Neler Yeni

Ajazz Aj159 PRO / Apex incelemesi ve karşılaştırma

Ultracı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
338
İsim
Rıfat Avcı
İyi forumlar. Pro olan modeli 1 hafta kullandım ve apexi sadece 1 gün kullandım. Pro olan gerçekten her şeyiyle kusursuzdu benim için ama apex için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.

!GÜNCELLEME: Turuncu APEX'im geldi ve malzeme kalitesi kusursuz. Gıcırdama gibi sorunları yok.

IMG_1007.jpeg
IMG_1001.jpeg
IMG_1005.jpeg
IMG_1008.jpeg

Kutu içeriği kısmını detaylı anlatmama gerek yok ama tek tek yazayım.

İçerik:
Apex:
  • Ajazz Aj159 Apex mouse
  • Ajazz Ekranlı dongle (RGB)
  • Type C Usb kablo
  • Grip tape
  • Yedek skatez
  • Kullanım kitapçığı
Pro:
  • Ajazz Aj159 Pro mouse
  • Ajazz RGB dongle
  • Type C Usb kablo
  • Kullanım kitapçığı
Sensörler 10/10
Apex: Apexin içerisinde PAW 3950 APEX-AJ sensör bulunuyor ve piyasadaki en iyi sensörlerden bir tanesi.

Pro: Pronun içerisinde PAW 3395 sensör bulunuyor ve bu da gayet güzel bir sensör.

Açıkçası bu iki sensör arasındaki farkı ben hissedemedim. Hissediyorum diyen plasebo olarak hissediyordur çünkü imkansız. İkisi de gerçekten çok kaliteli sensörlere sahip.

Dock 10/10
Pronun docku daha ağır ve daha kaliteli hissettiriyor. Apexin docku hafif ve üzerinde ekran olması çok tatlı. Ekran üzerinde batarya, tarih, mouse ayarları, özel gif gibi şeyler ayarlayabiliyoruz.

Malzeme kalitesi 10/7
Gelgelelim malzeme kalitesine. Bence açık ara daha iyi malzeme kalitesine sahip. Proda en ufak bir gıcırdama bile yokken apexin sağ ve sol clicklerinden RAHATSIZ edici derecede gıcırdama geliyor (kulaklık takılıyken duyulmaz) ve çok gevşek clickleri var. Pro modelde ise her şey olması gerektiği gibi sağlam hissettiriyor ve gıcırdama ses falan yok. Pro malzeme kalitesinde öne geçiyor.

8000 Hz performansı 10/9
İki fareyle de 8000 Hz Valorant ve Apex legends oynadım. Hiç bir sorun çıkmadı ve takılma olmadı. Gayet güzel performansları var Hatta Apex 8001 hertz vererek 1 hertz ile öne geçti :).
Buraya 8000 Hzde ayarlıyken oynadığım klipleri bırakıyorum.
IMG_0999.jpeg

Pro valorant testi

Apex valorant testi (Apex ile ilk oyunumdan bir kesit)

Driver 10/7
Başarılı sayılabilecek bir yazılımı var. Her türlü ayarı buradan yapabiliyoruz. Ara yüzü güzel. Apex için dock ekranını alttaki USB sekmesinden ayarlıyoruz.
driver 2.PNG

driver 1.PNG

driver 3.PNG

Sonuç:
Şu anda apex ile devam etmeye karar verdim. Gıcırdama benim için önemli değil ama bu tarz şeyleri önemseyenler Pro almalı. Proda bana gıcırdamayan geldi diye herkese gıcırdamayan gelecek anlamına gelmez. İkisi de oyunlarda güzel hissettiriyor. Apex olan modeli bir gün tekrar stoklara girerse sırf ekranı için bile almalısınız. Bu fiyata bedava ürünler çünkü. Bu da benim kısa ve net incelemem. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
185
İsim
Fettah Altuntaş
İnceleme falan eline sağlık ok.

Apexin mavi ne kadar cirkinmis

Dogukappa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Doğukan
ergonomi olarak hangisi daha çok tatmin etti seni

Ultracı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
338
İsim
Rıfat Avcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Chappies

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Göktuğ DADAŞ
evet çok haklı bir yorum yapmışsın gerçekten apexlerin clicklerdeki gıcırdamayı bende fark ettim o yüzden pro daha hoşuma gitti mouse olarak ve docku da daha ağır rgbsi güzel ama ikisi de alınır o da ayrı mevzu

Ultracı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
338
İsim
Rıfat Avcı
evet çok haklı bir yorum yapmışsın gerçekten apexlerin clicklerdeki gıcırdamayı bende fark ettim o yüzden pro daha hoşuma gitti mouse olarak ve docku da daha ağır rgbsi güzel ama ikisi de alınır o da ayrı mevzu
Apex'in kasasını Pro'nun kasasıyla değiştirmek isterdim ama Proyu küçük kuzenime hediye ettim.

Dambıldor

80+ Silver
Apex'in kasasını Pro'nun kasasıyla değiştirmek isterdim ama Proyu küçük kuzenime hediye ettim.
gicirdama 3:40taki gibi mi? Sadece ses mi hissiyatı nasıl normal kullanımda ses aşırı problem değil ama hissiyat kötüyse birde pro siparişi geçicem. Renkle alakası var mi bilmiyorum ama siyah apex aldim ben umuyorum hic yoktur da uğraşmam.

