Neler Yeni

Açılmayan Laptop Yardım

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Elimde uzun süredir yatan bir laptop var.Önceden biraz kurcaladım ama yapamamıştım.Sorun şöyle oldu 2 sene önce falan bilgisayara ssd aldık.Taktik iyi hoş.Format attık.Windows geldi sonra ya kendi kapandı ya biz kapattık.Bir daha açılmadı.Yani bozulma sebebinide anlayamadık.Açma tuşuna basıyosun 3-5 sn duruyo tık bilgisayar gidiyor.İçini açıp her şeyi söktüm sıkıntı anakart üstünde olabilir bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim

YinYang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
-
Pili çıkartın adaptörü Çekin güç tuşuna beş saniye basılı tutun sonra tekrar takın ve bir de öyle deneyin

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
bios pilini sökün öyle çalştırmayı deneyin. işlemci çıkıyorsa çıkarıp tekrar takın.
ram 2 taneyse birini çıkarın tek ram deneyin hard disk siz çalıştırın kapanacak mı bakın.
yapabilecdekleriniz bunlar olmazsa servise verin baksınlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Umut Yüğrük
Hocam anında açılıp kapanıyorsa ramleri sökün slotlara giren kısımları silgiyle biraz silin.Sonra ram slotlarına fazla yapmadan üfleyin.(Toz birikmesi olmuş olabilir.) Ramleri geri düzgünce takın. Açılacaktır.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pili çıkartın adaptörü Çekin güç tuşuna beş saniye basılı tutun sonra tekrar takın ve bir de öyle deneyin
bios pilini sökün öyle çalştırmayı deneyin. işlemci çıkıyorsa çıkarıp tekrar takın.
ram 2 taneyse birini çıkarın tek ram deneyin hard disk siz çalıştırın kapanacak mı bakın.
yapabilecdekleriniz bunlar olmazsa servise verin baksınlar
Hocam anında açılıp kapanıyorsa ramleri sökün slotlara giren kısımları silgiyle biraz silin.Sonra ram slotlarına fazla yapmadan üfleyin.(Toz birikmesi olmuş olabilir.) Ramleri geri düzgünce takın. Açılacaktır.
Pili zaten yok o yüzden adaptörle sadece adaptörüde sağlam ölçümlerini yaptım.Ram 1 adet var o yüzden sadece yerini değiştirebiliyorum oda etki etmemişti.Şuan tekrar bi içini açtım.Temizledim işlemcinin ekran kartının bide bir parça daha vardı onların termal macunlarını değiştirdim.Taktım şuandada şöyle oluyor.Açılıyor ama görüntü yok kapanma yapmıyor.

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
kasayı kapatırken ekran kablosu taktın mı kontrol et ? bios pili takılıysa tamamen çıkar öyle dene

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
ayrıca bu olay şöyle oldu şimdi aklıma geldi ssd taktık win7 vardı normalde o zaman bilgim yok tabi 2gb rami var ben gittim win 10 kurdum bu ondan sonra oldu bozulma işi
Mesaj otomatik birleştirildi:

kasayı kapatırken ekran kablosu taktın mı kontrol et ? bios pili takılıysa tamamen çıkar öyle dene
şimdi sökücem bakalım inşallah açılır

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
ayrıca bu olay şöyle oldu şimdi aklıma geldi ssd taktık win7 vardı normalde o zaman bilgim yok tabi 2gb rami var ben gittim win 10 kurdum bu ondan sonra oldu bozulma işi

şimdi sökücem bakalım inşallah açılır
uğraşıcaksan sökülü kalsın sürekli açıp kapatırsan vida destek yerleri bozulur. japon yapıştırıcısıyla yapıştırmak gerekir.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
uğraşıcaksan sökülü kalsın sürekli açıp kapatırsan vida destek yerleri bozulur. japon yapıştırıcısıyla yapıştırmak gerekir
yok dağınık zaten sökücem lafın gelişi vidaları falan takılı değil boşta duruyor şimdi havyaya ısıtayım söküp denicem.Peki söktükten sonra bekliyeyim mi yoksa hemen açıp denemelimiyim

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
yok dağınık zaten sökücem lafın gelişi vidaları falan takılı değil boşta duruyor şimdi havyaya ısıtayım söküp denicem.Peki söktükten sonra bekliyeyim mi yoksa hemen açıp denemelimiyim
sök batarya pili ve bios pilini çıkar deneme yap
olmazsa ekran kartı üzerindeki macun sil 3-4dk fön makinesi vur ısınsın bekle biraz hafif soğuyunca macun sür deneme yap. çalışırsa ekran kartında sorun var demektir ayarlardan ekran kartı devredışı bırak intel hd graphic(işlemciyle gelen) ekran kartıyla sorunsuzca kullanırsın

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
olmazsa ekran kartı üzerindeki macun sil 3-4dk fön makinesi vur ısınsın bekle biraz hafif soğuyunca macun sür deneme yap. çalışırsa ekran kartında sorun var demektir ayarlardan ekran kartı devredışı bırak intel hd graphic(işlemciyle gelen) ekran kartıyla sorunsuzca kullanırsın
tamam hocam şimdi zaten bataryası yok pili söktüm ben bi 15 dk bekliyim gene deniycem.Olmazsa ısıl işlemi deneriz de inşallah kurutma makinesiyle olur

denedim yine aynı oldu şimdi ısıtma yapçam işlemci dışında 2 adet parça bunların ikisinide mi ısıtçam acaba

Son düzenleme:

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
chipsete diyorsun galiba onu ısıtmana gerek yok ekran kartı ısıtsan yeter 5dk görüntü versin ayarlardan kapatırsın hd grafic devam edersin

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
chipsete diyorsun galiba onu ısıtmana gerek yok ekran kartı ısıtsan yeter 5dk görüntü versin ayarlardan kapatırsın hd grafic devam edersin
en yüksek ayarda ısıttım 5 dakika bi değişiklik olmadı büyük ihtimal kurutma makinesinin sıcaklığı yetmedi

Top Bottom