Merhaba !
Bugün size bazı sorularım var. Ben depresyon hastasıyım. Ailem şimdiye kadar bana hiç doğru, olması gereken gibi davranmadı. Yani yoğun bakımdan çıkar çıkmaz arabada başladık tersleşmeye.
Şimdiye kadar görmezden geliyorum. Yani pek takmıyorum. "He" deyip geçiyorum. Aklıma takıldı sorayım dedim.
Sizce aileme karşı konuşmalı mıyım artık? Yoksa bu tutumum daha mı iyi?
Yani ailem sürekli iğneleme, laf sokma, anlayış göstermeme. Mesela annem bana "Hiç Fatiha okudun mu bir gün? Çaba göster biraz sen de." dedi. Ben sinir oldum. Benim içimde bir şeyler dönüyor ben mücadele ediyorum zaten. Neyse ne diyorsunuz? Sizce bir diyalogda ben de gerekirse sert bir şekilde dahi karşılık vereyim mi?
Yani doktorun kendisi bile aileme kızdı yine bir gelişme yok. Sizce tutumum nasıl olmalı? Bazen cidden depresyon bir nüksediyor dünya bana dar oluyor.
Bazı kullanıcılar "klasik Türk ailesi. İğneleme de sorun mu? Ne dertler var?" derse görmezden gelin.
söylemesi kolay olsada bu haline imkansıza yakın olsada ilk fırsatta ekonomik özgürlüğünü alıp tek yaşaman ve iyileşmek için kendine odaklanıp çabalamak
Ailene karşı kesinlikle saygını sevgini korumalısın aile seni en çok seven şeydir.
Ama davranışları dediğin gibi hoş değil bu konuda öncelikle iyimser yaklaşmayı dene onlara güzel bir dille durumu anlatmayı dene. Kızma, kızıyorsan da elinden geldiğince belli etmeyip sakinliğini koruyarak konuşmaya çalış.
Öncelik olarak "Fatiha oku", "Biraz çabala" demesi zaten yanlış hasta bir insana denilecek bir şey değil hasta insanın daha çok hasta olmasına yardımcı olmamaları gerekiyor.
Basit olarak ben çaba göstermemiş olsaydım hayata tutunmaktan vazgeçebilirdim sizler varsınız ama bana karşı tutumlarınızı beğenmiyorum ben hastayken benim hastalığımın artması için yardımcı olmak yerine bana destek olmanız hastalığım ve size karşı olan tutumlarım adına daha iyi olurdu. diyebilirsin
Seni daha çok zorlamaya götürürlerse stres yaparsan biraz daha içinden gelenleri söyleyebilirsin ama gerçekten anlayışsız davranıp seni çok daha fazla zorlarlarsa öncelik olarak ailenle geçirdiğin vakti azaltabilirsin hatta olabildiğince uzak dur kafanı sakin tutmaya çalış öğünlerini ayır evden sabah çık akşam gelme yüzlerine bakma konuşma ama bunları yaparken depresifliğine sakın kapılma kendini koruman da önemli, gerekirse durumu anne babanın önem verip dinlediği anlayışlı bir aile büyüğüne anlatabilirsin senin için konuşması senin iyiliğine olabilir.
Yine de elinden geldiğince aile bağlarını koparmamaya çalış saygını bozmamaya çalış elinden gelen imkanlarla sen onların büyüğüymüş gibi davran sen onları öğütle
Erkek çocuğuysan hayatın boyunca bu tür laflar yemeye devam edeceksin elinden geldiğince önemseme aile dışında birisi olsa direkt iletişimini kes diyebilirdim ama her lafı da gerçekten önemsememen gerekiyor.
Saçma ama işe yarayabilir bir tavsiye olarak ailen sana söylenirken bir kulaklık al ve son ses şarkı aç ister sev ister sevme onları duymaman yeterli olur, uzaktan ve seni görmeden sesleniyorlarsa bir zaman sonra yanına geleceklerdir biz sana sesleniyoruz niye cevap vermiyorsun dediklerinde sizin laflarınız beni incitiyor sizi duymamak benim için daha sağlıklı oluyor diyebilirsin belki kendilerini sorgularlar.
Keşke anlayışlı olabilseler diyorum son olarakta umarım işlerin rast gider diyorum kankam
Merhaba !
Bugün size bazı sorularım var. Ben depresyon hastasıyım. Ailem şimdiye kadar bana hiç doğru, olması gereken gibi davranmadı. Yani yoğun bakımdan çıkar çıkmaz arabada başladık tersleşmeye.
Şimdiye kadar görmezden geliyorum. Yani pek takmıyorum. "He" deyip geçiyorum. Aklıma takıldı sorayım dedim.
Sizce aileme karşı konuşmalı mıyım artık? Yoksa bu tutumum daha mı iyi?