Ultracı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
338
İsim
Rıfat Avcı
gicirdama 3:40taki gibi mi? Sadece ses mi hissiyatı nasıl normal kullanımda ses aşırı problem değil ama hissiyat kötüyse birde pro siparişi geçicem. Renkle alakası var mi bilmiyorum ama siyah apex aldim ben umuyorum hic yoktur da uğraşmam.
Evet bu videodaki gibi gıcırdama. Ama sert bastırmadığım zamanlarda da bazen "viiik viik" gibi bir ses geliyor. Hissiyat olarak asla kötü değil. Ben 1 pro 2 apex siparişi geçmiştim. Proyu saldım kendim kullanmayacağım. Apexte gıcırtı olması beni çok etkilemiyor. Sizin kararınız..

Evet bu videodaki gibi gıcırdama. Ama sert bastırmadığım zamanlarda da bazen "viiik viik" gibi bir ses geliyor. Hissiyat olarak asla kötü değil. Ben 1 pro 2 apex siparişi geçmiştim. Proyu saldım kendim kullanmayacağım. Apexte gıcırtı olması beni çok etkilemiyor. Sizin kararınız..
kuzenine vermiştin sanırsam değil mi

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Shoto Todoroki
İyi forumlar. Pro olan modeli 1 hafta kullandım ve apexi sadece 1 gün kullandım. Pro olan gerçekten her şeyiyle kusursuzdu benim için ama apex için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Kutu içeriği kısmını detaylı anlatmama gerek yok ama tek tek yazayım.

İçerik:
Apex:
  • Ajazz Aj159 Apex mouse
  • Ajazz Ekranlı dongle (RGB)
  • Type C Usb kablo
  • Grip tape
  • Yedek skatez
  • Kullanım kitapçığı
Pro:
  • Ajazz Aj159 Pro mouse
  • Ajazz RGB dongle
  • Type C Usb kablo
  • Kullanım kitapçığı
Sensörler 10/10
Apex: Apexin içerisinde PAW 3950 APEX-AJ sensör bulunuyor ve piyasadaki en iyi sensörlerden bir tanesi.

Pro: Pronun içerisinde PAW 3395 sensör bulunuyor ve bu da gayet güzel bir sensör.

Açıkçası bu iki sensör arasındaki farkı ben hissedemedim. Hissediyorum diyen plasebo olarak hissediyordur çünkü imkansız. İkisi de gerçekten çok kaliteli sensörlere sahip.

Dock 10/10
Pronun docku daha ağır ve daha kaliteli hissettiriyor. Apexin docku hafif ve üzerinde ekran olması çok tatlı. Ekran üzerinde batarya, tarih, mouse ayarları, özel gif gibi şeyler ayarlayabiliyoruz.

Malzeme kalitesi 10/7
Gelgelelim malzeme kalitesine. Bence açık ara daha iyi malzeme kalitesine sahip. Proda en ufak bir gıcırdama bile yokken apexin sağ ve sol clicklerinden RAHATSIZ edici derecede gıcırdama geliyor (kulaklık takılıyken duyulmaz) ve çok gevşek clickleri var. Pro modelde ise her şey olması gerektiği gibi sağlam hissettiriyor ve gıcırdama ses falan yok. Pro malzeme kalitesinde öne geçiyor.

8000 Hz performansı 10/9
İki fareyle de 8000 Hz Valorant ve Apex legends oynadım. Hiç bir sorun çıkmadı ve takılma olmadı. Gayet güzel performansları var Hatta Apex 8001 hertz vererek 1 hertz ile öne geçti :).
Buraya 8000 Hzde ayarlıyken oynadığım klipleri bırakıyorum.
Alıntıyı görüntüle
Pro valorant testi

Apex valorant testi (Apex ile ilk oyunumdan bir kesit)

Driver 10/7
Başarılı sayılabilecek bir yazılımı var. Her türlü ayarı buradan yapabiliyoruz. Ara yüzü güzel. Apex için dock ekranını alttaki USB sekmesinden ayarlıyoruz.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Sonuç:
Şu anda apex ile devam etmeye karar verdim. Gıcırdama benim için önemli değil ama bu tarz şeyleri önemseyenler Pro almalı. Proda bana gıcırdamayan geldi diye herkese gıcırdamayan gelecek anlamına gelmez. İkisi de oyunlarda güzel hissettiriyor. Apex olan modeli bir gün tekrar stoklara girerse sırf ekranı için bile almalısınız. Bu fiyata bedava ürünler çünkü. Bu da benim kısa ve net incelemem. Teşekkürler.
Güzel olmuş eline sağlık benim elimde de 1 siyah pro 1 siyah apex olcak birini arkadaşıma satacağım onun için model önemli değil sence ben apex den mi devam edeyim yoksa prodan mı?

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Shoto Todoroki
ekran lazımsa griptape skatez lazımsa apex değilse pro
Griptape ve skateze ihtiyaç duyuluyor mu bu mouse da? Takmazsan memnun ediyor mu kendi hali? Ekrana biraz yükselmiştim açıkçası gıcırdama hariç malzemesi falan proyla aynıysa apex kullanabilirim.

Top Bottom