Neler Yeni

Abdullah Hacıgül'ün Instagram Storysindeki önerdiği SSD'leri almayın

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Elimde hepsinin ekran görüntüsü yok o yüzden olanı atıyorum. Bir adet Sandisk SSD Plus 240 GB'lık modelden öz yeğenime satın aldım ve açılmak için bürokratik kanalları izleyen laptopa taktım, ilk başta sorun yoktu, ilk kurulumda değerler 480'lik modelle yazma hızları haricinde hemen hemen aynıydı, neyse fiyatı da iyiydi, beğenmiştim, ilerleyen zamanlarda Amazon'da inanılmaz bir şekilde 480 GB'lik modeli indirime girdi 380 TL falandı, o zamanlar piyasada 450-500 TL civarındaydı, gerçi hala öyle, neyse alayım dedim, olumsuz yorumları gördüm de genelde trim etmeyenlerin başına gelen problemlerden sandım ya da firmware update yapmayanların, neyse aldım ilk teste sorun yoktu her zamanki gibi, bir süre kullandım, sadece oyunlarımın yüklü olduğu bir disk olarak kullanıyorum bu arada, kullanırken oyunlarda açılış sürelerimin sanki böyle HDD seviyelerine geldiğini hissettim, şuna bir bench testi yapayım dedim bir de ne göreyim? Aynen aşağıdaki 240'lık modele ait olan 4K okuma hızları HDD seviyesine gelmişti, neyse hemen trim yapayım dedim, yaptım ve değişen bir şey olmadı, neyse firmware update yapayım dedim, zaten en son sürümü kullanıyormuşum, bana denk gelen böyleydi herhalde dedim bahtımı seveyim dedim, yeğenimin PC'yi aldım elime bi de şunu test edeyim dedim, bir de ne göreyim? Aynı 4k okuma hızları :D Sandisk senin yapacağın SSD'yi HDD kızağına sokayım dedim, git hafıza kartı falan üret SSD işine bulaşma dedim kendi kendime. Gerçi WD ' ye ait bir marka ama sonradan satın aldı diye biliyorum, herhalde böyle kelepir ürünleri Sandisk adı altında piyasaya sürüyor böylelikle WD adına direk zarar gelmiyor :)
Şu anki piyasada olan modeller arasında ssd plus hariç pek sorunlu ürünlerini görmedim.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,939
İsim
Enver Eryalçın
Kağıt üzerinde iyi olanı almak hiçbir zaman mantıklı bir şey değildir.
bende mesela MP510 var ilk senesinde %97 ömrü kalmıştı şuan üzülmüştüm %93 ama yazma hızları aynı %30 %45 kullanımı doluluğu geçtikten sonra bi yarı hızlar düşüyor o da normal diyorum :) yani her ürün iyi olamaz teknoloji ürünlerinin her biri böyle yemekte de böyle her gün aynı süt aynı tadında kalmaz, açıkta 3 gün bırak çöpe atarsın hani aynı mantık.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,347
İsim
Hakan
Bir arkadaş PNY önermiş fakat PNY'dede böyle bir olay söz konusu şu an, zaten PNY 10 sene önce sahte flash kullanırdı SATA SSD'lerinde, hala devam ediyor bu tarz işlere. Çok işe yarar bir firma degil.

TBW düştüğünü biliyor öneren zaten E12 Kontrolcü de uçuk değerler veriyordu ama iyi model.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yeni sürümü en kalitesiz NAND sayılabilecek olan NAND ile, İntel64L ile geliyor. Alınmamalı bence.
Sizden sonra alan birine baktığımızda Micron 96L vardı

johndoe

80+
Almam şahsen dayanıklılıgı bu kadar düşürülmüş ve ne tarz NAND verdigi bilinmeyen bir SSD daha iyi seçenekler mevcutken.

