Neler Yeni

Abra A5 V17.3 laptopun ekranı gelmiyor

bruhbaby

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egehan
2021 Temmuz'da Abra A5 v17.3 modelini almıştım. Geçen hafta bir sabah kalktım ve bilgisayarımı açmayı denedim. İlk başta güç tuşu yanıp sönmeye başladı, daha sonrasında yanıp sönme durumu bir daha yaşanmadı fakat bilgisayarımın ekranı gelmiyordu. Ekran gelmediğinden dolayı fanlar bir anda hızlanıp kapanıyordu. İlk başta ekran kartı ile ilgili bir arıza olduğunu düşündüm. Dün servise bütün sorunlarımı anlattım ve bugün bana mesaj olarak Monster tarafından sorunları tespit ettik ve bu kadar bir fiyat çıktı işleme devam edebilmemiz için fiyatı ödemeniz gerekiyor şeklinde bir mesajdı. Yolladıkları linke gittiğimde arızanın aslında anakartta olduğunu tespit etmişler ve bana yaklaşık anakart için 5900 TL gibi bir fiyat çıktı. Fanlarımda da dönme ekseninin kayması sorunu vardı ve onunla beraber 7500 TL gibi bir fiyat çıkartmışlar. Durum şu ki ben bilgisayarı zamanında 11000 TL'ye almıştım ve bana tamir için verdikleri meblağ yüksek geldi. Linkte sorunların gözüktüğü fotoğraflar var fakat bilgim bir tamirci kadar olmadığından çok anlamadım. Fotoğraflardan anlaşılıyor ise yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekler

• be001982-c861-4e92-8703-26cb48d49419.png
    be001982-c861-4e92-8703-26cb48d49419.png
    772.6 KB · Hit: 11
  • 43a735f2-394f-4842-a257-d3641b9f0cc3.png
    43a735f2-394f-4842-a257-d3641b9f0cc3.png
    855.5 KB · Hit: 8

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
855
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Ekrana görüntü gelmemesinin birden çok sebebi vardır yani vardır da demiyim olabilir. Anakart komple değişecekse fena bi fiyat çekmemişler muhtemelen o kadar fiyata komple anakart değiştireceklerdir. 2 fana da 0 fana 800 fiyat çekmişler o da iyi. Bence makul fiyat eğer dediğim gibiyse. 11 bine almanın bir önemi yok adamlara maliyeti o bilgisayarın hala 11 bin değil. Fotoğraflardan da bir şey anlaşılmaz hocam malesef şimdi teknik servisler bile tamir tespitine 400 500 lira istiyor.

bruhbaby

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egehan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekrana görüntü gelmemesinin birden çok sebebi vardır yani vardır da demiyim olabilir. Anakart komple değişecekse fena bi fiyat çekmemişler muhtemelen o kadar fiyata komple anakart değiştireceklerdir. 2 fana da 0 fana 800 fiyat çekmişler o da iyi. Bence makul fiyat eğer dediğim gibiyse. 11 bine almanın bir önemi yok adamlara maliyeti o bilgisayarın hala 11 bin değil. Fotoğraflardan da bir şey anlaşılmaz hocam malesef şimdi teknik servisler bile tamir tespitine 400 500 lira istiyor.
Dediklerinizi mantıklı buldum ama eğer sorun komple bütün anakarttaysa okey bir sorun yok fakat ufak bir sorunsa (anakartın bir bölümü, soket vs.) zaten garantisi bitti güvendiğim tamirciye de gösterebilirim. Malum öğrenci olduğumuz için hemen ödeyemiyorum bu paraları. Götürmeden önce tahmini düşündüğüm ekrandan ya da ekran kartındandır diye düşünmüştüm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Ekran kartı
Bende foto lardan bir şey çıkartamadım gözle görülür bir sorunyok

bruhbaby

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egehan
Bende foto lardan bir şey çıkartamadım gözle görülür bir sorunyok
Bilgisayar mühendisi arkadaşıma bile gösterdim anlaşılmıyor dedi. Hala içimde sanayilerde yaşandığı gibi ufak bir parça değişimi için kökten motoru indirtirmişcesine bir muamele varmış gibi geliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Ekran kartı
Bu saatten sonrası senin vereceğin karara ve azicikta şansa kalmiş 🙃🙃

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Ekran kartı
Ben başka bir tamirciye daha götürürdüm zaten sorun onların dediği gibi bir sorunsa aşşağı yukarı otamircide aynı fiyatı söyler yada anakart değişicekse onuda söyler

bruhbaby

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egehan
Ben başka bir tamirciye daha götürürdüm zaten sorun onların dediği gibi bir sorunsa aşşağı yukarı otamircide aynı fiyatı söyler yada anakart değişicekse onuda söyler
Aramalarını istedim bakalım ne diyecekler. Konuya cevap verip yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
855
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Bilgisayar mühendisi arkadaşıma bile gösterdim anlaşılmıyor dedi. Hala içimde sanayilerde yaşandığı gibi ufak bir parça değişimi için kökten motoru indirtirmişcesine bir muamele varmış gibi geliyor.
Ne okuduğu önemli değil mikroskop olmadan doktor bile görmez ondaki hatayı. Ekran kartını muhtemelen ilk test etmişlerdir düzgün komple cihazın üstündeki herşeyi ölçecek bir tamirci bulursanız dediğiniz mantıklı ama böyle yapmayacak adama denk gelirseniz bence aynı fiyat çıkar. Eksen hatasını zaten yeni fan alalım der 1100 fan fiyatı iyi bu arada 2 fan ise hatta çok iyi gaming olmayan dell laptoba 300 e fan almıştım ben bi servisten.

bruhbaby

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Egehan
Anlaşılan o ki korozyon olarak bahettikkeri parça HM570 Intel Chipset. Pasif sogutma da olsa en azından soğuk kalması gerek. Üzerine üretimde en azından ince bir aliminyum blok dahi koyup bu ısı sorununu çözbilirlerdi. Korozyonun nasıl oluştuğuna dair bir fikrim olmasa da bana daha çok bir bahane gibi geldi. Korozyonu alkolle temizlemeyi deneyeceğim.

Yani bu bilgisayarda bir tasarım hatası var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,047
Üyeler
172,027
Son üye
ayyildizafer
Top Bottom