Neler Yeni

Aliexpress 0.01 USD'ye bir şey alamıyorum

L3ON

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Emir
0.1 USD olan ürünler sadece kes onu ile alınanlar değil. Yeni kullanıcılara özel 0.1 USD ürünlerden bahsedildiğini düşünüp demiştim alınmaz diye. Alınamaz da zaten, ürün 0.1 USD bile olsa PTT getirirken o 8.8 lira her türlü ödenecek diyor. Kes onu kampanyasından, vergisi AliExpress'e direkt ödenen ürünlerden ve Banggood'daki vergi dahil kargolardan gelenlerde PTT yerine Aras getiriyor ve ek bir vergi alınmıyor. Ola ki alındı, satıcı firmaya bildirdiğinde vergiyi sana iade ediyor. Ödeme ekranında veya kargo seçiminde vergi ödemediysen, ürünü PTT getirir ve kesinlikle o 8.8 lirayı ödersin. Umarım bu sefer anlamışsındır.
Kurduğun cümle; "Vergi zaten asgari 15 lira, vergi dahil 8 imkansız."
Ben de sana imkansız olmadığını gösterdim bu kadar basit, kafandan ben öyle demek istedim diye lafı çevirmen hiçbir şey ifade etmiyor, yazdığın şey bu. Ayrıca Kes Onu ile birlikte öyle olduğu üstüne basa basa söylememe rağmen itiraz ediyorsun. Önce ne konuştuğunu bilirsen böyle saçma sıkıntılara düşmezsin. Her zaman sen doğru olacaksın diye bir şey yok, hatanı kabul etmekte erdemdir. Umarım bu sefer anlamışsındır.

Ek: Bu yoruma haha atarak düştüğün rezil durumu daha da rezil bir seviyeye çektiğin için tebrik ederim, konuşup dil dökmeye dahi değmeyeceğini de gösterdiğin için teşekkür ederim, zamanıma yazık olmuş. Neyse, ben de sana gülüyorum ama mouseumla değil :)

Son düzenleme:

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Bioshock, Mark of the Ninja
Verginin kaç lira olduğu tamamen satıcıya bağlı. Eğer ki satıcı vergiyi sipariş esnasında alıyorsa ve Aliexpress'e verdiğin TC kimlik numarası aracılığıyla devlete ödüyorsa, ürün Aras kargo tarafından getirilir ve gümrüğe girmez bile. Gümrüğe girmediği için 8.8 lira gümrük sunum ücreti de kesilmez haliyle.

Satıcı ben vergi işine karışmam diyorsa sen istersen ürünü 10 kuruşa al, o yine PTT ile gelir ve gümrüğe girer. Gümrükte de artık altın tepsiyle mi sunuluyor bilinmez ama 8 lira gümrük sunum ücreti kesilir. Üstüne ürünün gümrük vergisi kesilir, üstüne bir de şu anlık 80 kuruş olan damga ücreti kesilir, 10 kuruşa aldığın ürün için en az 15 lira vergi ödersin kapıda teslim alırken.

Kes onu kampanyasındaki satıcılar vergi dahil sistemle çalışıyordu, (artık kes onu işi de bitti Türkiye'ye :() bu yüzden 3 - 5 liraya ürün alabiliyorduk. Kupon kullanarak 1 liraya sepet diz, vergiyi gümrüğe bıraktıysa o 15 lirayı paşa paşa ödersin. Ha eğer ki vergi dahil bir satıcıdan alıyorsan, ne kes onu kazanman gerekir ne de yeni kullanıcı olman. Mesela benim alışveriş yaptığım mağaza vergi dahil satış yapıyor, 60 liralık Bonus Buddies kuponumu kullanarak (evet kampanya Türkiye'ye kapatıldı ama ben eskiden kalma bir link sayesinde hala kupon alabiliyorum, hatta yeni linkler oluşturabiliyorum.) 1.6 liraya sepetimi dizdim, vergimi de alış esnasında 12.5 lira ödedim ve paketimi Aras kargo aracılığıyla teslim alırken hiçbir ücret ödemeyeceğim.

IMG_20210407_184945_441.jpg
IMG_20210405_233312_883.jpg

Anlamak istemediğin şey şu ki, ucuza ürün almaktaki tek etken satıcı. Kes onu kırp onu deş onu fark etmez, satıcı vergi dahil çalışmıyorsa sen o 15 lirayı paşa paşa ödersin. Alım ekranında vergi gördüysen ne ala, Aras paketini getirir ve kapıda hiçbir ücret istemez.

Daha da vırt zırt diyeceksen benim yapabileceğim bir şey yok, farenle iyi oyunlar diyip çekiliyorum.

