Rehberime/makaleme hoşgeldiniz. Başlıkta da yazdığım gibi alınmaması gereken SSD modellerini listeledim, daha önce yapılmış bir konu. Bu ona göre daha kapsamlı SSD'leri içeriyor. @keremcnsz24 hocama yardımları için teşekkürler. Daha önce yapılmış konuyu buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Team GX1
Bu SSD'nin yazma hızında anlamsız şekilde çok hızlı bir şekilde düşüş olabiliyor. Okuma hızında ise göze batan bir sorun yok.
Kingston A400
Bu SSD'de okuma-yazma hızında düşüşler var, sağlık sorunları da görülmüş.
Kioxia Exceria SATA
TR200 modelinin isim değiştirilmiş hali, TR200'de ne sorun varsa bu da aynı şekilde sorun çıkartabiliyor.
Toshiba OCZ TR200
Okuma-yazma hızlarında düşüşler olabiliyor, aynı zamanda sağlığında belli belirsiz düşmeler olabiliyor.
Adata SU 630
Bu SSD'nin ne olduğu çok belli, okuma-yazma hızları bazı durumlarda HDD'lerin bile altına düşebiliyor.
Adata SU 650
Bu da aslında SU 630 gibi bir model, sistemde donma ve takılmalar yaratabiliyor.
Crucial BX500
Bu SSD hakkında çok fazla bilgi var. İlk çıktığında gayet sorunlu bir SSD olduğu ortadaydı, ancak bazı yenilenmiş modellerde bu sorunlar ortadan kalkmış. Yine diyorum "bazı modellerinde". Yine de bu alınmaması gerektiği gerçeğini değiştirmez.
Sandisk SSD Plus
Bu SSD'nin bazı modellerinin sorunlu olduğu kesinleşti, 120 ve 240GB. Okuma-yazma hızlarında düşüşler olabilen bir SSD.
Toshiba OCZ RC500
Bu SSD'de yok yok resmen. Hız, sağlık ve ısınma sorunu bulunmakta. Isınmaya bağlı olarak da yazma hızında anormal düşüşler olabiliyor.
Kioxia Exceria Nvme
Kioxia bandında hep bir SSD çalınma vakası var, bu da RC500 ile aynı SSD denilebilir. İsimleri farklı sadece. RC500 gibi sorunları bulunmakta.
James Donkey LE Serisi
Bu SSD belki de listedeki en şüpheli SSD, uyumluluk sorunları bile olabiliyor.
Hi-Level Ultra
Bu SSD de JD gibi, uyumluluk sorunları yaşatabiliyor kullanıcılara.
Adata S40G
Listedeki en yakışıklı SSD olabilir, ancak bu alınmaması gerektiği gerçeğini değiştirmez. RGB açtığımızda anormal bir ısı artışı oluyor, buna bağlı olarak da okuma-yazma hızlarında düşüşler.
Hikvision C100
Aslında bu alınmaması gereken SSD kategorisine tam olarak oturuyor. Bunun yerine aynı fiyatta olan Patriot Burst SSD alınması daha mantıklı olur.
WD Green
Okuma-yazma hızlarında düşüşler yaşayan kullanıcılar olmuş.
PNY CS900
Vaat edilen hızları veremeyen bir model.
Turbox KTA 320
Bir tanıdığım kullandığı için bu SSD'yi listeye dahil etmek istedim, Turbox yazısı gördüğünüzde hiç ilgilenmeyin o ürünle.
GeIL Zenith R3
Pek tanıdık bir SSD değil zaten. Bunun fiyatına ise 870 EVO bulunması bunu alınamaz yapıyor.
James Donkey JD240
JD SSD'lerin çoğunun alınmaması gerek, hele ki fiyatları fahiş denilebilecek seviyedeyken.
Onun dışında hız düşmesi gibi sorunları da bulunan bir model.
Rehberimiz bu kadardı, umarım beğenmişsinizdir.
Not: Rehber güncellenecektir.
