Neler Yeni

Aldığım sistem nasıl?

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Halil
Senin dediğine gelirsek çouğu oyunda 12 gb geçiyor 12 gb bi işe yaramaz o zaman hem pahalı olmasın hem nvidia olsun diyorsun birde ekran kartı 3060 12 alacağına 4000 serisinden rtx 4060 yada 4060ti al 8 gb dlss 3 ile nerdeyse tüm oyunları 1440 p de oyna
3060 muadili çift fan AMD kart varmı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Halil
Cift fanlı baktım rx6600 falan var ve fiyatları rtx 3060 a göre çok iyi knk gene sen bilirsin ama ben senin yerinde olsam param azsa amd alırdım haa para varsa 4000 serisinden alirdim
Reis Amd tercihim değil, para az mecburen ikinci el rx 6600 düşünüyorum. Mining yapılmamış, oyun oynanmış ikinci el kartlar performanslı mı, HWİD ban yemiş pc'den çıkan ekran kartı alınca ban yer miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,229
İsim
a l p e r
Reis Amd tercihim değil, para az mecburen ikinci el rx 6600 düşünüyorum. Mining yapılmamış, oyun oynanmış ikinci el kartlar performanslı mı, HWİD ban yemiş pc'den çıkan ekran kartı alınca ban yer miyim?
haci abi sen 13 bine ne al biliyo musun ikinci el i3 12100f rtx 2060 sistem falan vardir bence onlara bak on numara olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,229
İsim
a l p e r
2060 ömrü doldu. 4 sene evvel söyleseydin alınabilirdi.
amd ıstemıyom dedın ya o yuzden boyle al dedım. amd sıstem bende ıstemıyorum da 13 bıne de baska sıstem yok ıste ya amd ya da arc 750 var

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Eray Yılmaztürk
1080p oyunda 8gb VRAM can çekişiyorken, 8 gb olmasının zararı yok demen gülünç olmuş. Yeni nesil oyunlara yeterli olmayan 8GB VRAM'le can çekişmenin manası yok. Yıl 2023 12GB VRAM'li ekran kartı alabilirsin. Attığın sistem uygun fiyat, site belirsiz güvenemedim. Ekran kartında NVİDİA dışı kullanmadım, kullanamam. 12GB 2. El 3060 tercihimdir. Anakart 3200 mhz max hızı. İleriye yönelik sıkıntı çekilecek sistemdir.
Ne anlatıyorsun be hocam hangi oyun o 1080 de can çekişiyor 8gb vramle 3060 da kullandım 3070 de hiçte sorun yaşamadım :D insanlar size doğrusunu öğretmeye çalışmış mantıksız ulan diye ortalığı yıkmışsınız en basiti vatanda bile bu sistem var.
Gördüğüm üzere Ramin mhzsi artınca efsanevi bir şey oluyor sanmışsın hem cl düşürsen hem mhz arttirsan neyse de veya cl sabit kalsa ki insanların bu kadar düzgün tavsiyesine rağmen aşağıladığına göre yapacak düzeyde değilsin şuan neyse ben insanlık yapıp attım şimdi çıkıp 12100F ne diye ağlarsın bilmeden belki rahatsız olursan git demonte al anakart işlemci satar aynı fiyata amd alırsın haydi iyi forumlar.

