deniycem olmazsa bir yere götürüp kontrol ettiricem mecbur

Geri