o kadar yüksek tutmuşlar ki ayarları bende oynuyamıyorum 4060 pc ile yani kafayı yemelik bir oyun gerçekten ne gerek vardı bu kadar yüksek bir sistem gereksinimine. Aynı sorunları bende yaşıyorum.asus dual 4070
12400f
16 gb ram
Alan Wake 2 oyununda 1080 p en yüksek ayarlar.
Ray tracing, path tracing yüksek, dlss açık.
60,65 fps ortalama yer yer de 50,55 lere kadar da düşüyor bana biraz değerler az gibi geldi sizce ?
biraz daha fps drop yersem gerçekten iade edeceğim bu oyunu 2 gündür girmiyorum sinirden.asus dual 4070
12400f
16 gb ram
Alan Wake 2 oyununda 1080 p en yüksek ayarlar.
Ray tracing, path tracing yüksek, dlss açık.
60,65 fps ortalama yer yer de 50,55 lere kadar da düşüyor bana biraz değerler az gibi geldi sizce ?
Trde pcde hikayeli oyunculuk bu yüzden ölmeye yüz tutabilir bile sıkıntılı optimizasyonlar ve bizdeki düşük sistemler = bu konuo kadar yüksek tutmuşlar ki ayarları bende oynuyamıyorum 4060 pc ile yani kafayı yemelik bir oyun gerçekten ne gerek vardı bu kadar yüksek bir sistem gereksinimine. Aynı sorunları bende yaşıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
biraz daha fps drop yersem gerçekten iade edeceğim bu oyunu 2 gündür girmiyorum sinirden.
Aynen hocam bene pcyi satacağım gibi çok çok az kaldı konsol en mantıklı şey şuan tek oyun oynayacağım için gerek yok pcye bir tane laptop çekerim onda bakarım bakacağıma. Pcyi hiç bir firma önemsemiyor mu anlamıyorum.Trde pcde hikayeli oyunculuk bu yüzden ölmeye yüz tutabilir bile sıkıntılı optimizasyonlar ve bizdeki düşük sistemler = bu konu
maalesef yıllardır pc oyuncusu olsamda konsola kayacağım gibi gözüküyor sırf bu sorunlar yüzünden
Önemser önemser en çok rockstar önemser adamların rdr2 gibi bir şaheseri bile benim külüstür sistemle 50-60 fps verebiliyor fsr olmadan fsr ile 80-90 alabiliyorum (en yüksek ayarlarda)Aynen hocam bene pcyi satacağım gibi çok çok az kaldı konsol en mantıklı şey şuan tek oyun oynayacağım için gerek yok pcye bir tane laptop çekerim onda bakarım bakacağıma. Pcyi hiç bir firma önemsemiyor mu anlamıyorum.
Rockstar'da pek önemsiyor denemez oda ilk konsola getirip 1 yıl sonra getiriyor pcyeÖnemser önemser en çok rockstar önemser adamların rdr2 gibi bir şaheseri bile benim külüstür sistemle 50-60 fps verebiliyor fsr olmadan fsr ile 80-90 alabiliyorum (en yüksek ayarlarda)
onu işte önemsediğinden yapıyor geç çıkarıyor iyi çıkarıyorRockstar'da pek önemsiyor denemez oda ilk konsola getirip 1 yıl sonra getiriyor pcye![]()
Uzun ömür bakımından konsollar gene daha mantıklı ps4 ün işlemcisi ps3 ten güçsüzdü ancak 10 sene destek aldı path tracing zamanla gelicektir amdnin 6 nm işlemcisini kullanıyor şuanda ps5 mesela ps5 proda gelme şansı olabilir path tracingin (kesin bir şey yok ortada kendi fikrim bu) ayrıca fsr konsola geledebilir gelmeyedebilir gelmesi hem iyi hem kötüArkadaşlar konsol diyorsunuz ama konsolda bu oyun path-tracing açabilse 10fps alır. Grafiksel yükü en zorlaştıran özellik konsolda komple yok.
Konsoldaki grafiklere denk PC ayarı yapınca çok daha fazla FPS veriyor zaten özellikle frame generation açıldığında.
en azından düzgün oynanabiliyo hocam şuan alan wake 2 den yediğim fps dropun haddi hesabı yok sinirden kırıcaktım klavyeyi.Arkadaşlar konsol diyorsunuz ama konsolda bu oyun path-tracing açabilse 10fps alır. Grafiksel yükü en zorlaştıran özellik konsolda komple yok.
Konsoldaki grafiklere denk PC ayarı yapınca çok daha fazla FPS veriyor zaten özellikle frame generation açıldığında.
PS6 çıktığında işler değişebilir de güncel jenerasyona 60fps akıcılığında path-tracing geleceğini hiç zannetmiyorum, PS5 Pro'ya yapacakları AMD sistem 7800 XT üstünde bir performans vermez ve path-tracing dediğimiz ayar bu ekran kartı için bile lüks şu anda.Uzun ömür bakımından konsollar gene daha mantıklı ps4 ün işlemcisi ps3 ten güçsüzdü ancak 10 sene destek aldı path tracing zamanla gelicektir amdnin 6 nm işlemcisini kullanıyor şuanda ps5 mesela ps5 proda gelme şansı olabilir path tracingin (kesin bir şey yok ortada kendi fikrim bu) ayrıca fsr konsola geledebilir gelmeyedebilir gelmesi hem iyi hem kötü
Üzgünüm ama normal değil. O kadar detay barındıran o kadar limitleri zorlayacak olan bir oyun olan rdr 2 bile sistem gereksinimleri için en uygun optimizasyonu bulabiliyorsa. Remedy gibi bir firma tecrübeli bir firma hayli hayli bulacağını düşünüyorum. 2 ormanlık alana girdik diye 10 fps tetikleyecek bir durum olmadığını düşünmüyorum. Ayrıca şuan oyun dünyasındaki en iyi grafikli oyun CyberPunk 2077'dir.Alan Wake 2 için normal, oyun dünyasındaki en ağır grafikli oyun şu anda bu zaten.
Ormanlık bölgedeyse oradaki grafikler de diğer bölgelere göre 7-10fps etki ediyor iyice zorluyor PC'yi.