Neler Yeni

AGON PRO AG276QZD2 22.999 TL

Pycoue

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
862
İsim
Ben bilmem abdullah dayi bilir
İlgilendiği Kategoriler
Laptop , pc toplama ve diger donanim konulariyla ilgileniyorum
Bence Oled Panel Alınmaz Yani Düşünsenize bilgisayarı masaüstü ekranda açık unuttunuz ve 7-8 saat yattınız veya bir yere gittiniz hatta bazı insanlar hep fişte bırakıyor bilgisayarını hiç kapatmıyor

Böyle bir durumda Pixellerin yanma olasılığı çok yüksek

Yani Düşünsenize binlerce Lira veriyorsunuz ve hiç bir sorun/arıza yokken sadece statik(Sabit) bir ekranda kaldığı için vs. yanıyor ucuz olsa Veya normal LCD ile aynı fiyat olsa yine neyse 20-30K para veriliyor en az
Her pcde ekran enerji tasarrufu var mesela benim ekran 5 dk dan sonra kapanıyor hadi hiç ayarını yapmadın diyelim max 15 dk açık kalıyor ekran, yani bir yerden füze fırlayıp benim monitörü delip geçmesiyle aynı mantık ve ihtimalde senin şu yazdığın cümle

Phegru

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
90
İsim
Soner Özdener
Yorumları okudum almaktan vazgeçtim.

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Gökhan
Bence Oled Panel Alınmaz Yani Düşünsenize bilgisayarı masaüstü ekranda açık unuttunuz ve 7-8 saat yattınız veya bir yere gittiniz hatta bazı insanlar hep fişte bırakıyor bilgisayarını hiç kapatmıyor
windowsta screensaver ile kolaylıkla çözülebilecek bir durum. onun dışında başka korumalar da var zaten

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,194
İsim
Mehmetcan
Kafaya bak. O zaman parası olan adam da Ferrari ye binmesin. Düşünsene milyonlarca para veriyorsun parkta dururken biri çizebilir. Ya da kaza yaparsan gitti milyonlarca liralık araba. Çıkın şu gariban kafanızdan artık. Oled kullanmicak isen telefonda da kullanma git LCD ekranı olan bir model al neden telefonda Oled amoled kullaniyorsun?
Cİdden merak ediyorum Sana küfür mü ettim?

Hayır şöyle saldırganca tavırları anlamıyorum Ben sadece Fikrimi belirttim Ayrıca mesajının bir üstünde yazdığım Yazıyıda oku istersen

Öncelikle Ferari kendiliğinden bozulmuyor dediğin örnekteki gibi Birinin Bir şey yapması veya aracın sahibi'nin Zarar vermesi Gerekiyor
Fabrika Sorunu olmaz ferrarilerde genelde lüks oldukları için ama Eğer Üretim hatalıysa o zamanda Zaten Karşılanıyor zararınız Oled Panellerse Normal Kullanımda zarar görebiliyor Yani bir nevi Ferrari aldığını düşün Diyor ki Beni hızlı sürmeyeceksin Benim İle gösteriş yapmayacaksın Bana Binerken istediğin gibi Rahat Binmeyeceksin Senin keyfine göre değil Benim İhtiyacıma göre Kullanacaksın

Ayrıca Zaten Zengin'se biri alsın ben ona bir şey demiyorum Parası Olan İnsana 20K koymaz Fakir insanda Zaten Oled Almaz Ben Daha çok Orta bütçeli Her yıl Oled Panel Alacak kadar Ekonomik durumu iyi olmayan insanlar için yani Orta bütçeli 20-45K aylık kazanan insanlar için dedim
Zengisen yani 20K koymayacalsa Zaten alın ona bir şey demiyorum

Ayrıca Amoled ve Oled panel telefon ve tabletlerde Yine kabul edilebilir bir tamir ücreti Var Ama TV ve Monitörlerde direk Sıfır fiyatı istiyorlar sorun o
Mesaj otomatik birleştirildi:

windowsta screensaver ile kolaylıkla çözülebilecek bir durum. onun dışında başka korumalar da var zaten
Her pcde ekran enerji tasarrufu var mesela benim ekran 5 dk dan sonra kapanıyor hadi hiç ayarını yapmadın diyelim max 15 dk açık kalıyor ekran, yani bir yerden füze fırlayıp benim monitörü delip geçmesiyle aynı mantık ve ihtimalde senin şu yazdığın cümle
Hocam bir önceki sayfada Verdiğim 2'ci cevaba Bakın isterseniz

