Şimdi diyelim gümrük memuruyum temu kargosu aliexpress kargosu her şey otomatik vergili yağ gibi akıyor kontrol etmeye gerek yok.
O sırada bir konteyner epomaker klavye gelmiş amirin diyor "şunlara baka ta vergi hesaplamasını yap"
Ulen yırtık dondan çıkar gibi çıktı bu klavyeciler deyip yaz 3000 TL vergi bu na yaz 2000 TL vergi buna dermi
Beler 30 euroluk ürünü aldık ya indirim bittiğinde 100 dolar olarak gözükecek ya bu başımızı yakarsa nasıl önlem alabiliriz. 30 euro sınırını getirenin awk.
Şimdi diyelim gümrük memuruyum temu kargosu aliexpress kargosu her şey otomatik vergili yağ gibi akıyor kontrol etmeye gerek yok.
O sırada bir konteyner epomaker klavye gelmiş amirin diyor "şunlara baka ta vergi hesaplamasını yap"
Ulen yırtık dondan çıkar gibi çıktı bu klavyeciler deyip yaz 3000 TL vergi bu na yaz 2000 TL vergi buna dermi
Beler 30 euroluk ürünü aldık ya indirim bittiğinde 100 dolar olarak gözükecek ya bu başımızı yakarsa nasıl önlem alabiliriz. 30 euro sınırını getirenin awk.
valla kimse bilmiyor yaptık bi kumar gibi bişe gümrükte indirimsiz 60 dolar gibi birşeyde çıkabilir faturasına 15 20 yazdırıpta gümrükte orjinal fiyatına bakıp kalma şansıda var diyen var bakalım hayırlısı benim iptal etmeme sebebim belki burdan kesin yazan biri çıkar diye sonuçta pre-order yaptı çoğu için kargoya anca 1 hafta sonra verilir
Merhaba kardeşlerim ! Epomaker’in globalde içerik üreticisiyim. Aynı zamanda Akko, Aula ve Gateron’unda hem globalde hemde discordlarında içerik üreticisim. 10 ay önce başladığım YT kanalıma sırf bu yüzden klavye modlama videoları ve yeni yeni alım gücümüze uygun klavyeler inceliyorum. Epomaker’a bir çok taktik vererek elimdeki ürünlerin incelemesini çekmeden önce gümrük kısmına açıklık getirmelerini söyledim. Çalışmaları son hızda devam ediyordu. Akko ve Aula çok güzel bir şekilde klavye 150 USD bile olsa toplam 30 USD den içerik üretmem için klavye gönderdi. Kapıda 600-700TL arası vergi ödedim. Epomaker DC’ye gelen kardeşimi oradaki yetkililer bana direk iletti beni bildikleri için. Ben konuyu direk Epomaker yönetimine detaylı şekilde yazdım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dolayısıyla şimdi diceksiniz bu adam kim. Abonem az olduğu için TR’deki firmalar benimle çalışmak istemedi. Bende uğraştım ve firmaların global kısmıyla anlaştım. Akko bu konuda çok iyi olsada Epomaker bir tık daha büyük firma olduğu için adımlarını sakin atmak istedi. Akko ve Epomaker kargo firması olarak globalde Yanwen , Yun Express ile çalışıyorlar. Ayrıca Akko tarafında bu konuyla alakalı çalışmayı yaptığımızda bilgilendirmem için türk kullanıcıları şöyle bir mail atmışlardı. Türkçesi burada ingilizcesini dosya ekine koyuyorum.
AKKO'dan Gümrük İşlemleri Açıklaması :
Merhaba Flamecan,
Türk Gümrük politikalarına ilişkin sorunuz için teşekkür ederiz.
Türk Gümrük politikalarının getirdiği sınırlamaları anlıyoruz. Sorunsuz teslimatı sağlamak için, paketlerin değerini lojistik ortaklarımızın sağladığı önerilere göre beyan ediyoruz. Bu, başarılı teslimat şansını optimize etmemizi sağlar.
Ancak Gümrük ek vergiler koyarsa, yönetmeliklerine uymak gerekir. Maalesef, sipariş miktarına bağlı olarak değiştiği için sabit bir beyan değeri sağlayamıyoruz.
Lütfen Türk kullanıcılarımıza, yerel politikalara uyum sağlarken endişelerini dikkate alacağımızı bildirin.
Paketinizin makul bir beyan aralığı içerisinde sorunsuz bir şekilde gümrükten geçirilmesini de sağlıyoruz.
Başka soruları olursa çekinmeden bize iletebilirler.
Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz.
-Akko Support Team
Bazen kapıda 25 USD üzerinden yaklaşık 700 TL vergi istenebiliyor. Bilginize !
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şuan hali hazırda incelemelerini çekmek için Carbon 60 , HE68 Mag , Click Mouse ürünlerini bekletiyordum. Bu ürünlerin her biri 30 USD’yi zaten geçiyor. Mouselarına hiç vergi çıkmadı. Carbon 60 hafif olduğu için hiç vergi çıkmadı. Yani hafif ürünler uçak kargo ile 10 gün sürede geliyor ve özel kargo firmasına teslim ediliyor ve vergi çıkmıyor proformayı düşük gösterdikleri için. Ancak deniz yolu ile gelen 1kg aşan ürünler için %90 olasılıkla kapıda elden nakit 600-700TL arasında dolar kuruna bağlı 30USD %60ı vergi ödersiniz. Hesaplamanızı en kötüye göre yapmanızı öneririm.
Eğer net bir cevap gelirse ki gelmesi yakındır bilgilendirmeyi Epomaker DC’si üzerinden ve ilgili sosyal platformlarımdan yapacağım.