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,873
İsim
Okan Aslantaș
Asıl "siz" yanlış bilgilendirmeyin. 8.8 lira ücreti ödemeden yurt dışından boş paket bile alamazsın. 2 dolar altı yazamıyoruz demişti bana birçok satıcı kafadan en az 2.1 dolar girilmek zorunda anlayacağın. 2.1 dolarlık üründen Sunum ücretidir damga ücretidir derken en az 15 lira vergi kesiliyor. Aksini iddia ediyorsan kes onu kampanyasından veya yeni kullanıcı kampanyasından "vergi dahil 1.76"ya değil vergi dahil 7 liraya alıp görüntüsünü at buraya. Alamazsın.
Kes onudan 2 tane sac kurutma makinesi aldim 0.2 kurusa vergi de kargo da odemedim ne uygulama icinde ne de geldiginde

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Kes onudan 2 tane sac kurutma makinesi aldim 0.2 kurusa vergi de kargo da odemedim ne uygulama icinde ne de geldiginde

Siparişlerim kısmından görüntü atar mısın? Verginin az alındığını gördüm de hiç alınmadığını ilk defa görüyorum. Hayırlı olsun.

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,873
İsim
Okan Aslantaș
Siparişlerim kısmından görüntü atar mısın? Verginin az alındığını gördüm de hiç alınmadığını ilk defa görüyorum. Hayırlı olsun.
Simdi baktim 0.1 tl vergi 0.1 tl kendi ucretiymis alirken dikkat etmedim
Bu arada vergiyi uygulamada odemek daha karli oluyor ne alırsan al en dusuk 17 tl vergi oduyoruz cok sacma bende birsuru sey aldim ondan geldi cogu

Nicksiz

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,161
İsim
Musa
Asıl "siz" yanlış bilgilendirmeyin. 8.8 lira ücreti ödemeden yurt dışından boş paket bile alamazsın. 2 dolar altı yazamıyoruz demişti bana birçok satıcı kafadan en az 2.1 dolar girilmek zorunda anlayacağın. 2.1 dolarlık üründen Sunum ücretidir damga ücretidir derken en az 15 lira kesiyor.
Kendim 80 kuruşa vergi dahil tıraş makinası ve 3 liraya vergi dahil hoparlör aldım. Gümrükteyken eğer PTT getirirse kargonu vergi kesiliyor. Ama Aras kargo getirirse vergi kesinlikle kesilmiyor. Bilip bilmediğin hala neden konuşmaya çalışıyorsun? Faturaların fotoğrafını atayım mı?

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Kendim 80 kuruşa vergi dahil tıraş makinası ve 3 liraya vergi dahil hoparlör aldım. Gümrükteyken eğer PTT getirirse kargonu vergi kesiliyor. Ama Aras kargo getirirse vergi kesinlikle kesilmiyor. Bilip bilmediğin hala neden konuşmaya çalışıyorsun? Faturaların fotoğrafını atayım mı?

Benimle aynı şeyi söylüyorsun ama konuyu tam okumadığın için farkında değilsin. Konu sahibi her 0.01 olan ürünü ucuza alabileceğini sanmış, sadece vergi dahil alımlarda öyle olduğunu, haricinde her türlü 15 lira ödemek zorunda kaldığımızı anlattım ben zaten.

Simdi baktim 0.1 TL vergi 0.1 TL kendi ucretiymis alirken dikkat etmedim
Bu arada vergiyi uygulamada odemek daha karli oluyor ne alırsan al en dusuk 17 TL vergi oduyoruz cok sacma bende birsuru sey aldim ondan geldi cogu

Çok iyiymiş, bana hep 3 lira civarı vergi çıkmıştı ne yazık ki. O PTT vergisi ve sunum ücreti çok sayın çok önemli'nin bize kazığı oldu. Uygulama içinde 100 liralık ürüne ödediğim vergiyi gümrük 1 liralık üründen bile alıyor. Gördüğüm en saçma şey.

Nicksiz

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,161
İsim
Musa
Benimle aynı şeyi söylüyorsun ama konuyu tam okumadığın için farkında değilsin. Konu sahibi her 0.01 olan ürünü ucuza alabileceğini sanmış, sadece vergi dahil alımlarda öyle olduğunu, haricinde her türlü 15 lira ödemek zorunda kaldığımızı anlattım ben zaten.
Hayır sen ilk mesajlarında ne olursa olsun yurt dışından vergisiz ürün alamazsın yazmışsın. Mutlaka vergi alınır demişsin..

• Beğen
Reaksiyonlar: L3ON

Derek Pappalardo

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,292
İsim
Derek
İlgilendiği Kategoriler
Hayır sen ilk mesajlarında ne olursa olsun yurt dışından vergisiz ürün alamazsın yazmışsın. Mutlaka vergi alınır demişsin..

