Çözüldü✓ A520m k Bios ram hızını artırdıktan sonra ekran gelmiyor

Bugss

80+
Reaksiyon skoru
0
Bilgisayardan bios a giriş ramleri 3600mhz e alınca ekran gelmiyor kasanın ışıkları yanıyor
Bios pilini sök tak yapınca düzeliyor ama bios sıfırlandığı için ramlerin hızı da değişmiyor

OC'mi yapıyorsun yoksa normal hızları mı 3600MHz?

aynı sorun bende de vardı. ram kutusuna bak orada değerler yazar. o değerleri bios üzerinden yazman gerekiyor. benimkiler de 3600 ama 2000 diye görünüyordu yanlış hatırlamıyorsam bu videoda anlatıyordu. bu değilse de benzer 1-2 videosu vardı bu adamın bi incele

aynı sorun bende de vardı. ram kutusuna bak orada değerler yazar. o değerleri bios üzerinden yazman gerekiyor. benimkiler de 3600 ama 2000 diye görünüyordu yanlış hatırlamıyorsam bu videoda anlatıyordu. bu değilse de benzer 1-2 videosu vardı bu adamın bi incele

Sitede ramler 3600mhz olarak gözüküyo

Ramlerinin markası nedir ?

3200 MHz olarak kullanabilirsiniz.

Bilgisayardan bios a giriş ramleri 3600mhz e alınca ekran gelmiyor kasanın ışıkları yanıyor
Bios pilini sök tak yapınca düzeliyor ama bios sıfırlandığı için ramlerin hızı da değişmiyor
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey bağlı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'lerinin yerini değiştirerek kasaya tak. BIOS'a girip D.O.C.P'yi Profile 1 olarak aktif et.
Ekran Görüntüsü (71).jpg

Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey bağlı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'lerinin yerini değiştirerek kasaya tak. BIOS'a girip D.O.C.P'yi Profile 1 olarak aktif et. Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aldığı risk uğraşdığına değmez bence ramler sıkıntılı bende de aynı şekilde çünkü anakartla ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Aldığı risk uğraşdığına değmez bence ramler sıkıntılı bende de aynı şekilde çünkü anakartla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Risk derken parçanın bozulma ihtimali varmı bilgisayar dün geldi ayarlayamadım hala

Burada riskli bir işlem yok. Yazdıklarımı uygularsa %90 düzelme ihtimali var.

Risk derken parçanın bozulma ihtimali varmı bilgisayar dün geldi ayarlayamadım hala
Bu arada ben Asus anakart için yazdım bunu. Anakartın Gigabyte olan model değil dimi?

Onunla uğraşmak yerine 3200'e çek ram hızlarını kullan kanka bence. Bu işlerden anlamıyorsan hiç girişme.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,350
Üyeler
184,928
Son üye
fatih0660
Geri