Tabi korumalar ve Koruma Yöntemleri var Ama İşte O kadar para verip rahatça Kullanmamak sorun

Yine Oled panelli Telefon ve tabletlerde ürünün %30-50 Fiyatına ekranı değistirebiliyorsunuz Mesela Benim arkadaşımın Samsung Oled Ekranlı tableti kırıldı tablet 25K Teknik servis 7K istemiş Ama Oled Panel Monitör /TV gitti mi ürünün fiyatının %90'nına hatta bazen %110'na falan Yeni panel takıyorlar vs. Yani direk çöp oluyor paran.

Son düzenleme:

25344143

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
İsimi Yok
Her aletin bir kullanım ömrü var zaten. Oledde dikkat etmen gerek şey sadece statik görüntüyü uzun süre bırakmaman. Ki bıraksan bile monitörler il çıkan nesildekiler gibi akılsız değil, piksel yenileme statik bölgedeki parlaklığı kısma, piksel kaydırma gibi bir sürü tekboloji var. Monitör sağlığını korumak için. Ayrıyetten statik bir görüntü 5 dakka kalınca ekran bozulup çöp olmuyor. Bahsettiğin dikkat edilmesi gereken senaryoların bir kısmı gereksiz ve pimpirikli insanların uydurduğu şeyler ya da hayal ürünü.

The Semih

80+ Gold
-Firmalar 1-2 Yıl Oled Panel Yanmama Garantisi Verseler di Yani Yandığında ücretsiz değiştirselerdi
Hocam dediklerini okudum o kadar kafaya takan adam oled kullanmasın bence, teknoseyirin videosunu izlemiştim AGON monitör galiba 2-3 yıl yanma garantisi vardı.

Zaten teknoloji ilk yayınlandığında alan insanlar tester oluyor malesef, zaten daha yayılmadı oled 2 yıl içerisinde yayılmaya başlar, bana kalırsa orta segment arkadaşlar 2 yıl sonra geçmeye başlasın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Mehmet Ali UKŞUL
samsung samsung g61sd ile bu ürün arasında kaldım sizce hangisi arkadaşlar ?

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Gökhan
Tabi korumalar ve Koruma Yöntemleri var Ama İşte O kadar para verip rahatça Kullanmamak sorun
rahatça kullanamamaktan kasıt ekranın hiç bir zaman kapanmamasına ayarlayamamak mı? yada en azından şöyle bir screen saver açmamak mı?
1742748050135.png

bende iki tane ips monitör var. genelde bilgisayarı kapatmıyorum. bir keresinde oyunda makro açtım bıraktım kesinlikle monitörün ışığından uyunmuyor zaten.
Mesela Benim arkadaşımın Samsung Oled Ekranlı tableti kırıldı tablet 25K Teknik servis 7K istemiş Ama Oled Panel Monitör /TV gitti mi ürünün fiyatının %90'nına hatta bazen %110'na falan Yeni panel takıyorlar vs. Yani direk çöp oluyor paran.
ips ekrana sahip telefonların da ekran maliyeti o civarlardadır
1742748395051.png

örn: a14 ips ekran a15 amoled ekran

bu arada servislerde televizyon panel maliyeti genel olarak oldukça yüksek. şikayetvara bakarsan tonla entry görebilirsin

Hasbatuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Hasan Batuhan Uzuncan
Cİdden merak ediyorum Sana küfür mü ettim?

Hayır şöyle saldırganca tavırları anlamıyorum Ben sadece Fikrimi belirttim Ayrıca mesajının bir üstünde yazdığım Yazıyıda oku istersen

Öncelikle Ferari kendiliğinden bozulmuyor dediğin örnekteki gibi Birinin Bir şey yapması veya aracın sahibi'nin Zarar vermesi Gerekiyor
Fabrika Sorunu olmaz ferrarilerde genelde lüks oldukları için ama Eğer Üretim hatalıysa o zamanda Zaten Karşılanıyor zararınız Oled Panellerse Normal Kullanımda zarar görebiliyor Yani bir nevi Ferrari aldığını düşün Diyor ki Beni hızlı sürmeyeceksin Benim İle gösteriş yapmayacaksın Bana Binerken istediğin gibi Rahat Binmeyeceksin Senin keyfine göre değil Benim İhtiyacıma göre Kullanacaksın