Eksik olmuş. Düzenliyorum şimdi (y)

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,873
İsim
Okan Aslantaș

Çok iyiymiş, bana hep 3 lira civarı vergi çıkmıştı ne yazık ki. O PTT vergisi ve sunum ücreti çok sayın çok önemli'nin bize kazığı oldu. Uygulama içinde 100 liralık ürüne ödediğim vergiyi gümrük 1 liralık üründen bile alıyor. Gördüğüm en saçma şey.
Ayni sey benimde başıma geldi 3 tane mouse almistim kes onudan 1 i dandik cikti 2 si iyiydi ama hepsine ayni fiyati odedim 70 kurusa aldigim seyi 17 tl vergi odedim. Bugun de 2 tane kolye gelmisti 70 kurusa almistim 17 tl vergi istedi yine teslim almadim bu sefer.

L3ON

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Emir
Verginin kaç lira olduğu tamamen satıcıya bağlı. Eğer ki satıcı vergiyi sipariş esnasında alıyorsa ve Aliexpress'e verdiğin TC kimlik numarası aracılığıyla devlete ödüyorsa, ürün Aras kargo tarafından getirilir ve gümrüğe girmez bile. Gümrüğe girmediği için 8.8 lira gümrük sunum ücreti de kesilmez haliyle.

Satıcı ben vergi işine karışmam diyorsa sen istersen ürünü 10 kuruşa al, o yine PTT ile gelir ve gümrüğe girer. Gümrükte de artık altın tepsiyle mi sunuluyor bilinmez ama 8 lira gümrük sunum ücreti kesilir. Üstüne ürünün gümrük vergisi kesilir, üstüne bir de şu anlık 80 kuruş olan damga ücreti kesilir, 10 kuruşa aldığın ürün için en az 15 lira vergi ödersin kapıda teslim alırken.

Kes onu kampanyasındaki satıcılar vergi dahil sistemle çalışıyordu, (artık kes onu işi de bitti Türkiye'ye :() bu yüzden 3 - 5 liraya ürün alabiliyorduk. Kupon kullanarak 1 liraya sepet diz, vergiyi gümrüğe bıraktıysa o 15 lirayı paşa paşa ödersin. Ha eğer ki vergi dahil bir satıcıdan alıyorsan, ne kes onu kazanman gerekir ne de yeni kullanıcı olman. Mesela benim alışveriş yaptığım mağaza vergi dahil satış yapıyor, 60 liralık Bonus Buddies kuponumu kullanarak (evet kampanya Türkiye'ye kapatıldı ama ben eskiden kalma bir link sayesinde hala kupon alabiliyorum, hatta yeni linkler oluşturabiliyorum.) 1.6 liraya sepetimi dizdim, vergimi de alış esnasında 12.5 lira ödedim ve paketimi Aras kargo aracılığıyla teslim alırken hiçbir ücret ödemeyeceğim.

Anlamak istemediğin şey şu ki, ucuza ürün almaktaki tek etken satıcı. Kes onu kırp onu deş onu fark etmez, satıcı vergi dahil çalışmıyorsa sen o 15 lirayı paşa paşa ödersin. Alım ekranında vergi gördüysen ne ala, Aras paketini getirir ve kapıda hiçbir ücret istemez.

Daha da vırt zırt diyeceksen benim yapabileceğim bir şey yok, farenle iyi oyunlar diyip çekiliyorum.

İlk mesajdan beri sana bunu anlatıyorum ısrarla anlamamakta diretiyordun, şimdi benim savunduğum şeyi kendi argümanınmış gibi sunuyorsun gerçekten komik bir durum.

Söylenenleri hazmedememiş olacaksın ki ısrarla benim söylediğimi kabul etmemene rağmen bir sonraki mesajında başka bir arkadaşın, söylediğimin AYNISINI söylediği mesaja "Eksik olmuş. Düzenliyorum şimdi" şeklinde cevap vermişsin. En başında bunu yapsaydı konu ne buralara gelecekti ne de rezil durumuna düşmeyecektin.

EK OLARAK; Vergi dahil ürünler sadece Kes Onu bölümüne özel ürünler değildir. Keza Kes Onu'daki tüm ürünler de vergi dahil ürünler değildir. Biraz araştırırsan vergi dahil ürün satan tonla mağaza mevcut. Ha fiyatları artabiliyor, ürünler farklı veya kampanyalı olmadığından o durumda değişir, zaten o yüzden direkt Kes Onu'dan örnek verip, ilk mesajdan beri üstüne basarak bunu söylemiştim. Uzakta da değil, az yukarıda mevcut mesajlar.

Şimdi senin tabirinle vırt zırt etmeyi bırak işine bak, bulmuşsun en azından doğru yolu öğrenmişsin artık insanları yanlış yönlendirmezsin hiç yoksa. Bir daha da bilmediğin konuda kesin yargılarla konuşma. Tekrar yazıp rahatsız etmezsen de sevinirim, sana iyi günler.

Top Bottom