Neler Yeni

9800X3D İçin Anakart Önerisi

okan2k

80+
Reaksiyon skoru
9
Arkadaşlar merhaba,

5600x Kullanıcısıyım, yakında 9800X3D AM5li sisteme geçmek istiyorum.

Anakart olarak orta segment bir şey istiyorum. Bütçe 6-13k arası anakart tavsiyelerinizi alabilirim.
Tomhawk'larda sıkıntı olduğunu okudum onun dışındaki önerileri alabilirim.

Ram olarak Patriot düşünüyorum ama anakarta göre değişecek diye şuan bir şey diyemiyorum.

Soğutucu olarak bunu düşünüyorum. Sıvı soğutucu kasama sığabilecek 240mm olduğu için (MSİ MAG FORGE 100M)

vatanda x870 ve b850 lerde kapmanya var.

tomahawkta ne oluyormuş?

bir kaç tane b850 modelinde 9800x3d model işlemci yandı hocam
B650 bile yeter ki bizzat ben kullanıyorum. o dediğinde kullanıcı kaynaklı üç beş kişide oldu. ihtimalmi evet ama çok zor. boşuna fazla para bayılma derim oc filan yapıp 6 ghz yapmıcaksan hepsi aynı cacık. mosfete bak gerek duyduğun birimlere bak yeto

bir kaç tane b850 modelinde 9800x3d model işlemci yandı hocam
anakart ne alacağımı bilemedim, gigabyte dışında ne önerebilirsiniz 7-12k arası
Post automatically merged:

B650 bile yeter ki bizzat ben kullanıyorum. o dediğinde kullanıcı kaynaklı üç beş kişide oldu. ihtimalmi evet ama çok zor. boşuna fazla para bayılma derim oc filan yapıp 6 ghz yapmıcaksan hepsi aynı cacık. mosfete bak gerek duyduğun birimlere bak yeto
oc yapmayacağım ama ileriye dönük olsun istiyorum 9800x3dyi kaldıracak gerekirse tak çalıştır benim için iyi olur, düşük model anakartta performans düşüklüğü yaşamak istemiyorum

Buna bir göz atın isterseniz;

Ekler

• IMG_20250301_104212.jpg
    IMG_20250301_104212.jpg
    396.9 KB · Hit: 53

oc yapmayacağım ama ileriye dönük olsun istiyorum 9800x3dyi kaldıracak gerekirse tak çalıştır benim için iyi olur, düşük model anakartta performans düşüklüğü yaşamak istemiyorum
Dediğimde o ya zaten kral yaşamazsın. Neyse gönlünce olsun paran varsa

Performans düşüklüğü diye bir durum söz konusu değil. İyi bir işlemci aldığınızda sanki x870E.E anakart almazsanız işlemciyi tam performansta kullanamayacakmışsınız gibi bir algı var. Sağlam bir b650e b850 işinizi görür. 13 14k bandında x870e pro ice önerirdim. Gigabyte markasının anakartları çok sağlam oluyor. Gigabyte almam derseniz arkadaşın attığı msi a bakın.

Veya arkadaşın attığı kart.4 chipset için de örnekler bunlar hocam alınabilir.Normalde Aorus önerirdim ama fiyatı artmış B850 Aorus Elite veya x870 aorus elite de olabilir bi bakınız.

Performans düşüklüğü diye bir durum söz konusu değil. İyi bir işlemci aldığınızda sanki x870E.E anakart almazsanız işlemciyi tam performansta kullanamayacakmışsınız gibi bir algı var. Sağlam bir b650e b850 işinizi görür. 13 14k bandında x870e pro ice önerirdim. Gigabyte markasının anakartları çok sağlam oluyor. Gigabyte almam derseniz arkadaşın attığı msi a bakın.
Düzgün bi biosla iyi bi B650 bile iyi performans verir hocam doğru diyorsunuz.Ama fiyatlar çok saçma şu aralar x870 fiyatına B650’ler var.

Veya arkadaşın attığı kart.4 chipset için de örnekler bunlar hocam alınabilir.Normalde Aorus önerirdim ama fiyatı artmış B850 Aorus Elite veya x870 aorus elite de olabilir bi bakınız.

Düzgün bi biosla iyi bi B650 bile iyi performans verir hocam doğru diyorsunuz.Ama fiyatlar çok saçma şu aralar x870 fiyatına B650’ler var.
6 7k ya dolu b650 alabilir veya bütçenin tamamını kullanacaksa x870e aorus pro ice veya aorus elite alabilir. Bütçe sınırlıysa orta segment anakart alıp diğer parçalara bütçe aktarmak mantıklı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,503
Üyeler
173,041
Son üye
ozgunozturk
Geri