sontoxic
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 189
- İsim
- Semih
- son.toxic
Fark ettim ki, bu forumda ve diğer yerlerde alkol içmek adeta bir marifet gibi anlatılıyor. Ama anlamadığım bir şey var: Temizlik ve sağlık sektöründe kullanılmasına uygun görülen bir maddeyi içiyorlar.
Alkol, kişiliği, gücü, hareketliliği ve duyuları köreltmekten başka hiçbir işe yaramazken, bunu marifetmiş gibi göstermeleri gerçekten garip. Şimdi alkolün zararlarına biraz değinmek istiyorum.
Alkol, kişiliği, gücü, hareketliliği ve duyuları köreltmekten başka hiçbir işe yaramazken, bunu marifetmiş gibi göstermeleri gerçekten garip. Şimdi alkolün zararlarına biraz değinmek istiyorum.
- Güç ve Koordinasyon Kaybı
Alkol, kasların düzgün çalışmasını engelleyip fiziksel gücü düşürüyor. Ayrıca, vücudun koordinasyonu da bozuluyor ve denge kaybı yaşanıyor. Bu da hareketlerin tutarsız olmasına yol açıyor. - Duyuların Körelmesi
- Görme: Alkol, gözlerin net görmesini zorlaştırıyor. Görüntüler bulanıklaşıyor, mesafeleri doğru görmek iyice zorlaşıyor.
- İşitme: Sesleri duymakta zorlanıyorsunuz, bu da çevrede ne olup bittiğini tam anlamak güçleşiyor.
- Dokunma ve Hissetme: Alkol, dokunma ve ağrı hissini zayıflatıyor. Bu yüzden insanlar kendilerini yaraladıklarının bile farkına varamıyorlar.
- Hareket ve Hızın Azalması
- Reflekslerin Yavaşlaması: Alkol, çevredeki durumlara hızlı tepki verme yeteneğini zayıflatıyor. Tehlike anında refleksler tamamen devre dışı kalabiliyor.
- Hareketlerin Ağırlaşması: Beyin vücudu doğru şekilde yönlendiremediği için hareketler iyice yavaşlıyor ve dengesizleşiyor.
- Zihinsel ve Fiziksel Performansın Düşmesi
Alkol, hem zihinsel hem de fiziksel performansı büyük ölçüde düşürüyor. Bir şeye odaklanmak veya doğru kararlar almak neredeyse imkânsız hale geliyor. Bu da alkol etkisindeyken yapılan her hareketin hata yapma olasılığını artırıyor.