Ben daha yeni ürün aldım 1 haftada elime ulaştı, eskisi gibi değil artık. En fazla 2 hafta sürüyor. Gümrükte takılma sorunu olacağını sanmıyorum. Zaten ürünü alırken aliexpress vergisini otomatikmen kesip firmaya kendisi ödüyor sizin yerinize. Aldığınız üründen ürüne vergilendirme değişebiliyor. Kargo ücreti ise üreticiye bağlı değişiyor. Bazı ürünlerde üretici ücretsiz gönderim sağlıyor. Bazı ürünlerde ağırlık oranına göre değişiyor örnek vereyim, elektrikli tornavida seti aynı ürün 2 farklı satıcı, 1'si 39tl ye satarken gönderim ücretini 180-190tl yapıyor. 2. Satıcı ise ürünü 150-160tl ye satarken 40-50tl gönderim ücreti koyuyor üstüne. Aslında aynı fiyata denk geliyor hemen hemen. Burada önemli olan satıcı güvenilir mi değil mi ona bakmak lazım sattığı ürünlerin yorumları fotoğraflı yorumlar olumsuz yorumlara bakmak lazım. Kronik bir sıkıntısı yoksa ürünün genelde pek sıkıntı olmuyor. Ben aliexpress ve amazondan ürün aldım yurt dışı Çin'den geldi iki ürün birisi klavye diğeri tuş takımı. Tuş takımı aliexpress klavyeyi ise amazondan. Aliexpress teki ürün Türkiye'ye amazondanki üründen önce geldi, satıcı ertesi gün kargoya verdi ama gümrükten geçerken 1 2 gün bekledi. Amazondaki üründe öyle ikiside aynı gün elime ulaştı çok değişik bir durum ama aynı gün elime ulaştı garip şekilde. Klavyeyi koydukları Amazon'un kendi kutusu parçalanmış ve yırtılmıştı. Gümrükte kontrol için sanıyorum. Aliexpressten gelen üründe hiç sıkıntı yoktu yani ne açılmıştı nede yırtık parçalanmıştı sağlam geldi. Amazondan söylediğim ürün sağlam elime gecsede kolisi parça pincik idi.