Mehmet Bey'in söyledigi bazı şeylere katılmıyorum aynı zamanda SX8100'ün dandikligi gibi veya kagıt üzerindeki verilerin full önemsizligi gibi. Bir SSD neredeyse dibine kadar ufak dosyalarla dolarsa zaten performansı düşer, dayanıklılıkta ne kadar yazdıgınıza baglı. SX8100 standart bir kullanıcı için yetip artacak bir sürücü.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,347
İsim
Hakan
Almam şahsen dayanıklılıgı bu kadar düşürülmüş ve ne tarz NAND verdigi bilinmeyen bir SSD daha iyi seçenekler mevcutken.

Mehmet Bey'in söyledigi bazı şeylere katılmıyorum aynı zamanda SX8100'ün dandikligi gibi veya kagıt üzerindeki verilerin full önemsizligi gibi. Bir SSD neredeyse dibine kadar ufak dosyalarla dolarsa zaten performansı düşer, dayanıklılıkta ne kadar yazdıgınıza baglı. SX8100 standart bir kullanıcı için yetip artacak bir sürücü.
YMTC Nandları var Türkiye versiyonlarında hala iyi, TBW gerçek ömür değeri değil TBW'yi kat kat geçen ve çalışan modeller var.

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
Şu anki piyasada olan modeller arasında ssd plus hariç pek sorunlu ürünlerini görmedim.
Piyasada gördüğüm kadarıyla SATA'ların içinde iki model var zaten, Ultra serisi bir de SSD Plus, şahsen ben Ultra modeline o parayı vereceğime kampanya falan bulursam Samsung alırım bulamazsam da kampanya olmasını beklerim :D
Yani boyutu geçtim ben sattım, gittim 240'lık Samsung aldım, zaten ağır açılan R6 ve birkaç oyunum için almıştım, 4K random hızları NVMe seviyesine yaklaşmış, bir SATA SSD'de daha iyisini görmedim, varsa da bilmiyorum.

Ekler

• Samsung870Evo.png
    Samsung870Evo.png
    22.9 KB · Hit: 29
  • XPG Bench.png
    XPG Bench.png
    29.9 KB · Hit: 27

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,939
İsim
Enver Eryalçın
Bu da MP510 480GB modeli nin 2 sene sonrası değerleri. IOPS değerlerinde azalma var %17 göre ama yapacak bir şeyim yok :) Hatta bu testi yaptıktan sonra ki resme bakın. %1 Sağlamlığı daha gitti 😥

Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png

Son düzenleme:

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,325
İsim
Diyarhan
Beyler burası donanım arşivi forumu, Türkiye Adalet sistemi değil adamı banlasınlar gayet güzel eleştirmiş. Muadil sunmuş.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
TBW zaten garanti süresi Total Bytes Written. Bu değer belli sayıyı geçince ssd garanti dışı kalıyor o değerde üreticinin değeri. X marka A model SSD' ye 300 TBW denmiştir. O SSD belki 1000-3000-4000 yapabilir belki çoook daha fazla. Ama 300' den sonra 5-10 yıl garantisi olsa dahi garantisi bitiyor.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,347
İsim
Hakan
Piyasada gördüğüm kadarıyla SATA'ların içinde iki model var zaten, Ultra serisi bir de SSD Plus, şahsen ben Ultra modeline o parayı vereceğime kampanya falan bulursam Samsung alırım bulamazsam da kampanya olmasını beklerim :D
Ultra 3D Gayet iyi

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,939
İsim
Enver Eryalçın
TBW zaten garanti süresi Total Bytes Written. Bu değer belli sayıyı geçince ssd garanti dışı kalıyor o değerde üreticinin değeri. X marka A model SSD' ye 300 TBW denmiştir. O SSD belki 1000-3000-4000 yapabilir belki çoook daha fazla. Ama 300' den sonra 5-10 yıl garantisi olsa dahi garantisi bitiyor.
RevDeisDou b550-f sattın mı ?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,099
Üyeler
163,945
Son üye
osmanmedia