Neler Yeni

Çözüldü✓ 9800x3D +DeepCoolLS520SE

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,486
İsim
yusuf ecer
arkadaşlar yukarıda belirttiğim işlemciyle soğutucuyu aldım fakat işlemci boşta 50-53 arası pubg oyununa veya fifa 24 girdiğimde 95 dereceye kadar çıkıyor bios'dan hiç ayar yapmadım ondan mı acaba ? termal macununu filan iyi sürdüm gereksiz harcama yapmadım macunda soğutucuyuda tam oturttum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

9800x3d işlemcisi için 95 derece normal görünüyor kendi AMD sitesinde.

@HacıSOFU sen anlarsın bu işlerden hocam :D
95 yüksek geldi bana 240 bile olsa. Boşta 40-50 dereceler normal 3d işlemciler için ama yükte 95 normal değil gibi. Hangi oyunlarda 95 oluyor? Anakartın nedir? (Undervolt için)

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,016
İsim
Hacı
Masaüstünde 1920*1080 FPS oyunlarında da aynı şekil hikayeli oyunlarda 2560*1440 Hocam
Bazen PUBG oyununda çözünürlüğü 2K yapıp oynuyorum.
core performance boost kapattım şimdi pubg oyununa bir gireyim hocam PUBG oyunu biliyosunuz bozuk oyun FİFA'ya mı girsem PUBG'ye mi daha detaylı anlamak için ?

@HacıSOFU Boşta bu şekilde çalışıyor AMD'nin uygulamasından baktığımda hocam.
Boşta dediğim, internet uygulamalarıda açık :D
oyunda dene uv yaparız dediğim gibi.

Dentista

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Ahmet Anıl Erdemgil
arkadaşlar yukarıda belirttiğim işlemciyle soğutucuyu aldım fakat işlemci boşta 50-53 arası pubg oyununa veya fifa 24 girdiğimde 95 dereceye kadar çıkıyor bios'dan hiç ayar yapmadım ondan mı acaba ? termal macununu filan iyi sürdüm gereksiz harcama yapmadım macunda soğutucuyuda tam oturttum.

9800x3d işlemcisi için 95 derece normal görünüyor kendi AMD sitesinde.

@HacıSOFU sen anlarsın bu işlerden hocam :D
Soğutucu nasıl bilmiyorum undervolt yapabilirsin işlemciye biraz daha düşecektir. Soğutcular arasında fark var ama benim işlemcim boşta 35, son oynadığım kingdom Come d 2 de 47-48 derece de çalışıyor 95 bir tık yüksek geldi bana. Kasanın hava akışı nasıl.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,016
İsim
Hacı
95 yüksek geldi bana 240 bile olsa. Boşta 40-50 dereceler normal 3d işlemciler için ama yükte 95 normal değil gibi. Hangi oyunlarda 95 oluyor? Anakartın nedir? (Undervolt için)
LT720 ile 80-85 derece görüyor 7800x3d, kırık bu işlemciler. normal 240mm ile 95 derece görmesi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Şafak Sezer
Soğutucu nasıl bilmiyorum undervolt yapabilirsin işlemciye biraz daha düşecektir. Soğuttular arasında fark var ama benim işlemcim boşta 35 son oynadığım kingdom Come d 2 de 47-48 derece de çalışıyor 95 bir tık yüksek geldi bana. Kasanın hava akışı nasıl.
Kasada 7 tane fan var hocam birde sıvı soğutucunun fanları var 2 tane bide egzoz fanı var her kasada olduğu gibi iyi yani.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,486
İsim
yusuf ecer
MSİ PRO X870-P var 1 ay oluyodur onu alalı
Biostan kombo strikea girip kombo strike 3te çalıştırır mısınız? Msi anakartlarda undervolt bu şekilde oluyor. - 30 per core yapıyor. Mavi ekran vs yerseniz kombo strike 2ye çekebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Şafak Sezer
LT720 ile 80-85 derece görüyor 7800x3d, kırık bu işlemciler. normal 240mm ile 95 derece görmesi.
Valla gerçekten kırık bu işlemciler hocam bir türlü çözüm bulamadılar sıcaklıklara illa sıvı soğutucu değiştircekler bize fuzuli masraf her şeye ben pubg oyununda deneyip geliyorum Hocam hemen.

