Neler Yeni

Aişe 9 yaşındaydı. 6 yaşında da evlenmiştir.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Onur
Arkadaş sanırım discorddaki arkadaşlarına hava atmak için ateist olmuş

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam arkadaşlar bana hakaretler yağdırmış ama ben Kur'an meali ve tefsiri okuyana kadar namazlarımı kılıyordum gayet de. Sadece kitaba bağlı kalacaksak şu saatten sonra inanmam mümkün değil ama paranormal varlıkların var olduğuna inanmam ve büyü gibi olayların gerçekliğine ihtimal vermem nedeniyle İslam'dan o kadar da uzaklaşamıyorum. Yine de paranormal varlıklara inansam da büyünün dinlerle alakası olmayabileceği gerçeğine de daha yakınım. Bir yaratıcıya inanıyorum ve enerjisinin kullanılabileceğini de düşünüyorum. Ben panendeistim, üst boyuttan varlıkları da kabul ederim, buna paranormal varlıklar da dahil, sadece cin demiyorum. Bakalım, bana Kur'an'da neden kafa kesme olduğunu, kol bacak kesme olduğunu açıklayan olursa söz veriyorum inanacağım. Ya da yerin birkaç günde oluşması, göğün 2 günde oluşması meselesini.
"Kesme" dediğin ayetler savaş döneminde indi,Hatam varsa düzeltir arkadaşlar.

Vatan.Delisi

80+ Bronze
Kızların 5000 yıldır yakın yaşlarda ergenliğe girdiği rivayet edilir, yani 1400 yıl önce kızlar daha erken olgunlaşmıyorlardı. Aişe 9 yaşında ergenliğe girmiştir ve peygamberle bu yaşta cinsel ilişkiye girmiştir. 6 yaşında da nikahlamıştır. Ergenlikten sonra yaş sayılması da bir uydurmadır, tarihin hiçbir döneminde böyle bir şey görülmemiştir. Kaldı ki sahih hadislerde Aişe'nin salıncakta oynarken gerdeğe götürüldüğü söylenir. Hatta Kur'an'da da ergenliğe girmiş kızlar aklı da yetiyorsa evlenebileceği şeklinde ayet vardır.

Buyrun sahih hadis;

Alıntıyı görüntüle
Tam bir deli saçması

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ha ha ha, inanmıyor değilim. :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet hocam öyle de, neden kafa kesme? Neden göğse saplama vesaire değil? En kolay yol bu demeyin hocam, bu kafa kesme olayı canice.
Caydırıcılık,
Müslümanlar müşrik kabileler tarafından sürekli tehdit altındaydılar,Bu dönemde savaş kaçınılmazdı,Savaştılarda Zaten.
Normal bişi değil mi ayrıca ben bu ayetlerde sıkıntı görmüyorum.Göğüs Olayına gelirsek O dönem bugün ki gibi keskin kılıçlar(Herhangi kesici alette olabilir) bulamazsın.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
Kur'an'ın dünyaya düz dediğini ispatlarsam dinden çıkacak mısın hocam? Yarım saat uğraşıp ayet ayet ispatlayacağım çünkü.
İnsanları bu yönde sürükleme bence seninde bizimde inancımız farklı kimse senin ateist olmana bir şey demiyor sende deme bence.

Beyler kim neye inanmak istiyorsa inanır sizene? Kimseye deli muâmeleside yapamazsınız. Adam inanmıyor ve aklına takılan, hatalı bulduğu bir şeyi paylaşmış. Eğer hatalı olduğunu düşünüyorsanız seviyeli şekilde konu hakkında tartışabilirsiniz ki bu en normal şey. Müslümansınız ve dininize karşı hamle yapıldı diye adama karşı böyle konuşma hakkınız yok. Kim neye inanıyorsa inanır. Sizene, bizene.

Bırakın insan kendi doğru bulduğuna inansın ve bunun üzerinden tartışmalar yapsınki her taraf bilgilensin, hatalı olanlar doğruyu öğrensin, doğruyu bilenler hatalılara doğruyu göstersin. Ne uzatmışsınız.
Haklısın. Bak ben hakaret etmeden anlatıyorum şahsen ben rahatsız oldum çünkü arkadaş herkes kendi gibi görsün gibi geldi kim neye inanırsa inanır ama cidden ben rahatsız edici buldum.

Hakim din İslam olduğu için inanıyorsunuz ama sahiden Allah diye bir şey yok hocam. Muhammed paranoid şizofreni hastasıydı. Tek açıklaması bu. Biliyorum beyniniz İslam ile yıkanmış ama bundan 20 yıl sonra İslam inancı zayıf bir din olacak bu ülkede.
bunlar farkına varmasa da çocukları farkına varacak kanka

Arkadaş sanırım discorddaki arkadaşlarına hava atmak için ateist olmuş
aha geldi hemen hava atmak için ateist oldu numarası :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
Hocam yaratıcıya ve diğer paranormal varlıklara inanıyorum. Hatta büyüye de inanacak gibiyim. Panendeistim. Hiçbir zaman kendime ateist demedim.
Tamam inancın farklı ama bence zamanını daha değerli kullan inanmıyorsan kimseyi ikna etmeye çalışma.

bunlar farkına varmasa da çocukları farkına varacak kanka

aha geldi hemen hava atmak için ateist oldu numarası :D
? İnsanların inancından sanane senin inancından da banane neye inandıgımız seni ilgiledirirmi sence?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,325
İsim
BenRoboTdeğilİm
O zamanlar erken evlilik yaygındı.İtiraz etseler yerel halkın tepkisini çekerlerdi..

Hocam yanlış anlama soruyorum sadece ama Meal okusa Allah'ı anlamıyor mu ?
Kelimeler aynı olmasa bile aynı manaya gelen bir kelime kullanılamıyorsa orda İletişim olarak sıkıntı vardır.
Koca bir evreni yaratan yaratıcının gönderdiği ayetleri her dile çevrilmesi lazım mantık olarak ,hepsi Arap olamaz çünkü.kullarını o kitap üzerinde sorumlu tutmuş zaten.
Sadece mealine bakılarak insanın aklını karıştıracak onlarca ayet ve hadis var bir ayet üzerine düşünmeden ne zaman inmiş, hangi olay üzerine inmiş, önceki ve sonraki ayetler nelerdir, gibi en basitinden bu sorgulamaların yapılması lazım yoksa bir adam tefsirden hadisten habersiz sadece meal okusa ayet var biz dünyayı 6 günde yarattık diye o zaman ateist olursun inancın ile ilgili bir şey de bu kadar araştırma yapmak zor olmamalı bir açıklaması var demek ki bir bak aklına yatacaktır

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,012,512
Üyeler
160,396
Son üye
yetimtekmeleyen
Top Bottom