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,771
İsim
Kerem Çavuş
3200MHz anakart az olmuş. İleriye yönelik 4400MHz (oc) anakart alarak ramleri zamanla yüksek frekans alabilirdin.
İkinci el Rx 6600 8gb dual düşünüyorum. Mini atx kasaya 3 fanlı sığmaz. Önerebileceğin 12GB VRAM'li dual amd ekran kartı varmı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sipariş sırasında gözüküyor, kart bilgileri sonrası stok tükenmiştir uyarısı aldım.
@richlos
Giriş seviye Ddr4 ramde ileriye dönüklük açısından 4400mhz almak saçmalıktan başka bir şey değil istiyorsan oyun testlerindeki farklarına bir bak ama ondan önce de 4400mhz ramlerin fiyatına bir bak toplam maliyeti ekran kartının maliyetini geçecektir onun yerine direkt ekran kartını bile değiştirebilirsin , günümüzdeki 8gb vram yetmiyo demişsin 2kda bile 8gb vram yetiyor tabi 3 4 yıla yetmeyecek o belli bir şey , ama 1080pde ekran kartının ( 3060 veya rx 6600 alcağını varsayıyorum ) yeni oyunları kaldırmayacağı zamana kadar rahatça götürür , diğer arkadaşlara bu kadar bilmişlik yapman çok sinir bozucu ekran kartı alacağın sisteme 5600g li dahili grafikli işlemci almışsın ve ilerde ekran kartı alcağını söylüyosun , yapabileceğin en iyi şey sistemi iptal edip diğer ay maaş yatınca da ya rx6600 veya 3060lı hazır sistem almak veya bütçe arttırıp 4060 lı bir sistem almak hem dlss 3 fazlasıyla işine yarayacak ayrıca hangi marka alırsan al güç tüketimi çok düşük olduğu için ısınma sorunun da olmayacak ( özellikle asus dual aradığın için söyledim ) , dün bu yorumu yazıcaktım ama çok uğraşmak istemedim de hala bilgisizliğinle millete ders vermeye devam ediyorsun , yeni rx serisinde rx6600 den itibaren trde satılan tek fanlı amd kart yok , amd kart almak istemiyorum deyip rx6600 alıcam diyosun ben seni çözemedim

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
Hocam sistem hakkında forumdakilerin fikrini sormuşsun, iyi ki sormuşsun ve 1 tane bile beğenen olmamış. Herkes farklı seçenekler sunarken hayır siz mantıksız düşünüyorsunuz ben daha iyi biliyorum diye inatlaşmaya gerek yok eğer öyleyse hayırlı olsun bildiğini yap. 3200 MHz anakarta çok takılmışsın ama şu an 3200 MHz RAM gayet yeterli. Ekran kartı konusunda diyeceklerimi zaten yazmışlar tekrarlamaya gerek yok. 13 bin TL bandında şu an Intel Arc A750 sistemler var bizzat kullanıyorum ama 8 GB diye ekran kartı beğenmiyorsun. 1080p'de hâlâ yıllarca götürür bu ekran kartları hadi RX 580 veya 590 olsa haklısın bunların 8 GB olması yetmez derim. Kısaca forumdakilerle tartışmak yerine fikirlerine kulak asmanı öneririm burada kimse senin kötülüğünü istemez. Hepsi sana yardımcı olmaya çalışıyor gördüğün gibi.

MeoWSooN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Baver Çalışkan
Bende hata yaptım lga1700 aldım ama 5600g almak nedir

Bowserz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mustafa Bakar
Hocam sistem hakkında forumdakilerin fikrini sormuşsun, iyi ki sormuşsun ve 1 tane bile beğenen olmamış. Herkes farklı seçenekler sunarken hayır siz mantıksız düşünüyorsunuz ben daha iyi biliyorum diye inatlaşmaya gerek yok eğer öyleyse hayırlı olsun bildiğini yap. 3200 MHz anakarta çok takılmışsın ama şu an 3200 MHz RAM gayet yeterli. Ekran kartı konusunda diyeceklerimi zaten yazmışlar tekrarlamaya gerek yok. 13 bin TL bandında şu an Intel Arc A750 sistemler var bizzat kullanıyorum ama 8 GB diye ekran kartı beğenmiyorsun. 1080p'de hâlâ yıllarca götürür bu ekran kartları hadi RX 580 veya 590 olsa haklısın bunların 8 GB olması yetmez derim. Kısaca forumdakilerle tartışmak yerine fikirlerine kulak asmanı öneririm burada kimse senin kötülüğünü istemez. Hepsi sana yardımcı olmaya çalışıyor gördüğün gibi.
Tamda bunu yazmaya geliyordum arc a750 dışı konuşulmaz bile bu bütçeye

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,258
Üyeler
165,314
Son üye
Çağrı ARSLAN
Top Bottom