Umarım çoğunuzun sorusunu cevaplayabilmişimdir. Saygılarımla…
Ayrıca farketmemiş olabilirsiniz ama Epomaker üretim standartlarını hep aynı yapıyor. Bir önerim olacak sizlere.
VTER isminde ürettikleri Hall Effect Klavye var. Promo kodu kullanıp 5 USD düşünce fiyatı şaka gibi. (Promo Code: EPOSPRING5USD )
Outemu Storm Manyetik Switchli VTER Fighting68 27USD : 1000 TL Kargo ücretsiz. Renk seçeneklerine bakabilirsiniz.
Gateron Aurora Manyetik Switchli VTER Fighting68 33 USD : 1250 TL Kargo ücretsiz. Renk seçeneklerine bakabilirsiniz.
Kapıda çıkabilecek 600-700 TL vergiyi de eklerseniz 2000 TL altına manyetik switchli Rapid Trigger , Snap Tap (SOCD) özelliklerine sahip klavye almak çok zor.
Değerlendirin derim...
Uncompromising Speed for Esports The VTER Fighting68 keyboard boasts a true 8KHz polling rate and 1ms ultra-low latency, ensuring every keystroke registers instantly. Paired with a 1KHz full-key scan rate, this keyboard delivers pro-grade responsiveness, giving you the edge in fast-paced games...
Ayrıca farketmemiş olabilirsiniz ama Epomaker üretim standartlarını hep aynı yapıyor. Bir önerim olacak sizlere.
VTER isminde ürettikleri Hall Effect Klavye var. Promo kodu kullanıp 5 USD düşünce fiyatı şaka gibi. (Promo Code: EPOSPRING5USD )
Outemu Storm Manyetik Switchli VTER Fighting68 27USD : 1000 TL Kargo ücretsiz. Renk seçeneklerine bakabilirsiniz.
Gateron Aurora Manyetik Switchli VTER Fighting68 33 USD : 1250 TL Kargo ücretsiz. Renk seçeneklerine bakabilirsiniz.
Kapıda çıkabilecek 600-700 TL vergiyi de eklerseniz 2000 TL altına manyetik switchli Rapid Trigger , Snap Tap (SOCD) özelliklerine sahip klavye almak çok zor.
Değerlendirin derim...
Uncompromising Speed for Esports The VTER Fighting68 keyboard boasts a true 8KHz polling rate and 1ms ultra-low latency, ensuring every keystroke registers instantly. Paired with a 1KHz full-key scan rate, this keyboard delivers pro-grade responsiveness, giving you the edge in fast-paced games...
Kupon uyguladığımız zaman indirimli fiyattan mı hesaplıyorlar önemli olan yoksa 32 dolar olsada risk her zaman var @shaco27 arkadaşımızada faturayı düşük gösterdiler ama geri döndü :/
Arkadaşlar Epomaker 'dan cevap geldi. Önce ingilizcesini sonra türkçesini paylaşıyorum. Ekipleri olabildiğince Türk kullanıcıların istediklerini karşılayacaklarını söylediler. Buyrun cevap ;
ENG : Regarding the possibility of declaring a value lower than $30, we typically declare the value based on a combination of the actual amount paid by the customer and the price suggested by the logistics partners. If there are any special circumstances or order details that need to be confirmed, please reach out to our support team via email, and they will do their best to offer assistance based on the specific situation. The main reason we are unavailable to provide a fixed declaration value is that we must comply with customs policies. Furthermore, if customs inspects the package, declaring a lower value could result in fines or other penalties for the recipient. We completely understand the concerns of our customers and would greatly appreciate it if you could understand the reasons behind our approach.Regarding the choice of shipping carrier, this will depend on the weight of the order and the local logistic policies. We will adjust accordingly based on these factors. We would like to once again express our gratitude to our Turkish customers for their support. Customs imposes are beyond our control, but we will still do our best to ensure that Turkish customers receive their products. We kindly recommend that customers keep an eye on the shipping status after placing an order. If there are any issues or if further assistance is needed, please reach out to our support team for additional assistance.
TUR :
30$'dan düşük bir değer beyan etme olasılığına ilişkin olarak, genellikle değeri müşteri tarafından ödenen gerçek tutar ile lojistik ortakları tarafından önerilen fiyatın bir kombinasyonuna göre beyan ederiz. Onaylanması gereken herhangi bir özel durum veya sipariş ayrıntısı varsa, lütfen e-posta yoluyla destek ekibimize ulaşın; onlar belirli duruma göre yardım sunmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Sabit bir beyan değeri sağlayamamamızın ana nedeni, gümrük politikalarına uymak zorunda olmamızdır. Ayrıca, gümrük paketi incelerse, daha düşük bir değer beyan etmek alıcı için para cezası veya diğer cezalarla sonuçlanabilir. Müşterilerimizin endişelerini tamamen anlıyoruz ve yaklaşımımızın arkasındaki nedenleri anlayabilmenizden büyük memnuniyet duyarız.
Nakliye taşıyıcısının seçimiyle ilgili olarak, bu siparişin ağırlığına ve yerel lojistik politikalarına bağlı olacaktır. Bu faktörlere göre buna göre ayarlama yapacağız. Türk müşterilerimize destekleri için bir kez daha şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Gümrük vergileri bizim kontrolümüz dışındadır, ancak yine de Türk müşterilerin ürünlerini almasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Müşterilerimize sipariş verdikten sonra kargo durumunu takip etmelerini önemle tavsiye ederiz. Herhangi bir sorun varsa veya daha fazla yardıma ihtiyaç duyulursa lütfen ek yardım için destek ekibimizle iletişime geçin.
-Epomaker Support Team
Önce benimle paylaştılar yakında DC'larında da bu geri bildirimi paylaşacaklar.
Ayrıca kendiniz iletişime geçmek isterseniz : support@epomaker.com
Bilginize...