Yani ailem sürekli iğneleme, laf sokma, anlayış göstermeme. Mesela annem bana "Hiç Fatiha okudun mu bir gün? Çaba göster biraz sen de." dedi. Ben sinir oldum. Benim içimde bir şeyler dönüyor ben mücadele ediyorum zaten. Neyse ne diyorsunuz? Sizce bir diyalogda ben de gerekirse sert bir şekilde dahi karşılık vereyim mi?
Yani doktorun kendisi bile aileme kızdı yine bir gelişme yok. Sizce tutumum nasıl olmalı? Bazen cidden depresyon bir nüksediyor dünya bana dar oluyor.
Bazı kullanıcılar "klasik Türk ailesi. İğneleme de sorun mu? Ne dertler var?" derse görmezden gelin.
Kardeşim bu konuya buradan destek en fazla %10 olur , kimse aileni ve seni tanımıyor, neler yaşadığınızı aranızda ki muhabbeti bilmiyor, yani tek taraflı bu konu düşünülemez , Anne baba hiç bir zaman çocuğunun kötü olmasını istemez bu klişe bir laf olsa da kesinlikle böyledir bunu baba olunca anlarsın. Sana tavsiyem bir müddet onların dediğini yap bir dediklerini iki etme suyuna git , sen karşı tepki veya tepkisiz olursan bir ilerleme kat edemezsin , Anne babalar genelde çocuklarının kendileri nasıl istiyor ise öyle davranmalarını ister , bunun sebebi ise , sana bunun daha çok fayda vereceğini düşündükleri için, sakın aileni cahil birileri olarak görme bu sana hiçbir şey katmaz, onlar ile güzel geçinmeye bak sen onlara karşı her zaman kibar olursan zamanla sana yaklaşımları da düzelir. Sonuçta anne baba onlar , herhangi biri değil, bu zamana kadar senin için neler yaptıklarını ancak onlar bilir, senin bilmediğin bir çok şey olabilir böyle durumlar aileyi yıpratıyor.
söylemesi kolay olsada bu haline imkansıza yakın olsada ilk fırsatta ekonomik özgürlüğünü alıp tek yaşaman ve iyileşmek için kendine odaklanıp çabalamak
Tek yaşamak ne ? Kolay mı böyle şeyler, ona bu zamana kadar bakan yediren, onun için sayısız şeylere katlanan aileyi bırakıp gitmek nedir ? Ergen ergen tavsiyeler vermeyin milletin ailesine zarar verirsiniz , tabi bu umrunuz da mı oda tartışılır
Kardeşim bu konuya buradan destek en fazla %10 olur , kimse aileni ve seni tanımıyor, neler yaşadığınızı aranızda ki muhabbeti bilmiyor, yani tek taraflı bu konu düşünülemez , Anne baba hiç bir zaman çocuğunun kötü olmasını istemez bu klişe bir laf olsa da kesinlikle böyledir bunu baba olunca anlarsın. Sana tavsiyem bir müddet onların dediğini yap bir dediklerini iki etme suyuna git , sen karşı tepki veya tepkisiz olursan bir ilerleme kat edemezsin , Anne babalar genelde çocuklarının kendileri nasıl istiyor ise öyle davranmalarını ister , bunun sebebi ise , sana bunun daha çok fayda vereceğini düşündükleri için, sakın aileni cahil birileri olarak görme bu sana hiçbir şey katmaz, onlar ile güzel geçinmeye bak sen onlara karşı her zaman kibar olursan zamanla sana yaklaşımları da düzelir. Sonuçta anne baba onlar , herhangi biri değil, bu zamana kadar senin için neler yaptıklarını ancak onlar bilir, senin bilmediğin bir çok şey olabilir böyle durumlar aileyi yıpratıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tek yaşamak ne ? Kolay mı böyle şeyler, ona bu zamana kadar bakan yediren, onun için sayısız şeylere katlanan aileyi bırakıp gitmek nedir ? Ergen ergen tavsiyeler vermeyin milletin ailesine zarar verirsiniz , tabi bu umrunuz da mı oda tartışılır
Kimse kolay demedi tek yaşamak imkansıza yakın yazdım sayısız şeyler katan ailenin durumu da ortada arkadaşın anlattıkları da ortada hiç de ergen değil bu tavsiye sokağa çık dilen demedim elinden geldiği zaman tek yaşa ailenle bağını da kopar demedim şartlar ortadaysa realist olmak lazım senin dediğin gibi tüm detayları bilmediğimiz için net bi yorum yapamayız zaten bizim verdiğimizi tavsiye basit bir tavsiyedir verdiğimiz tavsiyeyi gözü kapalı sorgulamadan yapacak biri değildir durumları tartar şartlarına bakar kendisine bunun iyi geleceğini düşünüyorsa yapar bu yolda zaten şartlar iyileşirse yapmaktan vazgeçer