Neler Yeni

Yardım ADSL'den VDSL kanalına aktardılar ama hız hala aynı

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
Tayfun Yılmaz
Arkadaşlar Ağustos sonuna kadar fiber gelicekti bir kaç gün önce de Türk Telekom mail attı ve 26 Haziran yani bugün 12.30-08.00 arası telefon hattında yenileme olacağını kesinti olabileceği hakkında bilgilendirme yaptılar.Türk Telekomu aradık belki yükselmiştir hızımız diye 15 destekliyor dedi.Alt yapı çalışmasını sorduk dedi ki evet çalışmalar bölgenizde devam ediyor falan.Sonra hızımızın daha yüksek olabilmesi için ne yapabiliriz vdsl hızı almak istiyoruz dedik ardından müşteri temsilcisi alt yapınız ADSL'den VDSL geçişini destekliyor modeminizde VDSL destekliyor ise hızınız yükselicek dedi.Yani VDSL destekliyor dedim evet kanal değişikliğinizi yaptım dedi.Fakat sorun şu maximum 15 destekliyor dedi ardından ADSL'den VDSL geçişi alt yapınızda mevcut dedi bizi VDSL kanalına aktardı ama ne internet kesildi ne de hız yükseldi.Ne kadar sürede kanal değişikliği gerçekleşir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
Kamil
Paket değişikliği yapmadan yüksek hız alacağınızı sanmıyorum bende d smartta 16 adsl den vdsl ye geçtim yaklaşık 1 hafta sürmüştü

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
Tayfun Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Paket değişikliği yapmadan yüksek hız alacağınızı sanmıyorum bende d smartta 16 adsl den vdsl ye geçtim yaklaşık 1 hafta sürmüştü
Paket değişikliği yapmamız gerektiğini söylerdi mutlaka müşteri temsilcisi.Türk Telekomun sitesinden paket değişikliği dediğimde de uygun paket bulunmamaktadır diyiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Modem arayüzünden baktığımda da ADSL_2plus yazıyor

Tryinelan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Abdullah Sünbül
Arkadaşım benzer bir olay yaşamıştı. Türktelekom yeni bir modem sağlamıştı ama hız değişikliği olmamıştı ta ki taahhüt bitip yeni bir pakete geçiş yapılana kadar.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
Tayfun Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşım benzer bir olay yaşamıştı. Türktelekom yeni bir modem sağlamıştı ama hız değişikliği olmamıştı ta ki taahhüt bitip yeni bir pakete geçiş yapılana kadar.
Modem değil ki

Tryinelan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Abdullah Sünbül
Kısa kestiğim için kusuruma bakmayın. Benzer olaydan kastettiğim vdsl internet kullanıyorlardı. Altyapı çalışması olmuştu ve portlar yenilenmişti. Arkadaşım da hız artışı olacak mı diye türktelekomu aramıştı onlar da modeminiz daha yüksek hız desteklemiyor demişlerdi devamı da daha öncesinde yazdıklarım zaten.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

Natsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Emrullah Baykan
Modem kurulumunu yaparken VDSL kurulum yapmanız gerekiyor. 16Mbps ADSL port sabit hızıdır. Fiziksel durum (kanal) değişikliğinizi gerçekleştirdiklerinden eminseniz destek kaydı bırakın.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
Tayfun Yılmaz
Modem kurulumunu yaparken VDSL kurulum yapmanız gerekiyor. 16Mbps ADSL port sabit hızıdır. Fiziksel durum (kanal) değişikliğinizi gerçekleştirdiklerinden eminseniz destek kaydı bırakın.
Müşteri hizmetlerinde ki kişi kendisi dedi değiştirdiğini

Natsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Emrullah Baykan
Müşteri hizmetlerinde ki kişi kendisi dedi değiştirdiğini
Onlar sizin yapacağınız manuel kurulum esnasındaki tercihinize müdahale edemezler. Altyapı profilinizi ADSL'den VDSL'e alırlar. Cihaz kurulumu sırasında VDSL teknolojisini kullanabilmek için manuel kurulumda wan ayarlarından VDSL seçeneğini kullanmanız gerekir.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,018
İsim
Tayfun Yılmaz
Onlar sizin yapacağınız manuel kurulum esnasındaki tercihinize müdahale edemezler. Altyapı profilinizi ADSL'den VDSL'e alırlar. Cihaz kurulumu sırasında VDSL teknolojisini kullanabilmek için manuel kurulumda wan ayarlarından VDSL seçeneğini kullanmanız gerekir.
Nasıl yapıcam

Natsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Emrullah Baykan
Nasıl yapıcam
Modem arayüzüne giriş yapmanız gerekiyor. Tarayıcınızı açın ve 192.168.1.1 veya 192.168.1.2 yazın. Enterladığnızda modem arayüzüne giriş için kullanıcı adı ve şifre isteyecektir. Eğer bilmiyorsanız genelde modemin arkasında yazar. kullanıcı adı admin, şifre ______gibi. Daha sonra Wan kısmına gelin ve ADSL olan seçeneği VDSL/VDSL2+ olarak değiştirin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,250
Üyeler
167,082
Son üye
Nizami15
Top Bottom