Elimde hepsinin ekran görüntüsü yok o yüzden olanı atıyorum. Bir adet Sandisk SSD Plus 240 GB'lık modelden öz yeğenime satın aldım ve açılmak için bürokratik kanalları izleyen laptopa taktım, ilk başta sorun yoktu, ilk kurulumda değerler 480'lik modelle yazma hızları haricinde hemen hemen aynıydı, neyse fiyatı da iyiydi, beğenmiştim, ilerleyen zamanlarda Amazon'da inanılmaz bir şekilde 480 GB'lik modeli indirime girdi 380 TL falandı, o zamanlar piyasada 450-500 TL civarındaydı, gerçi hala öyle, neyse alayım dedim, olumsuz yorumları gördüm de genelde trim etmeyenlerin başına gelen problemlerden sandım ya da firmware update yapmayanların, neyse aldım ilk teste sorun yoktu her zamanki gibi, bir süre kullandım, sadece oyunlarımın yüklü olduğu bir disk olarak kullanıyorum bu arada, kullanırken oyunlarda açılış sürelerimin sanki böyle HDD seviyelerine geldiğini hissettim, şuna bir bench testi yapayım dedim bir de ne göreyim? Aynen aşağıdaki 240'lık modele ait olan 4K okuma hızları HDD seviyesine gelmişti, neyse hemen trim yapayım dedim, yaptım ve değişen bir şey olmadı, neyse firmware update yapayım dedim, zaten en son sürümü kullanıyormuşum, bana denk gelen böyleydi herhalde dedim bahtımı seveyim dedim, yeğenimin PC'yi aldım elime bi de şunu test edeyim dedim, bir de ne göreyim? Aynı 4k okuma hızları
Sandisk senin yapacağın SSD'yi HDD kızağına sokayım dedim, git hafıza kartı falan üret SSD işine bulaşma dedim kendi kendime. Gerçi WD ' ye ait bir marka ama sonradan satın aldı diye biliyorum, herhalde böyle kelepir ürünleri Sandisk adı altında piyasaya sürüyor böylelikle WD adına direk zarar gelmiyor
Edit : Bu arada 480'lik modeli ivedilikle gıcık kaptığım bir bilgisayarcıya sattım, 350 TL'ye satmıştım yanılmıyorsam, yaklaşık 1 yıl kullandım, SSD'yi biçimlendirirseniz eski haline geliyor ama içerisine azıcık bir veri yazınca görseldeki utanç tablosunu alıyorsunuz.