Ekran koruma güvenlik yazılımları mevcut bu monitörlerde, sadece senin insafına bırakılmıyor monitörün sağlığı. Ve görüntü kalitesi olarak kilometrelerce daha iyi ips monitörlerden.
Ya hocam Tabi İps'den çok daha iyi renkleri vs. ama Şöyle düşünün 27" 2K IPS Panele 7K'dan başlıyor Ama Oled'de En ucuzu 23K'dan başlıyor
Yani Bu 10-20K verdiğin Xiaomi ile 70-80K verdiğin iPhone'u Karşılaştırmak gibi Oluyor yani +13-15K veriyoruz minimum bir zahmet çok daha iyi Olsun
Hocam PC belli bir süre hareket olmayınca zaten otomatik kapatmıyor mu ekranı
AGON monitörde pixel reflesh teknolojisi var, belirli aralıklarla pikselleri yeniliyor yanmanın önüne geçiyor. Ekstradan Windowsda ekran uyku moduna alma süresi koyabilirsiniz ben 15 dakika ayarladım, uykuya girseniz bile ekran kendini kapatıyor.
Hocam Tamam Koruma teknolojileri var Ama Sonuçta Riski Tamemen Ortadan kaldırmıyor Yani Zaten Bunu Özelliklede 2024-2025 Yılları arasında özellikle de son zamanlarda Reddit Başta olmak üzere İnternette Yüzlerce Oled Panel Yanması hakkında Şikayet konularından Anlıyoruz.
Yani insanların Ekran yanmasın diye aldığı önlemler
-Ekran Parlaklığını kısıyorlar
-Görev çubuğunu Gizliyorlar
-Ekran Yanmayı önleme Teknolojilerini Açıyorlar
(Oyun'da 1dk'dan uzun ara sahnede ekran siyah oluyor mesela)
-Aynı Karakterlerin Defalarca gözüktüğü Filimleri 1'den fazla kez izlemiyorlar (Animeler mesela)
-Masaüstü Arka Plan'ı Tamamen Siyah Kullanıyorlar
-Bilgisayarını 15dk dokunmadıktan sonra Otomatik Olarak kapatmaya ayarlıyorlar (Yani DC arkadaşlar ile konuşurken veya oyun oynarken Mesela 15dk gidip yemek yediniz PC kapanıyor sonra tekrar uğraş vs.)
-Filim İzlerken Sabit logo bulunan Filim izlemiyorlar
(Mesela Hdfilmcehenneminden film izlerken Bir yerde Logo'su olsay'dı o siteden İzleyemeyecektiniz yanmasını istemiyorsanız)
Vs. vs.
Yani 20-30K bir şeye verip'de Rahatça İstediğim gibi Kullanamamakta ne bilim yani
He Şöyle olsaydı
-Firmalar 1-2 Yıl Oled Panel Yanmama Garantisi Verseler di Yani Yandığında ücretsiz değiştirselerdi
-yada Panel Yandığında tüm Monotörü çöpe Atmak yerine Makul Bir rakama Yeni panel hizmeti Sunsalardı
(Mesela 25K'ya aldım monitörü Yanınca 7-8K'ya değiştirselerdi Oled telefon Ve tabletlerde bu var)
İşte O zaman Olabilirdi Ama 30K Veridigimiz şey yanınca Çöp Oluyor Değişim Ücretleri ise Sıfır monitör fiyatında hatta bazen daha fazla oluyor