Ayrıca Zaten Zengin'se biri alsın ben ona bir şey demiyorum Parası Olan İnsana 20K koymaz Fakir insanda Zaten Oled Almaz Ben Daha çok Orta bütçeli Her yıl Oled Panel Alacak kadar Ekonomik durumu iyi olmayan insanlar için yani Orta bütçeli 20-45K aylık kazanan insanlar için dedim
Zengisen yani 20K koymayacalsa Zaten alın ona bir şey demiyorum

Ayrıca Amoled ve Oled panel telefon ve tabletlerde Yine kabul edilebilir bir tamir ücreti Var Ama TV ve Monitörlerde direk Sıfır fiyatı istiyorlar sorun o

Hocam bir önceki sayfada Verdiğim 2'ci cevaba Bakın isterseniz

Yine Oled panelli Telefon ve tabletlerde ürünün %30-50 Fiyatına ekranı değistirebiliyorsunuz Mesela Benim arkadaşımın Samsung Oled Ekranlı tableti kırıldı tablet 25K Teknik servis 7K istemiş Ama Oled Panel Monitör /TV gitti mi ürünün fiyatının %90'nına hatta bazen %110'na falan Yeni panel takıyorlar vs. Yani direk çöp oluyor paran.
Üstatim kusura bakma. Çok gerginiz çok ❤️

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,194
İsim
Mehmetcan
Üstatim kusura bakma. Çok gerginiz çok ❤️
Şimdi Ne diyeyim Sende Haklısın Her şey üst Üste Geliyor Hardcore Server'dayız malum Sende haklısın

Sende kusura bakma❤️

rahatça kullanamamaktan kasıt ekranın hiç bir zaman kapanmamasına ayarlayamamak mı? yada en azından şöyle bir screen saver açmamak mı?
Alıntıyı görüntüle
bende iki tane ips monitör var. genelde bilgisayarı kapatmıyorum. bir keresinde oyunda makro açtım bıraktım kesinlikle monitörün ışığından uyunmuyor zaten.
Hocam Bir önceki sayfada Yazdıklarımı Okudunuz mu ?

Ben Ekranı hiç kapatmamaktan bahsetmedim arkadaşlar ile oyun oynarken vs. Yemek yemek için Aşşağı indiğimde bilgisayarı kapatmasın dedim
Hadi onu bu teknoloji ile kapattık
Oyunlarda Ara sahnede 1 dk geçerse Ekran siyah oluyor Çünkü teknoloji Kapatıyor Yanmasın diye vs.
(Tabi o olayı tam bilmiyorum Oled Panel Kullanan Bir kaç kullanıcı Reddit'e bundan şikayet etmişti)

Yoksa Tabi kapatalım Ama Mesela Film İzlerken'de Sizin Açtığınız gibi o etrafta boloncuk doldurarak Yanmayı önleyen teknoloji'yi mi şeyi mi açalım ?
Oled Panel Kullanan Kullanıcılar Sağda Solda Sabit Logo bulunan Filimleri/Haberleri vs. İzlemeyin uzun süre Diyorlar çünkü o logo Orada sabit kaldığı için Yanıyor ordaki pixseller yani hdfilmcehennemi Logosunu Koysa Filmlerin köşelerine İzleyemeceğiz
ips ekrana sahip telefonların da ekran maliyeti o civarlardadır
Alıntıyı görüntüle
örn: a14 ips ekran a15 amoled ekran

bu arada servislerde televizyon panel maliyeti genel olarak oldukça yüksek. şikayetvara bakarsan tonla entry görebilirsin

Son düzenleme:

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
624
İsim
Ümit
Ya hocam Tabi İps'den çok daha iyi renkleri vs. ama Şöyle düşünün 27" 2K IPS Panele 7K'dan başlıyor Ama Oled'de En ucuzu 23K'dan başlıyor

Yani Bu 10-20K verdiğin Xiaomi ile 70-80K verdiğin iPhone'u Karşılaştırmak gibi Oluyor yani +13-15K veriyoruz minimum bir zahmet çok daha iyi Olsun

Hocam Tamam Koruma teknolojileri var Ama Sonuçta Riski Tamemen Ortadan kaldırmıyor Yani Zaten Bunu Özelliklede 2024-2025 Yılları arasında özellikle de son zamanlarda Reddit Başta olmak üzere İnternette Yüzlerce Oled Panel Yanması hakkında Şikayet konularından Anlıyoruz.

