Neler Yeni

Rehber Türk satıcılar hakkında dikkat etmeniz gerekenler ! [ İspatlanmıştır / Rehber ]

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,301
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Bu işi sizde yapabilirsiniz ama .. Uzman olmanız gerekiyor tabi .. İşinizdir konunun uzmanısınızdır siz yapabilirsiniz .
Mühendis olmama rağmen teknisyenlere laptopumun bozuk olduğunu kabul ettiremedim, bazen sadece inatçılar. Adamlara diyom ki ekran kartım bozuk. Biz test yaptık diyorlar. Cihazım bir geliyor ekran kartı sürücüsü bile kurulmamış :D

Mühendis olmama rağmen teknisyenlere laptopumun bozuk olduğunu kabul ettiremedim, bazen sadece inatçılar. Adamlara diyom ki ekran kartım bozuk. Biz test yaptık diyorlar. Cihazım bir geliyor ekran kartı sürücüsü bile kurulmamış :D

Ben o şekilde demedim . Bir PDF döküman hazırlıyorsunuz .

İçine resmi şekilde .. Görsel tespitlerinizi .. Uzman bilginizi görüşünüzü .. işlemi .. sorunu her şeyi yazışmaları ayrıntısıyla didik didik rapor şeklinde yazıyorsunuz .

Gönderdikten sonra .. Karşı taraf diyelim saçmaladı .

O zaman da çatır çatır misliyle hem paranızı hem tazminatınızı alıyorsunuz .

Çünkü .. Yazılı ve tespiti yapılmış .. Uygun şekillerde .. Hiçbir resmi yazıyı .. yazışmayı sallayıp çeviremezler .

Tabi bunları .. Whatsapp , E-posta .. Gmail bile olabilir .. göndermeniz gerekiyor .

Karşı taraftan da raporun incelendiğini veya görüldüğünü yazışmaları da kopyasını saklayıp .. böyle yaptıklarında tüketici hakem heyeti dahil olmak üzere .. savcılık ve bilumum adli merciler hatta idari merciler bile oluyor .. başvurur gönderir iseniz CİMER bile bu işe bakıyordu .

O saatten sonra tek yapmaları gereken .. Sizin mağduriyetinizi misliyle karşılamak .

Polat Alemdar.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Değerli Forum üyeleri .

Burada .. Gaming.gen.tr firması ile hiçbir alışverişim olmamıştır . Ben Türk satıcıların ve mağazaların .. popüler ve marka değeri yüksek alışveriş sitelerinin ..

Bütün Türk ticaret sektörünün .. insanlıktan çıktığını ve bunların ayrıntılı bilgilerini vermiştim .

Konuma yazan ve o gün anlattıklarımdan haberi olmayan ; değerli bir arkadaşımız .. ile girdiğimiz bir istişare de .. kendilerine Türk satıcılarının ne denli kötücül ve şeytani eylemler sergilediğini .. ayrıntılı bir şekilde anlattım .

Kendisinin ; yaşadığı sorunu da örnekleyerek .. Yaşadıklarımdan da örnekleyerek .. Türk satıcılarının ; Türklere yaptıkları kötülükleri olabildiğince açıklamaya çalıştım .

Ne yazık ki ; Arkadaşımız .. Bugün itibariyle yaptığı kontrolde .. Dediğim gibi kendisi de mağdur olmuş . Bugün bunu öğrendi ve kendisi de bunla alakalı bir konu açtı .

Öncelikle benim konum buradadır : Türk satıcılar hakkında dikkat etmeniz gerekenler !

Arkadaşımızın ; benim sayemde fark ettiği ve açtığı konu buradadır : Aldığım Ekran kartı daha önceden Asus hesabına kaydettirilmiş!!

Değerli arkadaşımızla birlikte ; istişare yaptığımız ; bir başkasına ait olan konu ise şuradadır : Gaming.gen.tr sıfır bilgisayar yerine bozuk-kırık-hasarlı-eksik ürün gönderiyor.

Değerli arkadaşımızı ; ilk defa tanıyorum .. Kendisiyle istişaremiz de kendilerine şu bilgileri verdim .. İsteyenler .. Mesajlarımızın tümünü ilgili linkten okuyabilirler . Ben verdiğim bilgiyi buraya yazıyorum .

Ertesi gün Değerli arkadaşımız yaptığı kontrolden sonra bana yazdı .

Benim rehber olarak yazdığım , ve yine ispatladığım şekilde .. orada neden olduğu hususunda .. yazdığım yazı .

Değerli arkadaşımızın .. Hakkını savunmak kendi hakkımızı savunmaktır .

Bu firmayla alakalı .. derhal bir video çekilmesini .. Bu firmayla alakalı .. e-postalar yazılar .. ve en önemlisi .. artık davalar açılması gerekiyor .

İade .. Hatalı üretim .. ikinci el .. fason .. bunların yeniden ambalajlanıp .. kutulanıp .. sıfır diye insanlara satılması .. Bunları yapan Yabancı değil Dış mihrak değil .

