Neler Yeni

Abdullah Hacıgül'ün Instagram Storysindeki önerdiği SSD'leri almayın

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

johndoe

80+
YMTC Nandları var Türkiye versiyonlarında hala iyi, TBW gerçek ömür değeri değil TBW'yi kat kat geçen ve çalışan modeller var.

Ne alacagınızı tam olarak bilmiyorsunuz sorun bu NAND olarak, TBW degil PBW ile hesaplanan SSD'ler geçti elimden geçmişte, şahsen böyle abidik kubidik şey kullanmam. Aynı fiyat bandında daha güvenli SSD'ler var, ugraşmaya degmez zorlamanın anlamı yok.

Slayer109

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,576
İsim
Hasoyunlar
Sponsorlu içerik olduğu için bunları önerdiğini düşünüyorum, o yüzden bir şey demeyeceğim fakat hikayeleri izleyip sakın yok işte Abdullah abim önermiş alınır falan demeyin çünkü daha iyisi var.

Sandisk SSD Plus yerine Patriot Burst,
WD Blue SN550 yerine ise bütçenize göre A2000 veya SX8100 tercih edin.

SSD Plus modeli sorunlu, SN550 yerine ise daha düşük veya benzer fiyata daha iyi modeller var.

BAN GELİYOR ARKADAŞLAR ÇİKİ ÇİKİ BAN BAN :D

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,157
İsim
Hakan
Ne alacagınızı tam olarak bilmiyorsunuz sorun bu NAND olarak, TBW degil PBW ile hesaplanan SSD'ler geçti elimden geçmişte, şahsen böyle abidik kubidik şey kullanmam. Aynı fiyat bandında daha güvenli SSD'ler var, ugraşmaya degmez zorlamanın anlamı yok.
Evet abudik gubidik, sizle SSD tartışmasına girilmez, YMTC Nand da iyi, @keremcnsz24 kullanıyor 250GB modelini kötü olsaydı alır mıydı almazdı

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Hayır iade. Hem memnun kalamadım. (Tomahawktan geçtim tomahawk' tan kötü hissiyatı verdi) Hemde bozuk çıktı zaten.
nasıl memnun kalmadın b550-e kullanıyorum msi dan daha iyi geliyor bana hissiyatı bir tek eksiğini gördüğüm yeri az usb ve optik girişinin olmaması :D neden öyle bir hissiyat aldın anlamadım :(

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Arkadaşın sağlam sandığı SX8100 modelini 1 yıldır kullanıyorum, %95 oldu sağlığı bilginize. Ayrıca yazma hızı iddia edilenin çook daha altında. Ezbercilik yapacağınıza teknolojinin büyük ölçüde şans işi olduğunu bilmeniz gerekiyor.
Sağlıkla SSD performansı ölçülmez ki. O sağlığın düşme olayı SSD'nin yaptığı toplam okuma ve toplam yazmaya göre düşüyor. Firmadan firmaya değişiklik gösteriyor. Mesela benim kullandığım SSD'de her 1024 GB okuma ve yazma başına %1 sağlık kaybı oluyor. Bu da firmadan firmaya değişiklik gösteriyor X markası sağlığını 2048 GB'ye ayarlar gibi gibi. Genelde gördüğüm değer 1024GB. Sağlığı %10 olan bir SSD eğer SMART verilerinde bozukluk yaşamıyorsa onu hala gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. %95 sağlığı var diye bir SSD'ye kötü demek doğru değil. SMART verilerin sağlam mı? Sağlam. Demek ki problem yok.

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Sponsorlu içerik olduğu için bunları önerdiğini düşünüyorum, o yüzden bir şey demeyeceğim fakat hikayeleri izleyip sakın yok işte Abdullah abim önermiş alınır falan demeyin çünkü daha iyisi var.

Sandisk SSD Plus yerine Patriot Burst,
WD Blue SN550 yerine ise bütçenize göre A2000 veya SX8100 tercih edin.

SSD Plus modeli sorunlu, SN550 yerine ise daha düşük veya benzer fiyata daha iyi modeller var.

FORUM SAĞOLSUN SEN VAZİFENİ YERİNE GETİRDİN O7

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,877
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Sağlıkla SSD performansı ölçülmez ki. O sağlığın düşme olayı SSD'nin yaptığı toplam okuma ve toplam yazmaya göre düşüyor. Firmadan firmaya değişiklik gösteriyor. Mesela benim kullandığım SSD'de her 1024 GB okuma ve yazma başına %1 sağlık kaybı oluyor. Bu da firmadan firmaya değişiklik gösteriyor X markası sağlığını 2048 GB'ye ayarlar gibi gibi. Genelde gördüğüm değer 1024GB. Sağlığı %10 olan bir SSD eğer SMART verilerinde bozukluk yaşamıyorsa onu hala gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. %95 sağlığı var diye bir SSD'ye kötü demek doğru değil. SMART verilerin sağlam mı? Sağlam. Demek ki problem yok.
Cimbizlamak yanlış. Orada yazma hızının da ciddi anlamda düştüğünden bahsettim.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Cimbizlamak yanlış. Orada yazma hızının da ciddi anlamda düştüğünden bahsettim.
Ben sadece sağlık yüzünden alınmaz kısmına yorumumu yaptım çünkü. Buna cımbızlamak denmez. Sizin dediğiniz hız düşüşü kısmı şans faktörü veya SSD'nin fabrika çıkışlı kötü olmasından kaynaklı gibi gibi farklı sebeplerden olabilir.

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
aha

1631375390455.png

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,040
Üyeler