Neler Yeni

Acer Nitro 5 AN515-46 fps düşük

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Furmark testinde düşük fps veriyor genel bir düşüklükte var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geforce experience dan kapattım ikisinide igpu devre dışı hocam.

Deneyeceğim bunu değerleri tekrar paylaşırım. Teşekkür ederim ilgilendiğin için

Evet her uygulamayı indirdim
Bizim aldandığımız bir durum olabilir aslında senin aldığın furmark değerleri normal olabilir, videoda bahsettiğim kısma dikkat et. Adamın furmarkı anlık 1100leri görmüş bu yüzden avarage fps değeri yüksek kalmış ve dikkat et anlık FPS değeri kısmında büyüteç var yani kaç aldığını aslında göremiyoruz. Fakat minimum değeri ile senin minimum değerin yakın. attığım SS'te GPU Z açıp sensörs kısmını izle ve bu videodaki watt değerleriyle aynı mı çekiyor her bir birim 6-7 dk yapıp o bölgenin SS ni atmanı rica edeceğim ;) (y)

3070 Ti nin en güçlü modellerinden bir tanesiyle yapılan 1080p 8x MSAA furmark testi adam ortalama 93 94 FPS alıyor. Yani sizin aldığınız değer gayet normal hocam (y) (y)

EK olarak nitro sens cpu+gpu ultra performansa aldıktan sonra 1920x1080 MSAA olmadan 0x MSAA ile de test eder misiniz

Ekler

• gpu ff.png
    gpu ff.png
    3.4 MB · Hit: 41
Son düzenleme:

KadirD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kadir Demiral
DDU ile driver silip 516.94 kurunuz. 3D ayarlarından OpenGL 3070Tİ seçiniz be oradaki performans modunu maksimum performans olarak seçiniz. Phyx yapılandırma sekmesinden de 3070 Ti seçiniz. Windows güç yönetim modu dengelide kalsın oradaki PCI express ayarını kapalı durumunda getirin. Nitro sense açın ve oradaki ayarı cpu ve gpu için yüksek performansa getirin.Aygıt yöneticisine girip oradan AMD Ekran kartını sağ tıklayıp devre dışı bırak diyin. Tekrar bu şekilde test edin. Test ederken gpu- z info insirip sensor kısmından kaç w çektiğine dikkat edin 10 dk test edip ss paylaşınız.
Ekran kartı driverini bu konudakine göre dikkatlice yapınız https://forum.donanimarsivi.com/kon...ri-temiz-kurulum-rehberi-nvcleanstall.641963/

Ek olarak aşağıdaki yazıya istinaden Geforce Experience içindeki battery boost kapatın, aynı şekilde whisper mode varsa onu da kapatın.

Open the Start menu and search for "GeForce Experience." From the main GeForce Experience window, click the small gear icon on the top right of the app. Scroll down and disable BatteryBoost 2.0 on the left-hand side. This will unlock the full performance of your CPU and GPU, providing higher framerates for smoother gameplay, albeit with shorter playtimes.

If you still notice lower performance with BatteryBoost off, you may have enabled another power saving feature by accident. Make sure any Windows Power Plan settings are reset to default and that NVIDIA Whisper Mode is turned off in GeForce Experience as well.
Deneyeceğim

KadirD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kadir Demiral

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1

KadirD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kadir Demiral
Son çare uefi w10 home yükleyip deneyiniz
son çare o gibi

Ss atar mısın
aynı o ss teki gibi yaptım

Ss atar mısın
attıklarınızın hepsini yaptım igpu harıç fakat ne ayar değiştiyse furmarkta 8x e aldığımda 0x çalıştırıyor

birde whisper modda böyle bişey yazıyor bişey kapatamadım

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-11-08 213607.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-08 213607.png
    502.3 KB · Hit: 38
Son düzenleme:

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
son çare o gibi

aynı o ss teki gibi yaptım

attıklarınızın hepsini yaptım igpu harıç fakat ne ayar değiştiyse furmarkta 8x e aldığımda 0x çalıştırıyor

birde whisper modda böyle bişey yazıyor bişey kapatamadım
Hocam w10 home kurun

KadirD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Kadir Demiral
Furmark testinde düşük fps veriyor genel bir düşüklükte var.

Geforce experience dan kapattım ikisinide igpu devre dışı hocam.

Deneyeceğim bunu değerleri tekrar paylaşırım. Teşekkür ederim ilgilendiğin için

Evet her uygulamayı indirdim
https://www.amd.com/en/support burdan amd driver kurdun mu kurmadıysan kurup tekrar furmark testini atar mısın

Zper'66

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İsrafil Çolak
Sonuç ne oldu hocam laptopda bi sıkıntı varmı bende binbir emekle bu laptop u almak istiyorum ama böyle sorunlar çıkartır mı ?

@KadirD

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sonuç ne oldu hocam laptopda bi sıkıntı varmı bende binbir emekle bu laptop u almak istiyorum ama böyle sorunlar çıkartır mı ?

@KadirD

Laptopta hiçbir sıkıntı yok canavar gibi iyi ki. 4060 4070 li laptoplara 10 bin fazla vermemişim

Top Bottom