Neler Yeni

Aişe 9 yaşındaydı. 6 yaşında da evlenmiştir.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,627
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Bir kişi bile cevap vermemiş hemen idam etme kafası var herkeste
Klasik inanç meselesi .
Eski zamanlardan beri aynı. Bizden olmayanın kellesini vurun .
Hiç değişmiyor. Herzaman aynı. Hangi inanç olursa olsun...

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Donald
Bir yaratıcıya inanıyorum ve enerjisinin kullanılabileceğini de düşünüyorum. Ben panendeistim, üst boyuttan varlıkları da kabul ederim, buna paranormal varlıklar da dahil, sadece cin demiyorum.
1722841013948.png

BRUUUUUUUUUUUH umarım Allah'ın yaratıcı anlamına geldiğini biliyosundur

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
468
İsim
Shoto Todoroki
Hakim din İslam olduğu için inanıyorsunuz ama sahiden Allah diye bir şey yok hocam. Muhammed paranoid şizofreni hastasıydı. Tek açıklaması bu. Biliyorum beyniniz İslam ile yıkanmış ama bundan 20 yıl sonra İslam inancı zayıf bir din olacak bu ülkede.
Paranoid şizofren bir kişinin inancının yüz yıllar boyunca gelmesi hiç mantıklı değil kaldı ki basit mantık ve hesaplarla 17-20 yaş aralığında çıkıyor.

.RBO.

80+ Silver
+1 cahillik puanı. Cahiliye döneminde ve hemen sonrasında özellikle kız çocukları öldürüldüğünden ergenliğe girenlerinin yaşları 1 sayıldığından 6 veya 9 yazıyor. Kaldı ki bu bu saçma konu ve türevleri azıcık Hz. Muhammed'in(s.a.v.) hayatını bilse böyle bir şey olmayacağını tahmin eder. Ülkede koyun çok olduğundan araştırmadan etmeden "peygamber 6 yaşında çocukla evlenmiş hemen ataist olup hawli olayim" derdinde.
Eğer ergenliğe girince yaşı bir sayılıyorsa peygamber Hatice ile Hatice 40 yaşında iken evlenmiştir sizin söyleminize göre ergenliğe 9 ila 12 yaşları arasında giriyor yani 49 52 yaşları arasında olması lazım sizin söylediğinize göre. Haticenin bilinen son çocuğunu Fatımayı 605 veya 609 yıllarında(şiaya göre 614 hadi onu almayalım) doğurmuştur. Hatice 555 yılında doğduğuna göre son çocuğunu 50 ile 54 yaşları arasında doğurmuştur sizin ergenlik yaşına görede en az 60-65 li yaşlarında doğurması gerekli ki ondan bir önceki çocuğuda (Ümmü gülsüm) Fatımanın doğumundan bir sene önce doğurmuştur 60-65 li yaşlarda birinin (en az) biyolojik olarak bu kadar çocuğu bu yaşlarda doğurması çok zor ve o zamanlar tıbbi durumlarda ele alınırsa yine çok zor.
Yani ergenlikten itibaren yaş sayılıyor diye bir durum yok.
(Burada hiçbir dine eleştiri veya hakaret yoktur sadece kaynaklardan bilgi alınmışır ve yazılmıştır)
kaynaklar:
https://tr.wikipedia.org/wiki/Hatic...m, Abdullah,bir arkadaş ve danışman olmuştur.https://tr.wikipedia.org/wiki/Fatımahttps://tr.wikipedia.org/wiki/Ümmü_Gülsüm_bint_Muhammed

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Donald
Seni ettiğimi hatırlamıyorum. Konu sahibinin bazı mesajları. Bir de başka konuda "cinsel organımla girsem 20k sıralama yaparım" demişti aynı şahıs
bruh

• Beğen
Hakim din İslam olduğu için inanıyorsunuz ama sahiden Allah diye bir şey yok hocam. Muhammed paranoid şizofreni hastasıydı. Tek açıklaması bu. Biliyorum beyniniz İslam ile yıkanmış ama bundan 20 yıl sonra İslam inancı zayıf bir din olacak bu ülkede.
Ulan peygamberime şizofren diyip hakaret eden adam keşke anonim olmasaydın

• Beğen

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sadece mealine bakılarak insanın aklını karıştıracak onlarca ayet ve hadis var bir ayet üzerine düşünmeden ne zaman inmiş, hangi olay üzerine inmiş, önceki ve sonraki ayetler nelerdir, gibi en basitinden bu sorgulamaların yapılması lazım yoksa bir adam tefsirden hadisten habersiz sadece meal okusa ayet var biz dünyayı 6 günde yarattık diye o zaman ateist olursun inancın ile ilgili bir şey de bu kadar araştırma yapmak zor olmamalı bir açıklaması var demek ki bir bak aklına yatacaktır
Dediğin gibi ayet ve hadislerin ne zaman,hangi olayların üstüne indiğine bakmak gerekir.Bir Ayet durup dururken inemez inmemişte.
Arapca okusan bile bir ayetin öncesini sonrasını okumadığın zaman niçin indiğini anlayamazsın.Bu Meal ile alakalı bir durum değil bana kalırsa.
Ayetleri kesik kesik okuduğun zaman zaten hangi dilde okuyorsan oku yine yanlış anlaşılmalara yol açar.
Tefsir bir yorumlama olduğu için onu pek karıştırmak istemiyorum Sıfırdan bir dil öğrenmeden Kendi dilimizde kuran kerim okumaktan bahsediyorum.Benim kendim görüşüm Meal okunabilir ,Farklı bir dile çevirildiği için Allahın kelamı değer kaybetmez.

Son düzenleme:

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,191
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Beyler kim neye inanmak istiyorsa inanır sizene? Kimseye deli muâmeleside yapamazsınız. Adam inanmıyor ve aklına takılan, hatalı bulduğu bir şeyi paylaşmış. Eğer hatalı olduğunu düşünüyorsanız seviyeli şekilde konu hakkında tartışabilirsiniz ki bu en normal şey. Müslümansınız ve dininize karşı hamle yapıldı diye adama karşı böyle konuşma hakkınız yok. Kim neye inanıyorsa inanır. Sizene, bizene.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bırakın insan kendi doğru bulduğuna inansın ve bunun üzerinden tartışmalar yapsınki her taraf bilgilensin, hatalı olanlar doğruyu öğrensin, doğruyu bilenler hatalılara doğruyu göstersin. Ne uzatmışsınız.
Buradaki linçliyenleri görünce diamond tema tehdit eden islamcılar geldi aklıma.

KAANT10X

80+ Bronze
"Onların Allah’tan başka yalvardıkları tanrılarına hakaret etmeyin ki, onlar da cahillik ederek hadlerini aşıp Allah’a hakaret etmesinler! Böylece her ümmete, yaptıkları işi güzel gösterdik. Sonra dönüşleri yalnız ona olacak ve o da yaptıklarını kendilerine bir bir bildirip karşılığını verecektir." (En'am, 6/108)

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom