9800X3D'yi kule tipi soğutur mu ?

Genzzo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
327
9600X düşünen biri olarak nedense 1 gündür inanılmaz bir döngüdeyim. 7800X3D'den 9600X düştüm, en son 6 taksitle alabileceğimi görünce tekrar 7800X3D alabileceğimi düşündüm ama onun da sıcaklık sıçramaları çok fazla gördüğüm kadarıyla ama bu sorun 9800X3D ile çözülmüş galiba. Almayı düşündüğüm kule tipi soğutucu :
Sıvı soğutucu alırsam bütçemi 9600X ile harcayacağım 11 bin TL gibi bir fiyatı 25 bine çıkarmış olacağım ve bunu istemiyorum. 9800X3D alacaksam bu soğutucu ile soğutabilir miyim ? Soğutamazsam planı sonraya saklayacağım :)

büyük ihtimalle bu soğutur bayağı iyi diyorlardı buna forumda

Kule tipi soğutucular tabii ki soğutur, hatta iyisi birçok sıvı soğutmadan daha iyi soğutur. Güzel bir öneri yapan çıkacaktır. Ancak işlemci alırken kaç derecede çalıştığına neden takıldığınızı anlamadım. Bütçeniz doğrultusunda en iyisini alın geçin. İşlemciyi max TDP’de yıllarca aralıksız çalıştırın yine “ay sıcak oldu yeter” demeden çalışacaktır. 5 derece az 10 derece çok bakmayın

Kule tipi soğutucular tabii ki soğutur, hatta iyisi birçok sıvı soğutmadan daha iyi soğutur. Güzel bir öneri yapan çıkacaktır. Ancak işlemci alırken kaç derecede çalıştığına neden takıldığınızı anlamadım. Bütçeniz doğrultusunda en iyisini alın geçin. İşlemciyi max TDP’de yıllarca aralıksız çalıştırın yine “ay sıcak oldu yeter” demeden çalışacaktır. 5 derece az 10 derece çok bakmayın
Katılıyorum fakat taksit olacağı için 7800X3D ile arasındaki 5-6 bin TL'yi 6 taksitte verebileceksem daha iyisini alabilirim fakat benim ihtiyacım yok şuan için. Sadece aç gözlülük yapıyorum ama bilemiyorum. Diyorum ya 9600X'e düşmüştüm en son oradan bu düşünceye kadar girdim. Normalde 9600X'teydim ama 9700X ile arasında FPS farkı pek olmamakla birlikte, özellikle 0.1% FPS'te 9700X baya stabil gözüküyor. Kasılmalara ciddi manada takıntılıyım. Son dönemlerde okuduğum kadarıyla FPS yüksek olsa dahi takılamalar, kasılmalar olursa bunun sebebi 1 ve 0.1'lermiş galiba ama o konuda da pek bilgim yok. Sizce burada nasıl bir tercih yapmalıyım eğer kafayı kırıp 9800X3D gitmezsem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşini görür ama atx anakart olması sağlıklı olur
MSI B850-P Pro satın aldım 8.000 TL'ye vatan indirimiyle.

• Beğen
Reaksiyonlar: noxx
Güzel iyi etmişsin hayırlı olsun soğutucuyuda al hemen çünkü bunların stoklari sorunlu

Geri