Türk satıcılar .. Çünkü Türk'ün Türk'e olan düşmanlığının boyutu azımsanmayacak gibi değil .

Arkadaşımızın ki bir ekran kartı .. Kaç para verdi ona .. Hadi ben fan idi termal macundu 1000 TL gibi rakamlar da bir mağduriyet yaşadım .. Arkadaşımızın ki kaç para siz düşünün .

Bu site bir başlangıç olsun .. Bütün kullanıcılar .. bu siteye e-posta yazın ve görüşlerinizi bildirin .

Arkadaşımızın sorunu hallolsun . Bu firmayla alakalı da video çekilsin .
Usta dediklerinde sonuna kadar haklısın ama cidden böyle satıcılardan çok yoruldum yaşadığımız coğrafya gereği stres azaltmak için pc alıyoruz kimisi çocuğuna kimisi kendine ama pandemiden bu yana cidden cılkını çıkardılar en son gördüğüm gigabyte tek fanlı 1650 süper itopyada 1500 tl idi (bitcoin başlamadan önce) işe girersem alırım diyordum işe girdiğim ve çıktığım zamanki dolar kuru aynı bitcoin söndü ekran kartı fiyatları düştü ama o 1650 süperler ve 1650ler 4500 den taş çatlasa 3500 e düştü. 8 yıllık msi gtx950 yi 1650 süperi alacağım fiyata aldıktan sonra heves söndü artık ne al sat ne de pc parçalarına bayadır bakmıyorum yapsınlar bakalım ağalar paşalar nereye kadar gider böyle, :'(

LocutuS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ahmet Ahıskalı
Zamanında ( bundan 15 yıl önce) toplama sistem ve bilgisayar parçaları satan bir mağazada çalışıyordum. Yakınımızda ise yine bizimle aynı sektörde olan Adana menşeli bir firma vardı. Firma battı ama yine de isim vermeyeceğim. Biz bu ürünleri doğrudan distribütörden temin etmemize ve iyi satış da yapmamıza rağmen rakip firmanın fiyatlarını bir türlü yakalayamazdık. Konuyu yıllar sonra anladık. Rakip firma Türkiye’de sağlam bir teknik servis kurmuştu. Çin’den anakart, ekran kartı gibi bozuk ama tamiri mümkün olan parçaları toplu halde alıyordu. Burada tamirini yapıp yine teknik desteğini de kendileri veriyordu. Bu olayı hiç unutmam. Uzun bir süre sektörde kaldılar ve bir gecede mağazayı felan kapatıp gittiler. Bazen ben de ürünü ucuz görüp hataya düşüyorum ama biraz fazla verin belli yerlerden alın. Kafa rahatlığı daha önemli.

Usta dediklerinde sonuna kadar haklısın ama cidden böyle satıcılardan çok yoruldum yaşadığımız coğrafya gereği stres azaltmak için pc alıyoruz kimisi çocuğuna kimisi kendine ama pandemiden bu yana cidden cılkını çıkardılar en son gördüğüm gigabyte tek fanlı 1650 süper itopyada 1500 TL idi (bitcoin başlamadan önce) işe girersem alırım diyordum işe girdiğim ve çıktığım zamanki dolar kuru aynı bitcoin söndü ekran kartı fiyatları düştü ama o 1650 süperler ve 1650ler 4500 den taş çatlasa 3500 e düştü. 8 yıllık msi gtx950 yi 1650 süperi alacağım fiyata aldıktan sonra heves söndü artık ne al sat ne de pc parçalarına bayadır bakmıyorum yapsınlar bakalım ağalar paşalar nereye kadar gider böyle, :'(
Sorunda bu ya .. Sözüm ona .. Dinimize milletimize bağlı imanlı insanlarız ya .. Biz ki hoşgörü .. mükemmel insani merhametliyiz ya ..

Halbuki tam tersi .. Sadece edebiyat yaparak bu eksikliğimizi kapıyoruz ya problem orada işte .

Zamanında ( bundan 15 yıl önce) toplama sistem ve bilgisayar parçaları satan bir mağazada çalışıyordum. Yakınımızda ise yine bizimle aynı sektörde olan Adana menşeli bir firma vardı. Firma battı ama yine de isim vermeyeceğim. Biz bu ürünleri doğrudan distribütörden temin etmemize ve iyi satış da yapmamıza rağmen rakip firmanın fiyatlarını bir türlü yakalayamazdık. Konuyu yıllar sonra anladık. Rakip firma Türkiye’de sağlam bir teknik servis kurmuştu. Çin’den anakart, ekran kartı gibi bozuk ama tamiri mümkün olan parçaları toplu halde alıyordu. Burada tamirini yapıp yine teknik desteğini de kendileri veriyordu. Bu olayı hiç unutmam. Uzun bir süre sektörde kaldılar ve bir gecede mağazayı felan kapatıp gittiler. Bazen ben de ürünü ucuz görüp hataya düşüyorum ama biraz fazla verin belli yerlerden alın. Kafa rahatlığı daha önemli.

İşte şimdi devir değişti .. Artık bütün herkes böyle yaparken .. Çok azı böyle yapmıyor .. Piyasa ve sektör onlardan soruluyor .

