Neler Yeni

Alkol: Marifet Mi, Zarar Mı?

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
Fark ettim ki, bu forumda ve diğer yerlerde alkol içmek adeta bir marifet gibi anlatılıyor. Ama anlamadığım bir şey var: Temizlik ve sağlık sektöründe kullanılmasına uygun görülen bir maddeyi içiyorlar.

Alkol, kişiliği, gücü, hareketliliği ve duyuları köreltmekten başka hiçbir işe yaramazken, bunu marifetmiş gibi göstermeleri gerçekten garip. Şimdi alkolün zararlarına biraz değinmek istiyorum.

1. Güç ve Koordinasyon Kaybı
    Alkol, kasların düzgün çalışmasını engelleyip fiziksel gücü düşürüyor. Ayrıca, vücudun koordinasyonu da bozuluyor ve denge kaybı yaşanıyor. Bu da hareketlerin tutarsız olmasına yol açıyor.
  2. Duyuların Körelmesi
  • Görme: Alkol, gözlerin net görmesini zorlaştırıyor. Görüntüler bulanıklaşıyor, mesafeleri doğru görmek iyice zorlaşıyor.
  • İşitme: Sesleri duymakta zorlanıyorsunuz, bu da çevrede ne olup bittiğini tam anlamak güçleşiyor.
  • Dokunma ve Hissetme: Alkol, dokunma ve ağrı hissini zayıflatıyor. Bu yüzden insanlar kendilerini yaraladıklarının bile farkına varamıyorlar.
  1. Hareket ve Hızın Azalması
  • Reflekslerin Yavaşlaması: Alkol, çevredeki durumlara hızlı tepki verme yeteneğini zayıflatıyor. Tehlike anında refleksler tamamen devre dışı kalabiliyor.
  • Hareketlerin Ağırlaşması: Beyin vücudu doğru şekilde yönlendiremediği için hareketler iyice yavaşlıyor ve dengesizleşiyor.
  1. Zihinsel ve Fiziksel Performansın Düşmesi
    Alkol, hem zihinsel hem de fiziksel performansı büyük ölçüde düşürüyor. Bir şeye odaklanmak veya doğru kararlar almak neredeyse imkânsız hale geliyor. Bu da alkol etkisindeyken yapılan her hareketin hata yapma olasılığını artırıyor.
Tüm bu etkiler, alkol miktarına ve kişisel toleransa göre değişse de, sonuç genelde aynı: İnsan hem kendini hem de çevresini tehlikeye atıyor. Üstüne bir de bunu marifet gibi anlatan bir nesil var, bu gerçekten tuhaf.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Murat
Fark ettim ki, bu forumda ve diğer yerlerde alkol içmek adeta bir marifet gibi anlatılıyor. Ama anlamadığım bir şey var: Temizlik ve sağlık sektöründe kullanılmasına uygun görülen bir maddeyi içiyorlar.

Alkol, kişiliği, gücü, hareketliliği ve duyuları köreltmekten başka hiçbir işe yaramazken, bunu marifetmiş gibi göstermeleri gerçekten garip. Şimdi alkolün zararlarına biraz değinmek istiyorum.

Alkol, kasların düzgün çalışmasını engelleyip fiziksel gücü düşürüyor. Ayrıca, vücudun koordinasyonu da bozuluyor ve denge kaybı yaşanıyor. Bu da hareketlerin tutarsız olmasına yol açıyor.
  2. Duyuların Körelmesi
  • Görme: Alkol, gözlerin net görmesini zorlaştırıyor. Görüntüler bulanıklaşıyor, mesafeleri doğru görmek iyice zorlaşıyor.
  • İşitme: Sesleri duymakta zorlanıyorsunuz, bu da çevrede ne olup bittiğini tam anlamak güçleşiyor.
  • Dokunma ve Hissetme: Alkol, dokunma ve ağrı hissini zayıflatıyor. Bu yüzden insanlar kendilerini yaraladıklarının bile farkına varamıyorlar.
  • Reflekslerin Yavaşlaması: Alkol, çevredeki durumlara hızlı tepki verme yeteneğini zayıflatıyor. Tehlike anında refleksler tamamen devre dışı kalabiliyor.
  • Hareketlerin Ağırlaşması: Beyin vücudu doğru şekilde yönlendiremediği için hareketler iyice yavaşlıyor ve dengesizleşiyor.
    Alkol, hem zihinsel hem de fiziksel performansı büyük ölçüde düşürüyor. Bir şeye odaklanmak veya doğru kararlar almak neredeyse imkânsız hale geliyor. Bu da alkol etkisindeyken yapılan her hareketin hata yapma olasılığını artırıyor.
Tüm bu etkiler, alkol miktarına ve kişisel toleransa göre değişse de, sonuç genelde aynı: İnsan hem kendini hem de çevresini tehlikeye atıyor. Üstüne bir de bunu marifet gibi anlatan bir nesil var, bu gerçekten tuhaf.
isteyen içer isteyen içmez beni zerre ilgilendirmez ama zarardan başka bişey değil

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,847
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey

2. Duyuların Körelmesi
marifet değil aslında. kötü bir şey mi değil mi kişisel olarak değerlendirilebilir. akşam işten geldikten sonra akşam oturup bir iki kadeh viski içerek hem vucudun hem de zihnin gevşemesini ve rahatlamasını sağlayarak uyumak kültürel bir şey.

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
marifet değil aslında. kötü bir şey mi değil mi kişisel olarak değerlendirilebilir. akşam işten geldikten sonra akşam oturup bir iki kadeh viski içerek hem vucudun hem de zihnin gevşemesini ve rahatlamasını sağlayarak uyumak kültürel bir şey.
Akşamları bir kadeh içmek rahatlatıcı olabilir, ama uzun vadede kendini kandırıyorsun. Alkol, aslında hiç de rahatlatıcı değil, sadece geçici bir kaçış sağlıyor. Gerçekten rahatlamak istiyorsan, alkol dışında bir yol bulman gerek.Ve bu kişisel bir durum değil; iyiyi veya kötüyü seçmek kişisel olabilir, fakat alkolun iyi bir şey olup olmadığını kişiselleştirmek söz konusu değil. Bunu 'kişisel bir tercih' gibi görmek, alkolün gerçek etkilerini göz ardı etmek demek.

2. Duyuların Körelmesi
Alkol zarar ,isteyen içer isteyen içmez, içen kişilerde milletin gözüne içtiğini sokmasın yeter yoksa zararli bişey yaşlanınca 50 tane hastalık çıkıyor alkol yüzünden,ama tabi tercih meselesi isteyen içiyor kendim içmiyorum şahsen ne kadar dertli olsam bile sigara bile içmiyorum,dertten kaçmak için içiyorum diyenler varsada kendilerini kandırmaya devam edebilir...

Method

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
480
İsim
Alperen Eymen Altunoğlu
En başta beyin olmak üzere diğer organlara da zararlı. Hem maddi, hem sağlık açısından ve aklınıza gelebilecek her açıdan baktığınızda yine bir faydasını göremezsiniz.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,847
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Akşamları bir kadeh içmek rahatlatıcı olabilir, ama uzun vadede kendini kandırıyorsun. Alkol, aslında hiç de rahatlatıcı değil, sadece geçici bir kaçış sağlıyor. Gerçekten rahatlamak istiyorsan, alkol dışında bir yol bulman gerek.Ve bu kişisel bir durum değil; iyiyi veya kötüyü seçmek kişisel olabilir, fakat alkolun iyi bir şey olup olmadığını kişiselleştirmek söz konusu değil. Bunu 'kişisel bir tercih' gibi görmek, alkolün gerçek etkilerini göz ardı etmek demek.
alkol ruhsal bir rahatlamadan ziyade biyolojik ve fiziksel bir rahatlama sağlıyor. 80 yaşına gelseniz dahi bahsettiğim şekilde olan tüketim sizi rahatlatacaktır. psikolojik veya manevi bir rahatlamadan bahsetmiyorum asla. psikolojik ve manevi rahatlamalar hayattaki gayeyi ve amacı bilip onun uğruna başarılar kazanmakla gerçekleşir.

Son düzenleme:

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
alkol ruhsal bir rahatlamadan ziyade biyolojik ve fiziksel bir rahatlama sağlıyor. 80 yaşına gelseniz dahi bahsettiğim şekilde olan tüketim sizi rahatlatacaktır. psikolojik veya manevi bir rahatlamadan bahsetmiyorum asla. psikolojik ve manevi rahatlamalar hayattaki gayeyi ve amacı bilip onun uğruna başarılar kazanmakla gerçekleşir.
Fiziksel bir rahatlama sağladığı doğru olabilir, ama alkolün bu etkisi geçici. Uzun vadede vücuda verdiği zararlar, sağladığı rahatlamayı gölgede bırakıyor. Psikolojik veya manevi rahatlama ise, dediğin gibi, daha derin bir şey ve alkolle elde edilmesi mümkün değil. Ancak, biyolojik rahatlamayı bile sağlıklı yöntemlerle elde etmek varken, alkol gibi bir maddeye bağımlı hale gelmek bence doğru bir yol değil.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,775
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
düşük miktarda içilirse bişey olmaz ama aşırıya kaçılırsa geçmiş olsun

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
ben içmem dayı içen düşünsün.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,376
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Azı faydalı, çoğu zararlı. Dönemden döneme tüketmek akıl karı olur sonuçta karaciğerimize çok yük bindirmemek gerek. İçerken de abartmaya gerek yok, şarapsa 1 kadeh, viski ise 2 bardak shotlık birşeyler ise 4 shot bardağı yeterli olur.

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
Azı faydalı, çoğu zararlı. Dönemden döneme tüketmek akıl karı olur sonuçta karaciğerimize çok yük bindirmemek gerek. İçerken de abartmaya gerek yok, şarapsa 1 kadeh, viski ise 2 bardak shotlık birşeyler ise 4 shot bardağı yeterli olur.
Azı faydalı demek, gerçekte zararlı bir maddeyi meşrulaştırmaktan başka bir şey değil. Alkol, hangi miktarda olursa olsun vücuda zarar verir. 'Dönemden döneme tüketmek' ya da 'kararında içmek' gibi ifadeler, bu gerçeği değiştirmez. Karaciğere yük bindirmemek gerçekten önemliyse, en doğru yol alkolü tamamen bırakmaktır. Zarar veren bir şeyin azını tüketmek, onu iyi ya da zararsız yapmaz. Çünkü alkol, her miktarda vücuda zarar verir. Az içmek de, fazlası kadar tehlikeli olabilir. Karaciğeri korumak istiyorsak, en doğrusu alkolü tamamen bırakmaktır. Alkol bir oyuncak ya da zevk aleti değildir.

Top Bottom