Neler Yeni

Allah gerçekten var mı?

MYSTIC

80+ Silver
O dediğin inançlar eski pagan inançları dostum onları niye eleştirsin ki adam? Günümüz inançlarının hepsi birbirine benziyor detaya inersen bunu görürsün zaten. Bir olaya subjektif bakmazsan hiçbir şeyi göremezsin. Bir insan bir şey anlatıyorsa yanlış olsa bile onu dinlemek acaba doğru diyor mu diye sorgulamak lazım. Mesela dinler hakkında ne biliyorsun ki saçmalık sıralaması yapabiliyorsun? Hadis ilmin ne seviyededir? Kur'an'ı detaylı bilir misin? Bu ayetlerin tefsir, meal, itikad gibi şeyleri hakkında bilgin var mıdır?
Ben zaten normalde mantık sıralaması yapmam.İnanç sonuçta.Arkadaşın geçtiği dalga üzerie böyle bir söylemde bulundum.Ve daha önce hiç hadi ilminin,İslam2ı yalanlamak dışında bir amaçla kullanıldığını görmedim.Şu an da bir hadis çıkarılabilir mesela.Ama yeni ayet çıkamaz.(Bu benim düşüncem lütfen bu yazdığım üzerine tartışma açmayın)

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
biraz sorgulayın zaten sizede çok matıksız gelecek emirleri yapmamızı istedikleri v.b. göz korkutarak ınandırmaya çalışıyor dinler

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Hadis çıkarılabilir mi ahahaha arkadaş daha hadis ilmi nedir bilmiyorsun din savunuyorsun. Hadislerin doğruluğu Ravi zinciri ile kanıtlanır şuan hadis çıkaramazsın yani. Huriler eş diyor birde yazık cidden... Huri eş falan değildir hizmetlidir. Sayısı çoktur belki onlarca huriniz olabilir. Kadınlara Nuri verilmez bu da yanlıştır. Kadınlar ya eşlerine ya da şehitlere verilir.

MYSTIC

80+ Silver
Hadis çıkarılabilir mi ahahaha arkadaş daha hadis ilmi nedir bilmiyorsun din savunuyorsun. Hadislerin doğruluğu Ravi zinciri ile kanıtlanır şuan hadis çıkaramazsın yani. Huriler eş diyor birde yazık cidden... Huri eş falan değildir hizmetlidir. Sayısı çoktur belki onlarca huriniz olabilir. Kadınlara Nuri verilmez bu da yanlıştır. Kadınlar ya eşlerine ya da şehitlere verilir.
Ravi zincirinin başlarındaki hadislerin de bir kanıtlanabilirliği yok.VE HİZMETLİ FALAN DEĞİL.Allah'ın en sevmediği şeylerden biri olan "kölelik" cennette olacak öyle mi?HAHAHA

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
Ravi zincirinin başlarındaki hadislerin de bir kanıtlanabilirliği yok.VE HİZMETLİ FALAN DEĞİL.Allah'ın en sevmediği şeylerden biri olan "kölelik" cennette olacak öyle mi?HAHAHA
+1 zaten sözde allahın güçü her şeye yetmezmi madem oyle neden direk cennete gondermıyor buna yanıt olarak imtihan dıyorlar ama neden ımtıhan olalım kı
Mesaj otomatik birleştirildi:

123913139122312. konu bi bitmediniz. Sırf mesaj kasmak için konu açıyorsunuz 10 15 sayfa oluyor böyle konular hep de kavga çıkıyor. Bi bıkmadınız.
forum tartışmak için var bu konular olmazsa ne olacak!

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Hadislerin kesinliği yoksa namaz, oruç gibi şeylerin detayına da inanmıyorsunuzdur umarım? Kuranda bunların detayı mesela nasıl kılınacağı kaç vakit olacağı gibi şeyler yok.

MYSTIC

80+ Silver
biraz sorgulayın zaten sizede çok matıksız gelecek emirleri yapmamızı istedikleri v.b. göz korkutarak ınandırmaya çalışıyor dinler
Bu kümeden İslam'ın çıkmasını talep ediyorum.Çıkması gereken daha din vardır baya ama bilmediğim için onlar hakkında yorum yapmayacağım.

+1 zaten sözde allahın güçü her şeye yetmezmi madem oyle neden direk cennete gondermıyor buna yanıt olarak imtihan dıyorlar ama neden ımtıhan olalım kı

forum tartışmak için var bu konular olmazsa ne olacak!
Dünya bilgisiyle cevaplanamayacak sorular bunlar.İşte burada inanç devreye giriyor.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Cariyelik hala kaldırılmamış iken huriliğin cennette olmasındaki sorun nedir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,855
Üyeler
168,858
Son üye
Leodi
Top Bottom