Hani dediniz ya .. Teknik servis ağı kurulmuş diye .. Şimdi de Hukuk ağı .. Youtube Fenomen İnfluencer Popüler abi ağı .. Çocuklardan referans .. Popüler abiler .. ağı kurdular ve bildiğin .. En pis işleri bile .. sanki hürü pak ak gibi gösteriyorlar

LocutuS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ahmet Ahıskalı
Sorunda bu ya .. Sözüm ona .. Dinimize milletimize bağlı imanlı insanlarız ya .. Biz ki hoşgörü .. mükemmel insani merhametliyiz ya ..

Halbuki tam tersi .. Sadece edebiyat yaparak bu eksikliğimizi kapıyoruz ya problem orada işte .

İşte şimdi devir değişti .. Artık bütün herkes böyle yaparken .. Çok azı böyle yapmıyor .. Piyasa ve sektör onlardan soruluyor .

Hani dediniz ya .. Teknik servis ağı kurulmuş diye .. Şimdi de Hukuk ağı .. Youtube Fenomen İnfluencer Popüler abi ağı .. Çocuklardan referans .. Popüler abiler .. ağı kurdular ve bildiğin .. En pis işleri bile .. sanki hürü pak ak gibi gösteriyorlar
Laf meclisten dışarı, doğru düzgün konuşmayı bilmeyen, daha dün abuk sabuk videolar çeken insanların tanıttığı, ne olduğu belirsiz sitelerde satılan toplama bilgisayarı almak bana doğru gelmiyor. Ben bu sektörde yeterli süre çalıştım. Özellikle toplama sistemde elinde ne varsa değerlendirebilirsin. Faturayı da istediğin gibi döşersin. Daha geçen gün burada konusu açıldı. 3070 ti ekran kartlı sistem almış arkadaşımız, faturadaki bedeli gerçek değerinin neredeyse yarısı. Sistem gönderilmiş çalışmıyor. İçindeki o parçayı iade etsen değerinin yarısı eline geçer. Meselenin neresinden tutsan elinde kalıyor.

Laf meclisten dışarı, doğru düzgün konuşmayı bilmeyen, daha dün abuk sabuk videolar çeken insanların tanıttığı, ne olduğu belirsiz sitelerde satılan toplama bilgisayarı almak bana doğru gelmiyor. Ben bu sektörde yeterli süre çalıştım. Özellikle toplama sistemde elinde ne varsa değerlendirebilirsin. Faturayı da istediğin gibi döşersin. Daha geçen gün burada konusu açıldı. 3070 ti ekran kartlı sistem almış arkadaşımız, faturadaki bedeli gerçek değerinin neredeyse yarısı. Sistem gönderilmiş çalışmıyor. İçindeki o parçayı iade etsen değerinin yarısı eline geçer. Meselenin neresinden tutsan elinde kalıyor.

Mesele .. Bu değil .. Açıkça ben söyledim .. Sizde söylediniz . Şu an Türkiye' de bu sektörün hacmi değeri bir trilyon dolara ulaştı . Ve süreğen şekilde Türk satıcılar bunu Türk müşterilerine yapıyor . İthal edilme bile artık açıkça yapılıyor ..

Fason ikinci el teşhir üretim bandından hatalı .. yeniden ambalajlanan jelatinlenen .. tamir görüp ikinci el ama sıfırı ..
yani sıfırı fiyatına satılan ..

Biz Türkler lütfen artık ; aklımızı başımıza alalım . Bakın .. Biz aklı başında Türk'lerin de artık aklını doğru şekilde kullanmaya ihtiyacı var .

Mağdur ben miyim ? Hayır , Ben şirketle alışveriş yaptım mı hayır ? Yahu hayatım da hiç bir etkileşimde bulunmadığım bir şirketten mağdur olmuş insanların .. haklarını ben burada savunuyorum .

Çünkü ben akıllıyım . Onların hakkı benim hakkım . Çünkü mağdurlar çoğaldıkça bende zarar göreceğim .. Azıtma durumundan .

Biz Türkler ' de neden kötülük şeytanlık .. bildiğin insanlık dışı her türlü eylem ATA sporudur .

Biz Türkler neden .. Çocuklarımızı .. Oğlum keriz olma .. şeytanı bile borca yap deriz .. Daha dün röportaj adam bunun taş taşını geçmişti .

Çünkü Anlayın artık ya .. Çünkü bizde kötülüğe karşı duranların da .. anası babası ağlatılır ..

Bizde kötülük yapanlar .. Milli sporcumuzdur Milli Ata sporcumuzdur .

Bizde kötülüğe karşı duranlar da ... İnsanlık yapanlar da .. Keriz mal dingil ***** .. Süzük yolunası kaz enayi .. gibi amiyane tabir sıfatlardır .

Hatta ötesi bile olur Vatan haini bile yapılır .

Çünkü biz de kötülük yapmayana kız vermezler .

Feanore

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Mehmet Öztan
Üzücü.

Son düzenleme:
Top Bottom