Neler Yeni

Alibaba.com Hakkında

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,150
İsim
Ensar
Arkadaşlar daha önce Aliexpress, Gearbest gibi yerlerden alışveriş yaptım. Alibaba hakkında çok fazla bir bilgim yok. Tek bildiğim toptan satış yapıldığı, minimum sipariş adetinin olduğunu biliyorum.

Herhangi bir şirket vs. olmadan alışveriş yapabilir miyim? Satıcılar ne kadar güvenilir? Gelen üründe bir sıkıntı olursa ya da ürün gelmezse paramı geri alabilir miyim? Kargo olarak pek fazla bir şey göremedim. Takipli vs. olup olmadığını nasıl görebiliyoruz? Örnek olarak bu linkteki kulaklıktan 10 tane alsam ne kadar vergi alınır?
IMG_20200517_234216.jpg

Bu fotoğraftaki iki tik ne anlama geliyor?

Son düzenleme:

TalhaBK06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Talha Bozkurt
Instagram
1ts_t4ti
Steam
jicalurz
Yanlış anlama ama bence alma türkiyede bunlar çok yaygın çakma oldukları için radyasyon tehlikesi saçıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Mustafa Turan
Merhaba. Alibaba üzerinden daha önce alışveriş yapmadım. Yapacaktım fakat vazgeçtim. Az sayıda alım yapacağımdan. Bu site B2B satış sitesi olduğundan toptancıdan toptancıya mal satıyor şeklinde işliyor. Site güvenilir olsa da satıcı güvenliği burada senin için önemli. Bunun için öncelikle satıcının ürünün sağ kısmında bulunan yerde yıldızı var. O kısma basıp daha önceki alışveriş yapan kullanıcıların/toptancıların yorumlarına bakıp kendince bir çıkarımda bulunup daha sonra almanı tavsiye ederim. Ürünler gerçekten de ucuz fiyatta ama eğer sadece kendin için alacaksan Aliexpress'i kullanmanı tavsiye ederim. Yukarıdaki radyasyon uyarısını dikkate almanda fayda var.

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,150
İsim
Ensar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yanlış anlama ama bence alma türkiyede bunlar çok yaygın çakma oldukları için radyasyon tehlikesi saçıyor
Merhaba. Alibaba üzerinden daha önce alışveriş yapmadım. Yapacaktım fakat vazgeçtim. Az sayıda alım yapacağımdan. Bu site B2B satış sitesi olduğundan toptancıdan toptancıya mal satıyor şeklinde işliyor. Site güvenilir olsa da satıcı güvenliği burada senin için önemli. Bunun için öncelikle satıcının ürünün sağ kısmında bulunan yerde yıldızı var. O kısma basıp daha önceki alışveriş yapan kullanıcıların/toptancıların yorumlarına bakıp kendince bir çıkarımda bulunup daha sonra almanı tavsiye ederim. Ürünler gerçekten de ucuz fiyatta ama eğer sadece kendin için alacaksan Aliexpress'i kullanmanı tavsiye ederim. Yukarıdaki radyasyon uyarısını dikkate almanda fayda var.
Çok teşekkür ederim. Peki herhangi bir şirket vs. olmadan alışveriş yapabilir miyim?

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,150
İsim
Ensar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
B2B ve B2C karışık bir sistem. O yüzden olur. Fakat alışın konuşarak olacak. Sepete ekle gibi bir deneyim değil. Belki indirim kopartırsın.
Teşekkür ederim. Bir şey daha soracağım. Aylık ürün sipariş etme limiti 5 diye biliyorum. Yani ben Alibaba'dan 50 tane ürün alamaz mıyım?

Top Bottom