hocam siz dell renk olarak önde demişsiniz ama bana sanki acer daha renk olarak iyi geldi. valorantta iki ekrana dikkatli bakınca renk canlılığı olarak acer önde silah renklerine ve alan renklerine bakınca net gözüküyor. tabi buradan farklı da gözükebilir canlı gözle görmediğimiz için.. dediğiniz gibi 27' büyük katılıyorum ama güzel sonuçta 24 saat oyun oynayacak halimiz yok video film edit vs için birebir. Ben beğendim acer bence iyi fırsat şuan.
aşağı resmini attıklarım dışında hocam aklıma gelen benq xl2740, asusun 280hz bir modeli, alienware 360hz ve aklıma dahi gelmeyen bir ton monitör kullandım. monitörlere karşı bir ilgim var fırsat yakalayınca alıyorum çok azını iade ediyorum yada kullanıp satıyorum.
gelelim acer monitöre. daha önce hiç acer marka monitör kullanmamıştım. 240hz veriyor mu? evet. monitör hızlı mı? evet. en hızlısı mı? hayır. daha iyileri mevcut.
renk olarak zaten kırmızı diye bir şey yok direk turuncu olarak gelmiş fabrika ayarıyla. ben biraz kurcaladım ama olması gereken tonları bulamadım.
diğer renkler mavide biraz sorun gördüm fakat öyle kafaya takılacak kadar yani kırmızı kadar değil.
osd ayarları oldukça iyi fakat daha iyi olabilirdi yinede fiyatına göre tatmin eder hatta fiyatını baz alırsak üst seviye kalmış diyebilirim.
standı konuşmaya gerek yok zaten berbat. yani şu monitöre şu stand yazık etmişler. anlıyorum fiyattan kısmak için koymamışlar ama bu kadar rezilini koymasalardı iyiymiş.
parlaklık olarak yeterli değil. bunu mat bir ekrana sahip olmadığını baz olarakta söylüyorum kimisi alır %30 parlaklıkta kullanır ben bir şey diyemem. ama oda ışığını açınca veya dışardan gündüzleri ışık vurdukça üzebilir. üzüyorda zaten.
input lagı ölçme şansım yok fakat ben bir gecikme hissetmedim. incelemeleride o yönde gözüküyor zaten.
paneli çerçeveye oturtma konusunda başarılı diyebilirim öyle köşesinde bucağında açıklık yada herhangi problem teşkil edecek bir durum yok.
%99 srgb olan bir monitörün renkleri gerçekten hayal kırıklığına uğrattı beni. ayrıca black equ ayar var yada yok gibi olmuş açsanda bir fayda sağlamıyor.
color vibrance ayarı varsa ben henüz bulamadım ama olması gerekir mi? böyle bir monitörde bence gerekli.
monitörü agresif ayarlara getirince inverse ghosting oluyor fakat standart kullanırsanız problem yok. he öyle aman aman oynanmayacak kadar mı oluyor derseniz evet fakat her monitör böyle oluyor agresif ayarlarda. olmayanda zaten biton para.
genel olarak değerlendirmem alınır mı? bu fiyata günümüz şartlarında evet. peki sen olsaydın alır mıydın derseniz almazdım.
ben 3-5 ayda bir monitör değiştiriyorum bunu alacak adam belki 5 sene kullanacak o yüzden kalite olarak ne alınır ne alınmaz diyeyim yani. ama ben olsam ve uzun süreler kullanacak olsam tercih etmezdim. ülkede paranın değeri yok 2 bin koyar başka marka alırdım aklımda 240hz alma fikri varsa.