9800x3d için anakart önerisi

unfckable

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
20000
Arkadaşlar siyah sistemimi am4ten am5 e yükseltme amacıyla 9800x3d aldım. Daha ram ve anakart siparişi vermedim. Önce anakart siparişi verip sonra ram sipariş edeceğim geçen hafta incehesap gaming gecesinde gigabyte aorus elite x870 12.800 ₺ ye düşmüştü elimde işlemci hazır bulunmadığı için sipariş etmemiştim ve indirimi kaçırmıştım. Bu denklikte görsellik ve vrm açısından önerebileceğiniz anakart var mı çok teşekkürler. Anakart+ram total bütçe 20 k civarı gerekirse arttırılabilir.

Arkadaşlar siyah sistemimi am4ten am5 e yükseltme amacıyla 9800x3d aldım. Daha ram ve anakart siparişi vermedim. Önce anakart siparişi verip sonra ram sipariş edeceğim geçen hafta incehesap gaming gecesinde gigabyte aorus elite x870 12.800 ₺ ye düşmüştü elimde işlemci hazır bulunmadığı için sipariş etmemiştim ve indirimi kaçırmıştım. Bu denklikte görsellik ve vrm açısından önerebileceğiniz anakart var mı çok teşekkürler. Anakart+ram total bütçe 20 k civarı gerekirse arttırılabilir.
Anakart:

Veya

Ram:

Anakart:

Veya

Ram:

Hocam çok güzel önermişsiniz ramleri hynix çipli öğrendiğim gibi düşünmeden siparişini verdim. Bu ram fiyatları neden bir anda böyle yükseldi acaba bir fikriniz var mı. Bir de neden tomahawklar hocam?

Hocam çok güzel önermişsiniz ramleri hynix çipli öğrendiğim gibi düşünmeden siparişini verdim. Bu ram fiyatları neden bir anda böyle yükseldi acaba bir fikriniz var mı. Bir de neden tomahawklar hocam?
Asus ile kötü bir tecrübem var, kötü bir marka olmasa da servisi beni baya uğraştırdı zamanında. MSI dan yana sorun yaşamadım, MSI anakart tercübe ettiğim için özellikle MSI ekledim. Tomahawk olmalarına gelince; bu seri kendini kanıtlamış bir seri. Hem kartın doluluğu hem de faz yapısı ve soğutması gayet yeterli. Uygun fiyata denk getirilirse kaçırılmaması gereken bir seri diye düşünüyorum.

Ram fiyatları konusu biraz karışık, satıcılar eldeki stokları bitirmeye başladı yeni stoklar da hem yurtiçi hem yurtdışı kaynaklı fiyat artışlarından etkilenerek yükseliyor. Stok sorunu var küresel çapta, arz azken talep fazla. Çip krizi, ticaret savaşları vs de cabası. Üstelik sadece RAM değil SSD fiyatları da artışta.

Ram ve disk fiyatları yukseliste çünkü stoklar azaldi diye bir söylem var daha da yükselecek kısa süreli diyorlar

Fiyatlarının yükselme nedeni Kasım indirimleri hocam. Bilirsin bu memlekette önce bindirim ardından indirim yaparlar. Bu arada anakart olarak önerilen Tomahawk yapısal olarak sağlam ve kalitelidir. Bence hiç düşünme.

Fiyatlarının yükselme nedeni Kasım indirimleri hocam. Bilirsin bu memlekette önce bindirim ardından indirim yaparlar. Bu arada anakart olarak önerilen Tomahawk yapısal olarak sağlam ve kalitelidir. Bence hiç düşünme.
Öyle de fiyatı hiç uygun değil maalesef şu an tomahawkların. Beklemem lazım kasım indirimlerini ama bu ülkede hiçbir şey belli olmuyor. 13.800e x870 aorus elite sipariş edip geçtim artık daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,264
Üyeler
183,406
Son üye
furkNtt
Geri