Aklımdan bir türlü çıkmayan olay...

Psikologaya gidemeyeceksen geri kalan çözüm aklını meşgul etmek unutmaya çalışmak daha da aklına getirebilir veya belki daha kötü hal alır tavsiye etmiyorum ama haberlerdeki takip etmek ölümleri görürsen normal gelmeye başlayabilir
Evet haberlerde bazen maalesef ki çocukların öldüğü haberleri gördüğümde aklıma geliyor.

Öyle bir anlatmışsın ki ben oradaymış gibi hissettim Allah rahmet eylesin.

Bu olayı neden unutamıyorsun sence? Sende bıraktığı duygular nedir? Bu anıyı düşününce aklından neler geçiyor otomatik olarak?

Öyle bir anlatmışsın ki ben oradaymış gibi hissettim Allah rahmet eylesin.
Hocam nasıl hatırlıyorsam öyle yazmak geldi içimden.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu olayı neden unutamıyorsun sence? Sende bıraktığı duygular nedir? Bu anıyı düşününce aklından neler geçiyor otomatik olarak?
Acaba orda o kızı kurtarabilir miydim düşüncesi geliyor hep. Ne zaman olumsuz bir şey olsa aklıma bu olay geliyor birde başka bir şeyi unutmak isterken yanlışlıkla geliyor aklıma ve bu duruma çok sinirleniyorum.

Selam arkadaşlar, bu konuyu bayağıdır açmayı düşünüyordum aslında ama bir türlü yazasım gelmedi. Belki psikolojiden anlayan varsa yardımcı olmak ister bana.

O zamanlar yaşım 17 falandı yanılmıyorsam, liseye gidiyordum. Bir gün yine okuldan çıktım eve gelmiştim ama ne şans ki anahtar yanımda yoktu ve kimse de evde değildi, aradım annemi 1 saat sonra gelebileceğini söyledi. Bende kapının önünde öylesine oturup beklemeye başladım mahallemizde etrafa bakıyordum. Sonra bi anda okul servis aracı gördüm bizim sokağa giriyordu tam o sırada karşı komşumuzun küçük kızı annesinin kucağından yola atladı... şoför ise kör nokta olduğu için görmedi ve kız tekerin altında kaldı, şoför kızı tekerden kurtarmak için panikle 2 kez ileri geri yaptı ama göremediği için her seferinde maalesef... Küçük kızın annesinin bağırışları halen kulağımda, ilk fırsatta annesi küçük kızı çekti arabanın altından biz koşmuştuk ama maalesef yetişememiştik, geldiğimde yerde uzanışını görmüştüm. Aceleyle hastaneye götürdüler ama zaten orada can vermiş çoktan.

Biraz detay vererek anlatmış olabilirim ama her kısmı aklımdan çıkmıyor ne yapsam ne etsem olmuyor anlatmak istedim, şu an 23 yaşındayım aralıklı olarak aklıma geliyor çok üzüyor bu beni. O aile Suriye vatandaşlarıydı, durumları cidden kötüydü medyadakilerin aksine çok iyilerdi, zaman zaman elektronik işlerimizde yardım ediyorlardı biz para uzatıp verene kadar canımız çıkıyordu ve bazen de almadan hemen çıkıp gidiyordu adam. Bunu Suriyelileri iyi göstermek için anlatmadım umarım yanlış anlaşılmam.
bence bunla baş etmeye öğren eğer hep aklına gelirse seni üzer bu konularda yardım alabilirsin

Neye sinirleniyorsun? Olmaması gerektiği şekliyle olan bir olay nasıl olmalıydı? Ne eksikti? Ya da bu durumdan farklı nasıl bir durum olabilirdi?
O olayı yaşadığım diğer sorunlarda unutmak için aklıma getirip sinirlenmemi sanırım o kıza bir hakaret olarak görüyorum yani o bunu hak etmiyor.

O olayı yaşadığım diğer sorunlarda unutmak için aklıma getirip sinirlenmemi sanırım o kıza bir hakaret olarak görüyorum yani o bunu hak etmiyor.
Evet hak etmiyor. Ama kaç kişi hak ettiği hayatı yaşıyor? Filistinli ölen çocuklar... Evet dünya adil değil. Olmaması gereken şeyler oluyor. Fakat biz tüm bu olayları kafaya takarsak beynimiz ruhumuz çöker.
Araba geliyordu. Çocuk bir anda atlıyor. O saniye içerisinde kurtarabilmek için süpermen olman lazım. Neden senin suçun olmayan bir şeyde kendini suçluyorsun?

Evet hak etmiyor. Ama kaç kişi hak ettiği hayatı yaşıyor? Filistinli ölen çocuklar... Evet dünya adil değil. Olmaması gereken şeyler oluyor. Fakat biz tüm bu olayları kafaya takarsak beynimiz ruhumuz çöker.
Araba geliyordu. Çocuk bir anda atlıyor. O saniye içerisinde kurtarabilmek için süpermen olman lazım. Neden senin suçun olmayan bir şeyde kendini suçluyorsun?
Hayır suçlama değil, tabii ki takdiri ilahi yapacak bir şey yok sadece aklıma geliyor.

Geri