Neler Yeni

Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Ebubekir Bayraktat
Hainliğinin ne denli bi kötülük olduğunu öğrenmek istiyenler iskender paşanın iftira adlı kitabını okuyun derim yavuz sultan selimin hocasının hocasının idamını ele alan ve onun idam ettirilmesine neden olan bir haini ele alan bir kitap

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
İki Hainden Kastınız Nedir ? Bence İttihat Ve Terakki darbesi haklı bir darbeydi. Yani sonuçta Mustafa Kemal Paşa da Başkaldırıyla Cumhuriyeti ilan etti.
Osmanlı Gerçekten Sanayi Devriminden çok geri kaldı. Ayrıca Bir de Milliyetçilik Akımı Ortaya Çıkınca Yıkılması Kaçınılmazdı. Ha 20 Yıl daha yaşardı Ancak petrolden dolayı gene yıkılırdı. İngilizler Öyle veyahut böyle bize savaş ilan edecekti .Savaşa girmeseydi rus çarlığı ayakta olur erzak yardımı için gene bize savaş ilan ederdi. O zamanda bulunan her imparatorluk yıkıldı.
İkinci madde için iki demiştim. Herkes kendi hanedanını korumak için elinden geleni yaptı, Rusya yıkıldı, Alman İmparatorluğu yıkıldı, Osmanlı yıkıldı ama önemli olan düşmanına karşı nasıl savaştığıdır. Abdülhamid iyi bir padişahtı çünkü gerçekten zeki bir adamdı. Baktığımız zaman o Düvel-i Muazzama'nın planlarını çözmüş Musul-Kerkük hattında ki petrol arazilerinin tapularını devlet üzerine geçirmiştir ve bunları "ileride" kullanılabilmesi saklamıştır (İleride kullanılmasının sebebi Osmanlı daha o petrolü işleyecek ve kullanacak güçte değildi). Sonra ileride Mustafa Kemal Atatürk buraların önemini bildiğinden burayı İngilizlere bırakmak istemedi ama o zamanın halkı daha gelişmelere o kadar iyi yönlü bakmadığı için Şeyh Sait ayaklandı ve bunun sonucunda Musul-Kerkük hattı yani Irak İngilizlere bırakıldı. Sonuç neticesinde Osmanlı'dan doğan Türkiye oldu, umarım sonumuz böyle olmaz, devletimiz daim olur ve gerçek batılılaşmış müslüman bir devlet olarak devam ederiz.

Berke Gözükara

80+ Bronze
Abdülhamid han ın yerinde kim olsa o topraklar öyle ya da böyle gidicekti abdülhamid han elindeki imkanlarla en iyi şekilde ülkeyi yönetmiştir bir tarihçiden yahudilerin dış borç karşılığı toprak söyleyişininden Çok etkilenmiştim aynı videoyu bulamasamda bunu bırakıyım

Yusuf Yıldırım

80+ Silver

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Burda saygılı bir şekilde eleştiriyoruz senin gibi İlk 10 osmanlı padişahı atamdır gerisi degildir diyende ilk defa görüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neden ?
Anlatmaya gerek olduğunu bile sanmıyorum o derece. Ama sevenlere de saygım sonsuzdur (belirli kişiler dışında).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,029,999
Üyeler
163,244
Son üye
halilzsa