Neler Yeni

9800x3D +DeepCoolLS520SE

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Şafak Sezer
arkadaşlar yukarıda belirttiğim işlemciyle soğutucuyu aldım fakat işlemci boşta 50-53 arası pubg oyununa veya fifa 24 girdiğimde 95 dereceye kadar çıkıyor bios'dan hiç ayar yapmadım ondan mı acaba ? termal macununu filan iyi sürdüm gereksiz harcama yapmadım macunda soğutucuyuda tam oturttum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

9800x3d işlemcisi için 95 derece normal görünüyor kendi AMD sitesinde.

@HacıSOFU sen anlarsın bu işlerden hocam :D

mert6161

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
365
İsim
mert
Hocam ya sivi soğutucu yetersiz yada bir terslik var 😁😁

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Şafak Sezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ne gibi terslik hocam :D
Hocam ya sivi soğutucu yetersiz yada bir terslik var 😁😁
Başka forumlarda baktığım zaman ağır oyunlarda normal diyolar 95 derece için tuhafıma kaçtı :D

oyunlarda filan gayet akıcı oynuyorum donma vs olmuyor çok şükür.

@Necromancerr

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,719
İsim
Emre
Discord
necromancerr
ne gibi terslik hocam :D

Başka forumlarda baktığım zaman ağır oyunlarda normal diyolar 95 derece için tuhafıma kaçtı :D

oyunlarda filan gayet akıcı oynuyorum donma vs olmuyor çok şükür.

@Necromancerr
Oyun akıcıysa eğer bence sıkıntı yok.
Aldığın işlemci en tepe işlemcilerden normalde onun hakkı 360mm ama 240 da idare eder. undervolt vs yapacaksan eğer yardım al onuda @HacıSOFU yaparsa yapar işlemci sıcaklığı düşücektir kaybın en fazla 3-5 fps olur hikayeli oyunlarda.
Boşta sistem kaç derece acaba Hwinfo64 ile bakma şansın varmıdır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Şafak Sezer
Aldığın işlemci en tepe işlemcilerden normalde onun hakkı 360mm ama 240 da idare eder. undervolt vs yapacaksan eğer yardım al onuda @HacıSOFU yaparsa yapar işlemci sıcaklığı düşücektir kaybın en fazla 3-5 fps olur hikayeli oyunlarda.
Hemen bakayım hocam.
Core temp ile baktığım zaman 60 derece görünüyor AMD'nin kendi uygulamasından baktığımda sıcaklık 50 derece görünüyor her uygulama farklı gösteriyor Hwinfo64'den bakayım atacağım hocam resim hemen.

@Necromancerr Şöyle geniş bir ekran resmi aldım hocam sıkıntı yok gibi geliyor bana anlayamadım yani oyunlarda neden öyle oluyor acaba ama gayet akıcı oynuyorum hiç bir problem yaratmıyor çok şükür FPS bile çok yüksek alıyorum.
Evet 360mm sıvı soğutucu alacağım daha sonra hocam çok harcama yaptım şu sıralar yeni ekran kartı filan aldım işim başımdan aşkın :D

Ekler

• ws.png
    ws.png
    68.2 KB · Hit: 10

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,719
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hemen bakayım hocam.
Core temp ile baktığım zaman 60 derece görünüyor AMD'nin kendi uygulamasından baktığımda sıcaklık 50 derece görünüyor her uygulama farklı gösteriyor Hwinfo64'den bakayım atacağım hocam resim hemen.

@Necromancerr Şöyle geniş bir ekran resmi aldım hocam sıkıntı yok gibi geliyor bana anlayamadım yani oyunlarda neden öyle oluyor acaba ama gayet akıcı oynuyorum hiç bir problem yaratmıyor çok şükür FPS bile çok yüksek alıyorum.
53 derece işlemci iyi işlemciye yük binen oyunlarda 240mm yetersiz kalabiliyor (9800x3d de) oyunun akıcıysa eğer takılma o kadar sıvı soğutman teklemeye başlarsa ileride 360mm taş gibi bi sıvı soğutma yada üst segment bir kule tipi alırsın bakarsın rahatına o zamana kadar undervolt yaparsın

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,996
İsim
Hacı
arkadaşlar yukarıda belirttiğim işlemciyle soğutucuyu aldım fakat işlemci boşta 50-53 arası pubg oyununa veya fifa 24 girdiğimde 95 dereceye kadar çıkıyor bios'dan hiç ayar yapmadım ondan mı acaba ? termal macununu filan iyi sürdüm gereksiz harcama yapmadım macunda soğutucuyuda tam oturttum.