Yani insanların Ekran yanmasın diye aldığı önlemler

-Ekran Parlaklığını kısıyorlar

-Görev çubuğunu Gizliyorlar

-Ekran Yanmayı önleme Teknolojilerini Açıyorlar
(Oyun'da 1dk'dan uzun ara sahnede ekran siyah oluyor mesela)

-Aynı Karakterlerin Defalarca gözüktüğü Filimleri 1'den fazla kez izlemiyorlar (Animeler mesela)

-Masaüstü Arka Plan'ı Tamamen Siyah Kullanıyorlar

-Bilgisayarını 15dk dokunmadıktan sonra Otomatik Olarak kapatmaya ayarlıyorlar (Yani DC arkadaşlar ile konuşurken veya oyun oynarken Mesela 15dk gidip yemek yediniz PC kapanıyor sonra tekrar uğraş vs.)

-Filim İzlerken Sabit logo bulunan Filim izlemiyorlar
(Mesela Hdfilmcegenneminden film izlerken Bir yerde Logo'su olsay'dı o siteden İzleyemeyecektiniz yanmasını istemiyorsanız)

Vs. vs.

Yani 20-30K bir şeye verip'de Rahatça İstediğim gibi Kullananamakta ne bilim yani

He Şöyle olsaydı⬇️

-Firmalar 1-2 Yıl Oled Panel Yanmama Garantisi Verseler di Yani Yandığında ücretsiz değiştirselerdi

-yada Panel Yandığında tüm Monotörü çöpe Atmak yerine Makul Bir rakama Yeni panel hizmeti Sunsalardı
(Mesela 25K'ya aldım monitörü Yanınca 7-8K'ya değiştirselerdi Oled telefon Ve tabletlerde bu var)

İşte O zaman Olabilirdi Ama 30K Veridigimiz şey yanınca Çöp Oluyor Değişim Ücretleri ise Sıfır monitör fiyatında hatta bazen daha fazla oluyor

Böyle bir durumda Pixellerin yanma olasılığı çok yüksek

Yani Düşünsenize binlerce Lira veriyorsunuz ve hiç bir sorun/arıza yokken sadece statik(Sabit) bir ekranda kaldığı için vs. yanıyor ucuz olsa Veya normal LCD ile aynı fiyat olsa yine neyse 20-30K para veriliyor en az
şu forumda senin kadar boş yapan ortalığı alevlendiren görmedim. her konuda uzun uzun cümleler yazıp ne anlattığı anlaşılmayan birisin. adamın fikrine bak; su an dünyanın en iyi teknolojisi olan oled alınmazmış, komedi ya.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,194
İsim
Mehmetcan
şu forumda senin kadar boş yapan ortalığı alevlendiren görmedim. her konuda uzun uzun cümleler yazıp ne anlattığı anlaşılmayan birisin. adamın fikrine bak; su an dünyanın en iyi teknolojisi olan oled alınmazmış, komedi ya.
Ben'de Bu Forum'da senin kadar Boş insan görmedim Daha 2 hafta önce bilmeden Boş yaptığın için Forumda Linç yemiyor muydun sen şimdi ne anlatıyon ???

Ayrıca ben zaten Parası olanın Oled Alması gerektiğini savunuyorum eğer adam akıllı okusan görürdün orta bütçeli Her yıl Oled Panel Monitör alacak Kadar kazanmayan insanlar için riskli olduğunu söylüyorum

Ya zaten Suç bende Senin Gibi
su an dünyanın en iyi teknolojisi olan oled alınmazmış, komedi ya.
Diyen Cahil olup Araştırmadan etmeden üste çıkmaya çalışan Birine Cevap Veriyorum boş ver

Hadi Yine'de Bilgi Vereyim'de başkalarına da Yanlış bilgilerini yayma
Şuan Dünyadaki En İyi Panel Sıralaması Şu şekilde

