Neler Yeni

Airfryer Tavuk Kanlı Pişti

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,619
İsim
Oğuz
Cosori Airfryer almıştık, 2 adet tavuk kalça koydum normalde tavuk modu 190 derece 20 dakikaydı ben 200 derece 25 dakika yaptım. Dışı, içi vs. pişmiş fakat tüm kanı içinde kalmıştı, kestikçe kan akıyordu, sebebi nedir sizce ? Acaba haşlayıp mı pişirmek gerekiyor ?

Mert

80+ Silver
Çok yüksek sıcaklıkta pişirmişsin çünkü. Dışı kabuk bağlayınca içi çiğ kalmıştır.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,619
İsim
Oğuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok yüksek sıcaklıkta pişirmişsin çünkü. Dışı kabuk bağlayınca içi çiğ kalmıştır.
İçi de pişmişti fakat kanları gitmemiş. Normali 190 dı zaten 200 çok mu ki ? Hatta çıkarıp biraz içini yardıktan sonra yine koydum, gitmedi kan.

Hasanst

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
582
İsim
Hasan Said Tamer
Cosori Airfryer almıştık, 2 adet tavuk kalça koydum normalde tavuk modu 190 derece 20 dakikaydı ben 200 derece 25 dakika yaptım. Dışı, içi vs. pişmiş fakat tüm kanı içinde kalmıştı, kestikçe kan akıyordu, sebebi nedir sizce ? Acaba haşlayıp mı pişirmek gerekiyor ?
Yüksek sıcaklıkta pişirdiğiniz için. Hatta 190'da bile pişirmeyin bence 180'de falan pişirin.

Ventusz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,318
İsim
Gökhan Güçlüoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik Bilgisayar Sistemleri Sıcak Fırsatlar
Dışına kesik atarsanız içi daha iyi pişecektir en ideali 190 derece 200 de dışı çok çabuk pişiyor birde 15 dk sonra ters yüz yapmak gerekiyor

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,349
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Kanlı olmasının sebebi Airfryer değil. Bazı tavuk markalarında bu olay var. Ben bayağı yaptım daha denk gelmedi kanlı falan.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,619
İsim
Oğuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yüksek sıcaklıkta pişirdiğiniz için. Hatta 190'da bile pişirmeyin bence 180'de falan pişirin.
Birdahakine 180-190 arası tutarım o zaman. Yine de haşlayıp atmak daha mantıklı gibi.
bir dahaki sefere koymadan önce küçük kesikler at tavuğa
Dışına kesik atarsanız içi daha iyi pişecektir en ideali 190 derece 200 de dışı çok çabuk pişiyor birde 15 dk sonra ters yüz yapmak gerekiyor
Kesik de attım 2.sefer koyduğumda ama kan gitmedi, galiba en baştaki pişirmeyle alakalı. Airfryer'da 3.yemek yapışım olduğu için biraz tecrübesizim, pek kullanamadım.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,536
İsim
Olcay akbulut
kan mı

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,619
İsim
Oğuz
Kanlı olmasının sebebi Airfryer değil. Bazı tavuk markalarında bu olay var. Ben bayağı yaptım daha denk gelmedi kanlı falan.
Evet aklıma ilk olarak tavuk yüzündendir diye geldi ama arkadaş Airfryer pişirememiş bence dedi. Ya tavuk yüzünden ya da yanlış teknik uyguladım. Kan gitsin diye 2.de neredeyse içini açtım ama gitmedi, büyük ihtimal tavuktan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet kan

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,536
İsim
Olcay akbulut
Evet aklıma ilk olarak tavuk yüzündendir diye geldi ama arkadaş Airfryer pişirememiş bence dedi. Ya tavuk yüzünden ya da yanlış teknik uyguladım. Kan gitsin diye 2.de neredeyse içini açtım ama gitmedi, büyük ihtimal tavuktan.

Evet kan
hocam tavuk kanlı satılmıyor ki kanlı nasıl pişti onu tam anlamadım kendi kestiğiniz tavuğu mu koydunuz

hocam tavuk kanlı satılmıyor ki kanlı nasıl pişti onu tam anlamadım kendi kestiğiniz tavuğu mu koydunuz
gerçi her yerde aynı değildir belki tam bilemiyorum

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
Tavuk ilede alakalı olabilir bir dahakine kesikler at

WhoCares

80+ Gold

gerçi her yerde aynı değildir belki tam bilemiyorum
marketlerde satılanlarda genelde olmuyor kan ama kasaptan felen alınca oluyor malesef :kekw:

Top Bottom