Team GX1
Bu SSD'nin yazma hızında anlamsız şekilde çok hızlı bir şekilde düşüş olabiliyor. Okuma hızında ise göze batan bir sorun yok.
Kingston A400
Bu SSD'de okuma-yazma hızında düşüşler var, sağlık sorunları da görülmüş.
Kingston A400 Kronik Sorun
https://www.technopat.net/sosyal/konu/kingston-a400-480gb-duesuek-okuma-yazma-hizi.840483/ https://www.technopat.net/sosyal/konu/kingston-a400-ssd-takilma-sorunu.634305/ https://www.technopat.net/sosyal/konu/kingston-a400-ssd-duesuek-yazma-hizi.716566/...
forum.donanimarsivi.com
Kioxia Exceria SATA
TR200 modelinin isim değiştirilmiş hali, TR200'de ne sorun varsa bu da aynı şekilde sorun çıkartabiliyor.
Toshiba OCZ TR200
Okuma-yazma hızlarında düşüşler olabiliyor, aynı zamanda sağlığında belli belirsiz düşmeler olabiliyor.
Toshiba 480 GB TR200 SSD sağlık durumu
Arkadaşlar sistemi yaklaşık 40 gün önce aldım gün içinde baya uzun süre açık kalıyor habire ondan dolayı mı sağlık durumu %97'ye düştü. Bundan sonra artık sisteme çok oyun yükleyemeceğim yine de bu kadar hızlı azalır mı ?
forum.donanimarsivi.com
Toshiba TR200 SSD Pişmanlıktır
Başlık gayet açık ve net. Eşek markasından hiçbir farkı yok. İlk 1 ay hız değerleri normalken daha 100 günlük kullanımda sağlığı %93'e hızı ise HDD'den bir tık hızlı hale geldi. Sözde 555MB yazma 540 MB okuma hızı vermesi gerekiyor. Kioxia markası da Toshiba'nın ve aynı TR200 ayarında bir SSD...
www.technopat.net
Adata SU 630
Bu SSD'nin ne olduğu çok belli, okuma-yazma hızları bazı durumlarda HDD'lerin bile altına düşebiliyor.
ADATA SU630 20 MB/s okuma ve yazma hızı
Herkese selam. PC işlerinden çok anlamam. 520 MB okuma yapması gereken SSD 20 MB yapıyor. SSD bozuk değil mi? Sormadan garantiye yollamak istemedim açıkçası. Arızayı nasıl anladın diye soranlar olabilir. Masaüstü 3 dakikada geldi. SSD'ye kurulu her şeyde sorun oluyordu. HDD'de olan oyunlarda...
www.technopat.net
Adata SU630 SSD sağlığı %8 oldu
Merhaba arkadaşlar, bugün SSD sağlığına bakayım dedim hard disk sentinel programı ile ve Adata SU630 480GB olan sağlığını bu şekilde gösteriyor. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim. :/
www.technopat.net
Adata SU 650
Bu da aslında SU 630 gibi bir model, sistemde donma ve takılmalar yaratabiliyor.
Adata SU650 kronik sorun
Adata SU 650 SSD almıştım fakat 3-4 ay kadar süreyle devamlı sıkıntı yaşadım. Değişti, yine yaşadım değişti, yine yaşadım derken bir kaç ay kullanımdan sonra hemen hemen herkes yaşamaya başladığını fark ettim ve gerek satıcıyla gerek Adata ile görüşmelerim sonucu kronik sorun olduğunu öğrendim...
www.technopat.net
Crucial BX500
Bu SSD hakkında çok fazla bilgi var. İlk çıktığında gayet sorunlu bir SSD olduğu ortadaydı, ancak bazı yenilenmiş modellerde bu sorunlar ortadan kalkmış. Yine diyorum "bazı modellerinde". Yine de bu alınmaması gerektiği gerçeğini değiştirmez.
Crucial BX500 kronik sorunlu mu?