1-MicroLed
2-QD-Oled
3-Oled

Yani Dünya'nın en iyi Panel'i Oled Değil MicroLed Panel'dir Bir daha bir şey söylerken lütfen araştır Yanlış bilgilendirme insanları

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Çağrı Yıldız
Ya hocam Tabi İps'den çok daha iyi renkleri vs. ama Şöyle düşünün 27" 2K IPS Panele 7K'dan başlıyor Ama Oled'de En ucuzu 23K'dan başlıyor

Yani Bu 10-20K verdiğin Xiaomi ile 70-80K verdiğin iPhone'u Karşılaştırmak gibi Oluyor yani +13-15K veriyoruz minimum bir zahmet çok daha iyi Olsun

Hocam Tamam Koruma teknolojileri var Ama Sonuçta Riski Tamemen Ortadan kaldırmıyor Yani Zaten Bunu Özelliklede 2024-2025 Yılları arasında özellikle de son zamanlarda Reddit Başta olmak üzere İnternette Yüzlerce Oled Panel Yanması hakkında Şikayet konularından Anlıyoruz.

Yani insanların Ekran yanmasın diye aldığı önlemler

-Ekran Parlaklığını kısıyorlar

-Görev çubuğunu Gizliyorlar

-Ekran Yanmayı önleme Teknolojilerini Açıyorlar
(Oyun'da 1dk'dan uzun ara sahnede ekran siyah oluyor mesela)

-Aynı Karakterlerin Defalarca gözüktüğü Filimleri 1'den fazla kez izlemiyorlar (Animeler mesela)

-Masaüstü Arka Plan'ı Tamamen Siyah Kullanıyorlar

-Bilgisayarını 15dk dokunmadıktan sonra Otomatik Olarak kapatmaya ayarlıyorlar (Yani DC arkadaşlar ile konuşurken veya oyun oynarken Mesela 15dk gidip yemek yediniz PC kapanıyor sonra tekrar uğraş vs.)

-Filim İzlerken Sabit logo bulunan Filim izlemiyorlar
(Mesela Hdfilmcehenneminden film izlerken Bir yerde Logo'su olsay'dı o siteden İzleyemeyecektiniz yanmasını istemiyorsanız)

Vs. vs.

Yani 20-30K bir şeye verip'de Rahatça İstediğim gibi Kullanamamakta ne bilim yani

He Şöyle olsaydı⬇️

-yada Panel Yandığında tüm Monotörü çöpe Atmak yerine Makul Bir rakama Yeni panel hizmeti Sunsalardı
(Mesela 25K'ya aldım monitörü Yanınca 7-8K'ya değiştirselerdi Oled telefon Ve tabletlerde bu var)

İşte O zaman Olabilirdi Ama 30K Veridigimiz şey yanınca Çöp Oluyor Değişim Ücretleri ise Sıfır monitör fiyatında hatta bazen daha fazla oluyor
Hocam 2 adet oled monitörüm mevcut g85sb ve g61sd olarak. 4 aydır g85sb kullanıyorum ve ağırlıklı olarak mmorpg oynamaktayım. Monitörde sürekli olarak hdr açık bırakmıyorum çünkü gereksiz olduğunu düşünüyorum. HDR ağırlık oyunlarda parlaklığı fulleyip hdr aktif ediyorum sadece. Günlük kullanımda da sdr da takılıyorum. Bunun dışında 1 dakikada bir mouse hareket ettirmediğim zaman ya da ekranda aktif şekilde bir oyun açık olmadığı sürece ekranların ikisi de siyaha dönmektedir. Belirttiğiniz gibi oyunların içindeyken ara sahnede kapanma diye bir durum söz konusu değildir. Bu zamana kadar VA - IPS bir çok monitörüm oldu fakat olede geçtiğim günden beri diğer monitörlere bakmak bile gözlerime hakaret olarak düşündüğüm için bu ayın başlarında tekrar oled aldım aşırı memnunum. Kesinlikle korkulacak bir durum olmadığını düşünüyorum. Tabi ki ne kadar dikkat etsem de bunlarında bir ömrünün olduğunun farkındayım ama 3-4 sene sonra bozulduğunda yenisini alabilecek durumda olduğum için üzülmeyeceğimi biliyorum.

Top Bottom