Neler Yeni

akım korumalı prize uzatma kablosu takmak

grasdiyas

80+ Silver
tam olarak anlatayım akım korumalı priz duvardaki topraklama kablosu bulunan prize bağlı yani duvar prizine ama çok kısa masanın yerini değiştireceğim topraklama kablosu bulunyaman bir prizi akım korumalı prize takacağım akım korumalı priz işlevini yerine gertirirmi

Aykut D.

80+ Gold
tam olarak anlatayım akım korumalı priz duvardaki topraklama kablosu bulunan prize bağlı yani duvar prizine ama çok kısa masanın yerini değiştireceğim topraklama kablosu bulunyaman bir prizi akım korumalı prize takacağım akım korumalı priz işlevini yerine gertirirmi
Topraklama akım korumadan daha önemli.

grasdiyas

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Aykut D.

80+ Gold

grasdiyas

80+ Silver
Topraklı 1mm tel kalınlığına sahip priz yeterli olacaktır bilgisayar için
Hocam bu priz olurmu kalitesiz ama topraklama var 2 monitor kasa max 750w çeker belki daha az

Ekler

• C453AED6-D5EF-4095-B9E8-039BD0B25422.jpeg
    C453AED6-D5EF-4095-B9E8-039BD0B25422.jpeg
    400.1 KB · Hit: 129

Aykut D.

80+ Gold
Hocam bu priz olurmu kalitesiz ama topraklama var 2 monitor kasa max 750w çeker belki daha az
Hocam yeterde siz niye prizi söktünüz ? Kablo kesiti kablo üzerine yazar.

grasdiyas

80+ Silver
Hocam yeterde siz niye prizi söktünüz ? Kablo kesiti kablo üzerine yazar.
Geri taktım hocam bağlı değildi prizin üstünde ve kablosunda yazmıyordu topraklama olduğuna emin olmak için de bakayim dedim

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Üretici firmalar akım korumalı prizin direkt duvar prizine takılmasını öneriyor. Uzatma önerilmiyor genelde. Sebebini hiç araştırmadım ama aldığım akım korumalıların hepsinde bu uyarı vardı.

grasdiyas

80+ Silver
Üretici firmalar akım korumalı prizin direkt duvar prizine takılmasını öneriyor. Uzatma önerilmiyor genelde. Sebebini hiç araştırmadım ama aldığım akım korumalıların hepsinde bu uyarı vardı.
Evet bende gördüm sebebini bilmiyorum sorayım dedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama cok kisa kablo yetmiyor masanin yerini degistirecem

Aykut D.

80+ Gold
Evet bende gördüm sebebini bilmiyorum sorayım dedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama cok kisa kablo yetmiyor masanin yerini degistirecem
Kablo ne kadar eke maruz kalırsa direnç o kadar artar direnç arttıkça kablo priz ısınmaya başlar . Ama bu seneryo 1500 2000w güçlerde olur. Çekilecek 500 600w güçlere kadar priz uzatmak sorun yaratmayacaktır.

grasdiyas

80+ Silver
Kablo ne kadar eke maruz kalırsa direnç o kadar artar direnç arttıkça kablo priz ısınmaya başlar . Ama bu seneryo 1500 2000w güçlerde olur. Çekilecek 500 600w güçlere kadar priz uzatmak sorun yaratmayacaktır.
vaz geçtim kasanın yerini değiştirmekten yere koyacaktım ama kablodan dolayı vaz geçtim masanin üstünde elim çarpıyoz çok düşük hassasiyette oynadığım için

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
Prize takılı üçlü uzatmaya bi tane daha üçlü uzatma taktım onada akım korumalı 4'lü priz taktım pc,monitör, modem takılı sorunsuz bir şekilde 2 yıldır kullanıyorum

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
599
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Ben de akım korumalı priz aldım ama ne yapacağımı bilmiyorum. Priz kapının yanında ve dolap var masayı oraya koymam imkansız. Akım korumalı prizi ana prize takıp uzatma kablosunu korumaya taksam ne olur?

Top Bottom