Crucial BX500 SSD'sini kullanıyorum. Duyduğuma göre bazı kişiler kronik sorunlu diyor. Kronik sorun nedir? Bu SSD kronik sorunlu mu?
www.technopat.net
Sandisk SSD Plus
Bu SSD'nin bazı modellerinin sorunlu olduğu kesinleşti, 120 ve 240GB. Okuma-yazma hızlarında düşüşler olabilen bir SSD.
SanDisk SSD Plus kronik sorunlu mu?
SanDisk SSD Plus. Bu SSD'de ne gibi bir kronik sorun var acaba, her PC toplama konusunda en az 1 kere tavsiye edilir kronik sorunlu diye geri çevrilir bu SSD. İnternetten araştırdım pek bir şey bulamadım. Bu SSD internette Technopat dışında sıkıntı çıkaracağını ya da kronik sorunlu bir model...
www.technopat.net
SanDisk SSD Plus 240GB kronik sorunlara sahip mi?
Öncelikle merhabalar. Şu anda kullanmış olduğum Adata SU630 480GB SSD'de kronik sorunlar yüzünden birçok sorun yaşamaktayım. SSDmi değiştirmek istiyorum. Bu yüzden bütçeme uygun olarak SanDisk SSD Plus 240 GB modelini seçtim. İnternette araştırmama rağmen bu SSD'de kronik sorun yokmuş. Sizce...
www.technopat.net
Toshiba OCZ RC500
Bu SSD'de yok yok resmen. Hız, sağlık ve ısınma sorunu bulunmakta. Isınmaya bağlı olarak da yazma hızında anormal düşüşler olabiliyor.
Sağlık, Hız ve Isınma Sorunu - Toshiba OCZ RC500 M2 SSD
-Sorunlu Olduğu Kesinliğe Kavuşmuştur.- Arkadaşlar bugün Toshiba OCZ RC500 500GB M2 SSD'deki hızlı düşen sağlık ile ilgili konu açmıştım. Şimdi bir de okuma/yazma hızını test ettim ve yazma hızının vaat edilen 1600mb'nın çok altında olduğunu farkettim. Bu SSD'nin kronik sorunlu olup olmadığına...
forum.donanimarsivi.com
TOSHIBA OCZ 500GB RC500'ün 2 haftada sağlığı %97'ye düştü
2 hafta önce İncehesap'ın gaming gecesinden RC500 M2 SSD aldık. Geldikten birkaç gün sonra sağlığı %99'a düştü normal olabilir dedik. Birkaç gün sonra %98'e düştü biraz daha bekleyelim dedik. 1-2 gün öncede %97 düştü. Okuma yazma değerleri normal, boşta 40 derecelerde Diskmark testinde 60...
www.technopat.net
Hızlı Azalan Toshiba OCZ RC500 M.2 Sağlığı
Arkadaşlar, Toshiba OCZ RC500 M.2 SSD'me sağlık durumu kontrolu yaptım. Sağlığının aşırı hızlı azaldığını fark ettim. Firmware güncellemesi yaptım ancak etkisi olmadı. Bu SSD'nin kronik sorunlu olup olmadığına emin değilim. Vatan Bilgisayar'dan şubat veya mart aylarında almıştım. 8-9 ay içinde...
www.technopat.net
Kioxia Exceria Nvme
Kioxia bandında hep bir SSD çalınma vakası var, bu da RC500 ile aynı SSD denilebilir. İsimleri farklı sadece. RC500 gibi sorunları bulunmakta.
KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD alınır mı??
https://www.itopya.com/kioxia-exceria-500gb-nvme-m2-ssd-1700mb-okuma-1200mb-yazma/ kronik sıkıntılı bir ssdi mi?