Biostan kombo strikea girip kombo strike 3te çalıştırır mısınız? Msi anakartlarda undervolt bu şekilde oluyor. - 30 per core yapıyor. Mavi ekran vs yerseniz kombo strike 2ye çekebilirsiniz.
İlk defa kombo strike 3 filan duydum hocam hiç undervolt yapmamıştım aldığım işlemcilerime oyunda deneyip geliyorum sıcaklığı.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,486
İsim
yusuf ecer
Bende stokta 78 görüyor 7800x3d en fazla o da ac odysseyde. Undervolt per core 30 performans core 20de 72derecelerde falan. Odyssey de bu arada baya işlemci yakan bi oyun. Soğutucum galahad 2 sl inf 360

Valla gerçekten kırık bu işlemciler hocam bir türlü çözüm bulamadılar sıcaklıklara illa sıvı soğutucu değiştircekler bize fuzuli masraf her şeye ben pubg oyununda deneyip geliyorum Hocam hemen.

İlk defa kombo strike 3 filan duydum hocam hiç undervolt yapmamıştım aldığım işlemcilerime oyunda deneyip geliyorum sıcaklığı.
Am4de kombostrike diye geçiyordu am5de msi anakart kullanmadım o yüzden başka şekilde geçiyor olabilir. Eğer bulamazsanız da occt testi yapın, en güçlü çekirdeği bulun. Biostan en güçlü çekirdeğe -15/20, geri kalana - 30 girip kaydedin.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Şafak Sezer
@HacıSOFU Hocam nasıl teşekkür edicem sana cansın can resmen çok fark etti sıcaklık 70 derece ve 72 derecelerden ilerlemiyor resmen soğuk çalışıyor 9800x3D gibi bir işlemciyi sayende soğuk çalıştırıyorum PUBG gibi oyunda performans farkı olmadı gibi geldi bana 2K ve 1080P denedim çözünürlüğü gayet akıcı ve rahat oynadım core performance boost modunu kapattığımız zaman ne gibi işlemcide performans fark ettirir hocam ?

Bende stokta 78 görüyor 7800x3d en fazla o da ac odysseyde. Undervolt per core 30 performans core 20de 72derecelerde falan. Odyssey de bu arada baya işlemci yakan bi oyun. Soğutucum galahad 2 sl inf 360

Am4de kombostrike diye geçiyordu am5de msi anakart kullanmadım o yüzden başka şekilde geçiyor olabilir. Eğer bulamazsanız da occt testi yapın, en güçlü çekirdeği bulun. Biostan en güçlü çekirdeğe -15/20, geri kalana - 30 girip kaydedin.
core performance boost modunu kapattık hocam resmen sıcaklık düştü aşırı fark etti boşta 48-53 derecelerde PUBG oyununda 70 derece ve 72 derece oluyor bazen 68 dereceye düşüyor valla çok sevindim ya.

@HacıSOFU Hocam core performance boost modunu kapattık ya hani ne gibi performans fark ettirir FPS açısından ben hiç hissetmedim ?
Normalde neye yararı var core performance boost modunun pek bilgim yok düz mantık benim PC işlerinde :D

Son düzenleme:

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,016
İsim
Hacı
@HacıSOFU Hocam nasıl teşekkür edicem sana cansın can resmen çok fark etti sıcaklık 70 derece ve 72 derecelerden ilerlemiyor resmen soğuk çalışıyor 9800x3D gibi bir işlemciyi sayende soğuk çalıştırıyorum PUBG gibi oyunda performans farkı olmadı gibi geldi bana 2K ve 1080P denedim çözünürlüğü gayet akıcı ve rahat oynadım core performance boost modunu kapattığımız zaman ne gibi işlemcide performans fark ettirir hocam ?

core performance boost modunu kapattık hocam resmen sıcaklık düştü aşırı fark etti boşta 48-53 derecelerde PUBG oyununda 70 derece ve 72 derece oluyor bazen 68 dereceye düşüyor valla çok sevindim ya.
Ne demek GHz düşer sadece başka bi fark yok :)
performans düşer ama çok da fark etmez 3d işlemci zaten.
Render performansı düşer kabaca, oyun da düşer de 3d olduğu için pek fark etmez.

Bu arada bunun üzerine UV de yapalım mı? :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Şafak Sezer
Ne demek GHz düşer sadece başka bi fark yok :)
performans düşer ama çok da fark etmez 3d işlemci zaten.
Render performansı düşer kabaca, oyun da düşer de 3d olduğu için pek fark etmez.

Bu arada bunun üzerine UV de yapalım mı? :)
UV yapmaya gerek var mı Hocam core performance boost modunu kapattığımız için sence ?
Eğer UV yaparsak geri core performance boost modunu açar mıyız :D

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,016
İsim
Hacı
UV yapmaya gerek var mı Hocam core performance boost modunu kapattığımız için sence ?
Eğer UV yaparsak geri core performance boost modunu açar mıyız :D
kapalıyken bile performansı çok yüksek gerek yok o soğutma ile açmaya.

UV ile boştaki sıcaklığı da bi tık düşer. oyunda da faydası olur.

Top Bottom