9bin tl bazında am5 anakart?

furkangorur

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,129
Bütçe
9000

bunu buldum. 7800x3D + 5070ti ile kullanılacak.

mATX alma sebebim ekran kartı 2 fanlı, ATX alırsam kasa da ATX olacak göze batacak ekran kartının küçüklüğü.

bu fiyata daha iyisi var mı? 10-11kya çıkarabilirim bütçeyi ama değermi bilmiyorum. Geminiye sordugumda en makul bu dedi max 2 m2 ssd takacaksın v.s v.s

fakat akakçe-epey gibi platformlarda gözükmeyen modeller var o yüzden konu açıyorum

Hocam anakart lga soket AM5 Soketli bir anakart bakmanız gerekiyor.

Hocam attığınız anakart intel için b850 amd için

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
B650m-r bile yeterli geliyor diye biliyorum o işlemciye. tabii ki ekstra istekler icin farklı kartlara bakılabilir. Öneriyi yaparlar umarım

Yapay zekaya pc sormayın
hocam alacağım sistemi birebir kullanıyorsunuz gibi. İşlemci & ekran kartı aynı.

mATX anakart önerisi alabilir miyim?

9k
10k
11-12k bazında 3 tane olursa karşılaştırabilirim

arkadaşlar epey linkine tıkladıgımda amazonda açılan ürün LGAymış bu yüzden karışmış

• Beğen
hocam alacağım sistemi birebir kullanıyorsunuz gibi. İşlemci & ekran kartı aynı.

9k
10k

arkadaşlar epey linkine tıkladıgımda amazonda açılan ürün LGAymış bu yüzden karışmış
Birazdan bakarım

9k
10k

Ben de o anakartı almayı düşünüyorum ama bu kadar para vermişken SPS mosfet almak isterim. Drmos artık bu bütçeye alınmaz.

beyaz istemiyorum, siyah arıyordum nokta atışını attınız hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben de o anakartı almayı düşünüyorum ama bu kadar para vermişken SPS mosfet almak isterim. Drmos artık bu bütçeye alınmaz.
hocam sps v.s ne bilmedigim için geminiye sordum. Önemsizmiş i9 14.nesil gibi işlemciler kullanmıyorsan

Bu yorum, Ryzen 9 7950X veya Intel i9 14900K gibi elektriği "içen" (250-300 Watt çeken) işlemciler için doğru olabilir. O işlemcilerde SPS'in hassasiyeti önemlidir.

ANCAK SENİN İŞLEMCİN 7800X3D!

• 7800X3D Güç Tüketimi: Oyunlarda sadece 50-80 Watt güç çeker. Çok az ısınan ve çok az güç isteyen bir işlemcidir.
  • DrMOS Kapasitesi: Seçtiğin anakartlardaki (TUF veya Aorus Elite) DrMOS yapıları, 300-400 Watt gücü rahatlıkla besleyebilir.
Sonuç: Senin işlemcinin istediği güç, anakartın kapasitesinin çeyreği bile değildir. O anakartta DrMOS da olsa, SPS de olsa senin işlemcin için hiçbir şey fark etmeyecek. İkisi de "buz gibi" çalışacak.

Özet Tavsiye

O yoruma takılma. O yorumu yapan kişi muhtemelen "kağıt üzerindeki verilere" takıntılı bir teknoloji meraklısıdır.

• ASUS TUF B850M-PLUS (veya Gigabyte Aorus Elite) üzerindeki DrMOS teknolojisi, senin 7800X3D işlemcini yıllarca, en ufak bir ısınma sorunu olmadan çalıştırır.
  • SPS Mosfet almak için bütçeni 15.000 TL seviyesine çıkarmana gerek yok. Bu, markete gitmek için yarış arabası almaya benzer.

• Beğen
beyaz istemiyorum, siyah arıyordum nokta atışını attınız hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam sps v.s ne bilmedigim için geminiye sordum. Önemsizmiş i9 14.nesil gibi işlemciler kullanmıyorsan

Bu yorum, Ryzen 9 7950X veya Intel i9 14900K gibi elektriği "içen" (250-300 Watt çeken) işlemciler için doğru olabilir. O işlemcilerde SPS'in hassasiyeti önemlidir.

ANCAK SENİN İŞLEMCİN 7800X3D!

• 7800X3D Güç Tüketimi: Oyunlarda sadece 50-80 Watt güç çeker. Çok az ısınan ve çok az güç isteyen bir işlemcidir.
  • DrMOS Kapasitesi: Seçtiğin anakartlardaki (TUF veya Aorus Elite) DrMOS yapıları, 300-400 Watt gücü rahatlıkla besleyebilir.
Sonuç: Senin işlemcinin istediği güç, anakartın kapasitesinin çeyreği bile değildir. O anakartta DrMOS da olsa, SPS de olsa senin işlemcin için hiçbir şey fark etmeyecek. İkisi de "buz gibi" çalışacak.
Önemsiz değil şuan ben elimdeki gigabyte b650 anakartın mosfetlerinin dandik olması sebebiyle pci-e naks ve bad tlp hataları alıyorum ve haliyle oyunda drop yiyorum. Anakart değiştirince problem düzeldi fakat anakart emanet bir anakart olduğu için kullanamıyorum. Tabi yukarıdaki anakartlar kötü anakartlar kesinlikle değil ve muhtemelen benim sıkıntılarımı yaşamazsınız ama alırken iyisini almanızı tavsiye ederim zira drmos ile sps mosfet arasında gerçekten önemli farklar var araştırabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,735
Üyeler
185,312
Son üye
Veyis18
Geri