forum.donanimarsivi.com
Çözüldü: Kioxia Exceria 500GB M.2 CrystalDiskMark sonuçlarının analizi
Crystal disk mark uygulamasını kullanmayı bilmiyorum. Sizce SSD değerlerim nasıl? Alalı daha 1 ay oldu. SSD: Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD 1700/1600 MB/s (BK-LRC10Z500GG8) | Trendyol Sonuç:
www.technopat.net
James Donkey LE Serisi
Bu SSD belki de listedeki en şüpheli SSD, uyumluluk sorunları bile olabiliyor.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/james-donkey-ssd-kronik-sorunlu-mu.953452/
https://www.technopat.net/sosyal/konu/james-donkey-ssd-bozuldu.884934/
https://www.technopat.net/sosyal/konu/james-donkey-ssd-bozuldu.884934/
James Donkey SSD Uyum Sorunları
Ucuz etin yahnisi bu SSD'yi alan bazı arkadaşlar şimdiden uyum sorunu yaşamaya başladılar gibi. Ben şimdilik iki konu gördüm, burada paylaşacağım. Siz de benzer vaka olunca bu konu altında paylaşın: Toshiba Satellite L750-1MM SSD BOOT Etmeme Sorunu Asus N56VZ SSD artırma sonrası USB boot...
www.technopat.net
Hi-Level Ultra
Bu SSD de JD gibi, uyumluluk sorunları yaşatabiliyor kullanıcılara.
Adata S40G
Listedeki en yakışıklı SSD olabilir, ancak bu alınmaması gerektiği gerçeğini değiştirmez. RGB açtığımızda anormal bir ısı artışı oluyor, buna bağlı olarak da okuma-yazma hızlarında düşüşler.
Hikvision C100
Aslında bu alınmaması gereken SSD kategorisine tam olarak oturuyor. Bunun yerine aynı fiyatta olan Patriot Burst SSD alınması daha mantıklı olur.
Hikvision C100 960gb SSD (515TL) (25TL Maxipuan ve çek dahil değil) » Sayfa 1 - 4
Merhaba dostlar, Firmayla alakam yok. Uzun süredir 1TB civarı SSD arıyordum. Anakartımda M2 slotu olmadığı ve SSD RAID'den bile anlamlı bir perfor
forum.donanimhaber.com
WD Green
Okuma-yazma hızlarında düşüşler yaşayan kullanıcılar olmuş.
WD Green SSD Hız Sorunu
WD Green 240GB SSD'ye sahibim. CrystalDisk'te şöyle değerler aldım ilk satır normal ama 3. satır ve 4. satırın read hızı çok düşük gibi geldi. Normal mi?
www.technopat.net
WD Green 120 Gb Ssd Performans Sorunu | DonanımHaber Forum
WD Green ssd kullanıyorum fakat vaat ettiği okuma/yazma hızlarını vermiyor sorun bilgisayarımda mı yoksa ssdim de mi bilemiyorum.
forum.donanimhaber.com
PNY CS900
Vaat edilen hızları veremeyen bir model.
SSD Serisi - PNY CS900
Bugünkü konuğumuz "PNY CS900" olacak, Gaming Gecesi'ne sıkça geliyor ve uygun fiyatıyla merak ediliyor. DRAM: Bulunmuyor. Kontrolcü: Phison S11, giriş seviyede beğendiğim bir kontrolcü. NAND Yongaları: Spectek (Micron) 64 katmanlı 3D TLC NAND. (PFF95) 120 GB modelinin içi böyle, açıkçası...
forum.donanimarsivi.com
Turbox KTA 320
Bir tanıdığım kullandığı için bu SSD'yi listeye dahil etmek istedim, Turbox yazısı gördüğünüzde hiç ilgilenmeyin o ürünle.
GeIL Zenith R3
Pek tanıdık bir SSD değil zaten. Bunun fiyatına ise 870 EVO bulunması bunu alınamaz yapıyor.
James Donkey JD240
JD SSD'lerin çoğunun alınmaması gerek, hele ki fiyatları fahiş denilebilecek seviyedeyken.
Onun dışında hız düşmesi gibi sorunları da bulunan bir model.
A400, SSD Plus ve WD Green modellerinde 2D NAND var, alınmaz yapan asıl şey bu.
Rehberimiz bu kadardı, umarım beğenmişsinizdir.
Not: Rehber güncellenecektir.
Son düzenleme: