Yer değişikliği kablo değişikliği yaptım hdmi to hdmi yaptım ancak monitör standa asılı olduğu için dp kablo yeri vesanın altında kalıyor dp kablosu deneyemedimmonitör ekran kartınamı takılı takılıysa bir yer değiştirmeyi denesene
kablo değiştim yuva değiştim, kablo maks 1mdir, işlemci standart 9070xt 7500fhocam, görüntü aldığın kablo değiştirme denedin mi ? kablodan gibi duruyor.
2. olarak dp kablosuysa , ekran kartında yuva değiştir.
3. olarak görüntü kablon çok uzun olmasın, kırılmalar oluyor
edit: 4. olarak işlemci apu ise işlemciye bağla o monitör öyle bak birde
edit2: aklıma gelen diğer yöntemler:
monitör panel default yap, gerekirse monitör bios güncellemek, driver neyse onu
hocam yorumumu, daha anlaşılır güncelledim. eklemeler de yaptım tekrar bakar mısınYer değişikliği kablo değişikliği yaptım hdmi to hdmi yaptım ancak monitör standa asılı olduğu için dp kablo yeri vesanın altında kalıyor dp kablosu deneyemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
kablo değiştim yuva değiştim, kablo maks 1mdir, işlemci standart 9070xt 7500f
hepsini denedim hocamHocam, görüntü aldığın kabloyu değiştirmeyi denedin mi? Sorun büyük ihtimalle kablodan kaynaklı gibi duruyor.
- Eğer DisplayPort (DP) kablosu kullanıyorsan, ekran kartındaki farklı bir yuvayı dene.
- Görüntü kablon fazla uzun olmasın; kırılmalar veya temassızlık yapabiliyor.
Edit:
4. İşlemcin APU ise (yani dahili GPU varsa), monitörü ekran kartına değil işlemciye bağlayıp o şekilde de dene.
Edit 2:
Aklıma gelen diğer yöntemler:
- Monitörü varsayılan (default) ayarlara sıfırla.
- Gerekirse monitör BIOS’unu (firmware) güncelle.
- Güncel sürücüyü (driver) yükle.
- Son olarak, Windows’ta “değişken yenileme hızı (VRR)” açık mı, onu da kontrol et.
Valla aklıma gelenler bunlar hocam, o halde sorun donanımsal diyebiliriz.hepsini denedim hocam![]()
Yok almaya devam etsinler güzel para kazanıyor amdekran kartından dolayıdır amd her zamanki gibi uğraştırıyor
27k ya 5070Ti getir alalım hocam 9070xt geldi aldıkYok almaya devam etsinler güzel para kazanıyor amd
Hayırlı olsun dalgasına demiyorumda benlik değil hocam ne zaman amd dlss e yaklaşır o zaman alınır o da hiçbir zaman olmayacağı için yapacak bir şey yok baş ağrısı çekmek istemiyorum 9000 serisi zaten sorunluSorunu çözdüm fakat yeni bir sorun çıktı karşıma 2. monitörün vesayı söktüm kendi ayaklarını takıp dp kablosuyla bağladım, şuan herhangi bir patlama olmuyor bir sorun çıkmıyor fakat ana monitörüm odyssey g81sf de dp kablosuyla bağlı bu sebeple diye düşünerek ana monitörümün HDR özelliğini aktif edemiyorum 1 hdmi 1 dp ile normal çalışıyordu fakat şuan 2 dp bağlı iken bu sorun çıktı ana monitörü hdmi ile bağlamayı deneyeceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
27k ya 5070Ti getir alalım hocam 9070xt geldi aldık
prize diğer şekilde takmayı bi deneyin. monitörde kısadevre var gibi geldi. baslı bir şarkı fln açtığında artıcak mı?hocam monitörde topraklama hattı var mı