Ailem haklı mı sizce?

21 yaşındayım
Artık çocuk yaşta değilsin, mecburen çalışmak zorundasın. Gelirin yoksa çalışman şart. Ben de 18 yaşındayım, seneye sınava gireceğim. Düzgün bir şey okuyup iyi bir iş sahibi olmayı hedefliyorum. Zaten insanlar üniversiteyi de çalışmak için okuyor. Doktor olan da çalışıyor, okumayan da çalışıyor; fark sadece işin türünde. Yani sen de çalışmak zorundasın. Çocuk değilsin. Ya okuyup düzgün, rahat bir işte çalışırsın ya da okumazsan inşaatta amelelik gibi ağır işlerde çalışırsın. Karar senin.

Vallahi ben çalışmak için dünyaya gelmedim istersem aç kalayım sisteme kölelik yapmam yinede. Kimseye de tavsiye etmiyorum bir para için hayatımızı çalışarak kölelik yaparak geçiriyoruz sabah 8 akşam 6-7 böyle hayatta olmaz bal gibide alternatif var köle olmak mı gururunla açlıktan ölmek mi Tabii ki ikincisi yine tercihim olur.
böyle gidersen çok pişman olcaksın ilk bi psikoloğa görün sonra adam akıllı bi iş mi bulcan üni mi kazancan karar ver yatarak kim para kazanabilmiş ?

Psikolojin bozuksa gidersin doktora ilaç yazar. Engelli kategorisine girersen gidersin engelli işçi çalıştıran işyerlerine çalışırsın. Bunlar bahane değil fakat sen kafana göre kılıf bulmuşsun. 21 yaşındasın, ailen artık sana bakmak zorunda değil, bir şekilde kendi ayaklarının üzerinde durman gerekiyor.

Bos felsefeye gerek yok. Hayatın gerçekleri var. Bugün çalışmasan yarın seve seve çalışırsın. Illa düzene bukadar karşıysan git ormanda yaşa.

Ee evden atacaklar sokaklarda mı yaşayacağım yani.
çalışırsan özgüvenin gelir kızlarla daha rahat konuşursun paran olur ailene yük olma 21 yasındasın bide, bizim burda 5 senedir suriyeli çocuk çalışıyo

Vallahi ben çalışmak için dünyaya gelmedim istersem aç kalayım sisteme kölelik yapmam yinede. Kimseye de tavsiye etmiyorum bir para için hayatımızı çalışarak kölelik yaparak geçiriyoruz sabah 8 akşam 6-7 böyle hayatta olmaz bal gibide alternatif var köle olmak mı gururunla açlıktan ölmek mi Tabii ki ikincisi yine tercihim olur.
Dediğin köle olarak çalışmama olayı,sanaldan veya zamanın etkisiyle zeki olarak parayı vuran kişilerin uydurduğu tabir.Sevsende sevmesende çalışacaksın 80 yaşında dayı geçen zincir markette çalışıyordu sence severek mi yapıyor ? Ailen haklı,şuan onlar olmasa sokakta beş parasız sürünürsün.

Vallahi inat ederim açlıktan ölürüm çalışmam. sistemin kölesi olmayarak gurur kaynağı olurum daha iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca, ben bu dünyanın ilerleyiş şeklini Çok zalimce buluyorum Akşamlara kadar çalışıp 3-4 saatte anca nefes alıyoruz. Geri kalan tüm saatler uyumak. Ömrümüzün büyük kısmı çalışmakla geçiyor. O da sırf Özgür olabilmek için çalışmayana özgürlük yok diyor sistem kısacası. Illaha kölelik yap diyorsa bu sistem. Buyursunlar Ben aç kalır ölürüm çalışmam yine de
Hocam çalışmayacak sizin istediğiniz özgür hayatı nasıl yaşamayı planlıyorsunuz bedavamı oksijen alarakmı sadece.

Bir işte çalışmayı neden kölelik ve gurursuzluk olarak görüyorsunuz? Diğer arkadaşların dediği gibi okursan konforlu bir işte çalışırsın okumazsan amele olursun ama işin sonunda yine çalışırsın. ''Kölelik'' yapmamak haricinde daha iyi bir alternatifin var mı peki? Açlıktan ölürüm daha iyi diyosun bi dene bakalım yapabilecek misin? Söylemesi konuşması basit şeyler bunlar çalışmak kötü bir şey değil aksine kendinizle gurur duymanız gerekiyor kendi kendimi geçindirebiliyorum ayakta durabiliyorum diye. Babanız evden atsa hakkıdır, babanızın merhametine kalmışsınız siz artık. Bu kafayla çok yürümez hocam bir uzmana danışın.

Geri