Neler Yeni

Aliexpressten 3TL'ye aldığım gamepade 72TL vergi çıktı

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ptt'ye kargo takip numarası ile girip verginin neye çıktığının ss'ini atar mısın?
Bir de allah devletimize zeval vermesin :D
daha önce atmıştım galiba ama;
1651251802586.png

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
İtiraz ettin mi bari hocam buna bu kadar gümrük vergisi çıkması imkansız 3tl yazıyorsa eğer faturada. Faturayı gördünüz mü
Fatura yok, ödeme dekontuyla birlikte cimere itiraz ettim.

xanders

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
........
Ben de bluetooth kulaklık aldım ama Türkiye'ye giriş yapmış mı gümrükten geçmiş mi anlamadım fotoğrafı bıraktım yardımcı olur musnuz?

Ekler

• Ekran Görüntüsü (13).jpg
    Ekran Görüntüsü (13).jpg
    234.1 KB · Hit: 40

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar
Bana 42 çıktı aynı üründen :D
Gümrük memurları sağolsun. İşkembeden bol sallıyorlar sonuçta onlara giren çıkan yok. Gerçi onlarda emir kulu, 100 TL girmelerinin ona bi faydası yoktur yani.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Gümrük memurları sağolsun. İşkembeden bol sallıyorlar sonuçta onlara giren çıkan yok. Gerçi onlarda emir kulu, 100 TL girmelerinin ona bi faydası yoktur yani.
Garip ya. Akıllı saate 87TL gelmiş cimere başvurduk bakalım

KaraSex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
kara sex
bilerek yanlış yazıyorlar gibime geliyor uzaktan kumandalı araba googelde baktım 60-120tl arası kafasına göre kutuya 20 dolar yazmış 300tl civarı onun üzerinden %20 vergi kesmiş. sanırım bu yasaya da aykırı bir durum gümrük memurunu kime şikayet edebiliriz cumhuriyet başsavçılığına mı ? adam resmen görevi kötüye kullanıyor normalde kutu üzerindeki fiyata bakması gerekir şüphelenirse türkiyede benzer ürün fiyatlarına googleden bakmalı bulamazsa aliezpresten bakmalı ve ona göre vergi yazmalı hiç bir belge sunmadan kafasına göre 20 dolar yazıyor neye göre ? bu bildiğin göreve ilgisizlik, görevi kötüye kullanma 3 ay - 1 yıl cezası var.
vergi iadesi olmazsa ben direk memuru şikayet edicem zaten gereken yapılsın memurlar hakkında vergiyi neye göre yazdıysa evrak göstersin

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar
bilerek yanlış yazıyorlar gibime geliyor uzaktan kumandalı araba googelde baktım 60-120tl arası kafasına göre kutuya 20 dolar yazmış 300tl civarı onun üzerinden %20 vergi kesmiş. sanırım bu yasaya da aykırı bir durum gümrük memurunu kime şikayet edebiliriz cumhuriyet başsavçılığına mı ? adam resmen görevi kötüye kullanıyor normalde kutu üzerindeki fiyata bakması gerekir şüphelenirse türkiyede benzer ürün fiyatlarına googleden bakmalı bulamazsa aliezpresten bakmalı ve ona göre vergi yazmalı hiç bir belge sunmadan kafasına göre 20 dolar yazıyor neye göre ? bu bilgiğin göreve ilgisizlik, görevi kötüye kullanma 3 ay - 1 yıl cezası var.
vergi iadesi olmazsa ben direk memuru şikayet edicem zaten gereken yapılsın memurlar hakkında vergiyi neye göre yazdıysa evrak göstersin
Bilerek yapmıyorlar aslında. Zamanında vergilendirme yokken (belli fiyat üstü vergiye tabi iken) herkes 100 dolarlık ürünü bile 3-5 dolar gösteriyordu vergi çıkmasın diye (belkide daha düşük) bu durumda kaçakçılık yaptığımız için fix vergilendirme yaptılar artık.

Gelelim memura, önüne binlerce ürün geliyor günde. Google'dan bakmasa da aliexpressten muhakkak bakıyordur ki zaten buna göre fiyatı biçiyorlar.

Ben termos aldım türkiye fiyatı 100-110 tl, aliexpress fiyatı 200 tl falan. Gidip o fiyata göre vergilendirip 42 tl çıkartmış. Diş fırçası almıştım onada aynı işlemi uygulamış. Ben yazalı 10 gün oldu, bayramda girecek araya. Artık mayıs sonuna anca cevap verirler herhalde :D

Gabenin yaveri

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
emre
bilerek yanlış yazıyorlar gibime geliyor uzaktan kumandalı araba googelde baktım 60-120tl arası kafasına göre kutuya 20 dolar yazmış 300tl civarı onun üzerinden %20 vergi kesmiş. sanırım bu yasaya da aykırı bir durum gümrük memurunu kime şikayet edebiliriz cumhuriyet başsavçılığına mı ? adam resmen görevi kötüye kullanıyor normalde kutu üzerindeki fiyata bakması gerekir şüphelenirse türkiyede benzer ürün fiyatlarına googleden bakmalı bulamazsa aliezpresten bakmalı ve ona göre vergi yazmalı hiç bir belge sunmadan kafasına göre 20 dolar yazıyor neye göre ? bu bildiğin göreve ilgisizlik, görevi kötüye kullanma 3 ay - 1 yıl cezası var.
hocam bence bir torbadan rastgele sayı çekip yazıyorlar, Türkiyede 90-100 tllik bluetooth kulaklığa 92 tl vergi çıkarmışlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,240
Üyeler
161,417
Son üye
Alican3636
Top Bottom