9800x3d işlemcisi için 95 derece normal görünüyor kendi AMD sitesinde.

@HacıSOFU sen anlarsın bu işlerden hocam :D
Arkadaşım 360mm sıvı soğutma yetmiyor 240 takmişsin 😅😅

Acilen değişmen lazım o soğutmayı ya da fena bi undervolt şart...

Kaliteli 360 şart hatta 420... Tabii kasa destekliyorsa.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,719
İsim
Emre
Discord
necromancerr

360 şart hatta 420...
Undervoltsuz gitmez, kısa süre idare eder ama zorlar işlemciyi uzun saatler 95 derecede çalıştırmak ömrünü yer. işte valla hocam işe yetişicem siz bakarsınız :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Şafak Sezer
53 derece işlemci iyi işlemciye yük binen oyunlarda 240mm yetersiz kalabiliyor (9800x3d de) oyunun akıcıysa eğer takılma o kadar sıvı soğutman teklemeye başlarsa ileride 360mm taş gibi bi sıvı soğutma yada üst segment bir kule tipi alırsın bakarsın rahatına o zamana kadar undervolt yaparsın
Valla hocam çok içimi rahatlattın açıkcası bende böyle düşünüyorum yeni 360mm sıvı soğutucu alana kadar deepcool520se ile devam edeyim akıcı oynayabiliyorum nede olsa bir problem yaratmıyor işlemci yanmaz dimi o açıdan korkuyorum? AMD'nin sitesinde baktığım zaman 95 derece yükte normal görünüyor.

Kaliteli 360 şart hatta 420... Tabii kasa destekliyorsa.
undervolt yapalım mı Hocam müsaitsen eğer çok iyi olur ne gibi performans farkı veya sıcaklık farkı olur ?

Undervoltsuz gitmez, kısa süre idare eder ama zorlar işlemciyi uzun saatler 95 derecede çalıştırmak ömrünü yer. işte valla hocam işe yetişicem siz bakarsınız :)
Tamamdır hocam kolay gelsin iyi günler teşekkür ederim cevapların için :)

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,996
İsim
Hacı
Valla hocam çok içimi rahatlattın açıkcası bende böyle düşünüyorum yeni 360mm sıvı soğutucu alana kadar deepcool520se ile devam edeyim akıcı oynayabiliyorum nede olsa bir problem yaratmıyor işlemci yanmaz dimi o açıdan korkuyorum? AMD'nin sitesinde baktığım zaman 95 derece yükte normal görünüyor.

undervolt yapalım mı Hocam müsaitsen eğer çok iyi olur ne gibi performans farkı veya sıcaklık farkı olur ?
Ekran kartı ne?

Önce bi bios a gir;
"core performance boost" kapat bakalım FPS farkı ne olacak?
Duruma göre undervolt gideriz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Şafak Sezer
Ekran kartı ne?

Önce bi bios a gir;
"core performance boost" kapat bakalım FPS farkı ne olacak?
Duruma göre undervolt gideriz.
ekran kartım rx 7900xt nitro Hocam, Biosa giriyorum şimdi yeniden başlatıp core performance boost kapatıp geliyorum hocam.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,996
İsim
Hacı
ekran kartım rx 7900xt nitro Hocam, Biosa giriyorum şimdi yeniden başlatıp core performance boost kapatıp geliyorum hocam.
Kapalı dene aynı koşullarda, dönüş yap FPS ve SICAKLIK olarak.
Ekran çözünürlüğü nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Şafak Sezer
Kapalı dene aynı koşullarda, dönüş yap FPS ve SICAKLIK olarak.
Ekran çözünürlüğü nedir?
Masaüstünde 1920*1080 FPS oyunlarında da aynı şekil hikayeli oyunlarda 2560*1440 Hocam
Bazen PUBG oyununda çözünürlüğü 2K yapıp oynuyorum.
core performance boost kapattım şimdi pubg oyununa bir gireyim hocam PUBG oyunu biliyosunuz bozuk oyun FİFA'ya mı girsem PUBG'ye mi daha detaylı anlamak için ?

@HacıSOFU Boşta bu şekilde çalışıyor AMD'nin uygulamasından baktığımda hocam.
Boşta dediğim, internet uygulamalarıda açık :D

Ekler

• sa.png
    sa.png
    151.1 KB · Hit: 5
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,606
Üyeler
167,685