Neler Yeni

Allah gerçekten var mı?

majorw0w

80+ Silver
+1 zaten sözde allahın güçü her şeye yetmezmi madem oyle neden direk cennete gondermıyor buna yanıt olarak imtihan dıyorlar ama neden ımtıhan olalım kı
Mesaj otomatik birleştirildi:

forum tartışmak için var bu konular olmazsa ne olacak!
Sabaha kadar tartış bakalım.

MYSTIC

80+ Silver
Sen iyi niyetli bir insan değilsin dostum hem hakaret ediyorsun hem ağzın bozuk hemde dinine bilgin olmadan iftira atıyorsun. Bilmiyorum demek bu kadar zor olmamalı. Seninle tartışmak mümkün değil çünkü cidden bir bilgin yok. Ne ayetleri tam biliyorsun ne diğer şeyleri. Rica ediyorum bir konu hakkında fikir sunacaksan o fikiri öğren sonra fikrini sun. İslam köleliği kaldırmak için bazı ayetler indirmiştir köleyi azad etmeyi önermiştir. Allah köleliği doğru bulmamış ki israillileri kölelikten kurtardıktan sonra başka bir millete şefaat ederken sizi ben kölelikten kurtardım siz onlara onların size yaptığı gibi zulmetmeyin demiştir. Sizinle sohbet etmek istemiyorum bu sebeple bilgili ve saygılı bir arkadaş sohbet etmek konuşmak isterse saygım sonsuz iyi günler.
Ağzımın aşırı bozuk olduğunu düşünmüyorum.Senin de dediğin gibi Allah köleliği sevmez.Bu yüzden Huriler hizmetkar olamazlar.Benim dediğim şeyi destekledin yani bu dediğinle.Ben de seni anlamıyorum.Neyse iyi günler.Ve "bilmiyorum" demem için sebep yok ki."Hatırlamıyorum diyorum onu da sen kabul etmiyorsun:).Neyse sen bilmiyomuşum gibi muamele yapabilirsin.
Mesela bence sen de ayetleri düzgün anlamıyorsun.Önce "cariyeler kaldırılmamışken" diyorsun sonra "İslamda cariyelik zaten yanlış diyorsun" ben de senin bu ve buna benzer cümlelerini anlamadım.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Ağzımın aşırı bozuk olduğunu düşünmüyorum.Senin de dediğin gibi Allah köleliği sevmez.Bu yüzden Huriler hizmetkar olamazlar.Benim dediğim şeyi destekledin yani bu dediğinle.Ben de seni anlamıyorum.Neyse iyi günler.Ve "bilmiyorum" demem için sebep yok ki."Hatırlamıyorum diyorum onu da sen kabul etmiyorsun:).Neyse sen bilmiyomuşum gibi muamele yapabilirsin.
Mesela bence sen de ayetleri düzgün anlamıyorsun.Önce "cariyeler kaldırılmamışken" diyorsun sonra "İslamda cariyelik zaten yanlış diyorsun" ben de senin bu ve buna benzer cümlelerini anlamadım.
Yine anlamışsın anlamanı da beklemiyordum zaten. Sana Allah'ın bir ayetiyle cevap vereceğim. "Onlar, boş ve çirkin bir söz duydukları zaman ondan yüz çevirirler ve bu sözleri sarfedenlere: “Bizim amellerimiz bize, sizin yaptıklarınız da size. Biz sizin için de ancak iyilik ve selâmet dileriz. Ama biz kendini bilmez câhillerle düşüp kalkmak da istemiyoruz” derler. Kasas süresi 55.ayet" bu forumdaki mesajları okuyacak arkadaşlar içinde Allah'ın bir ayetini örnek almalarını önereceğim. "Ey iman edenler! Size, ‘hiçbir endişe, iç burkulması duymadan dinin emir ve yasaklarını açıktan açığa çiğneyebilen ve yalana aldırmayan’ bir kimse önemli bir haber getirecek olursa bunun doğru olup olmadığını iyice araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa karşı haksız bir saldırıda bulunur, sonra da yaptığınıza pişman olursunuz! Hucurât suresi 6.ayet." iyi forumlar.

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,583
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Annenin annesini kim yarattı?Ateistler bunu da cevaplasın yiyosa hadi hadi.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,635
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Eğer burada ki insanların senin bu sorularına vereceği cevaplarla karar vereceksen ben söyleyim sana. Evet Allah var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunun hakkında %100 bir kanıt yok. İnanç meselesi. Ve ben inanıyorum
Bulmak istersen bir sürü kanıt var

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,279
Mutluluk benim için yaratılmışken, mutsuz olamam!
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Eleştiren arkadaşlar neden eleştirdiler bilmiyorum. İstediğin her yerde din konuşabilirsin. (İstisnalar hariç) Pek tabii birer inanan olarak bildiklerimizi aktarmak bizim boyun borcumuzdur. Ancak gel görki sözde Müslümanlar. Konuların üstünü kapatmayı yeğliyor. Bu kişiden kişiye değişir. Herkes kendi fikrini belirtmekte özgürdür. İsteyen eleştirir, isteyen bilgi verir, isteyen dalga geçer bu uzar gider. Ancak bizim için en hayırlısı bildiklerimizi anlatmak, bilmediklerimize de bilmiyorum diyebilmektir. Din kişisel ve çok karmaşıktır. Bizim için kutsal olan 2 kitap (Tevrat, İncil ve Zebur tek bir kitaptır.) ve 3 hak din bize göre kurtuluş yoludur. Panentizm, panteizm, ateizm, agnostizm, dualizm, monoteizm vb gibi inançlara saygı duymaktan başka hiçbir şey yapmaya hakkımız yoktur. Ancak bazı kişisel bozuklukları olan karaktersiz kişilikler, başkalarının inançlarıyla hakaret ederek eleştiriyor veya alay ediyor. Bu sorunlu birşeydir. Hakaretin olmadığı bir yerde saygının okduğundan bahsederiz. (Az önce arkadaşım yanlışlıkla anama küfretti. Ben uzatsaydım kavga çıkar olaylar büyürdü. Konuştum, özür diledi.) Bizim temel görevimiz saygılı olmaktır. Emin olun ki siz onların dinine saygısızlık yaparsanız onlar da sizinkine saygısızlık yapacaktır. Diyanetin yaptığı hiçbir çeviriye güvenmemenizi öneririm. Arapça bilginiz varsa orjinal dilinden okumanız en sağlıklı yol olacaktır. Olay şudur ki, din gerçekten ucsuz bucaksız bir kavramdır. İnsan aklıyla tamamıyla anlamak mümkündür değildir. Emin olun ki ilahi dinler kusursuzdur. Her alana bir yorumu vardır. Şimdi konuyu kısa keselim. Din konuşmak için bir yere ve zaman bağlı kalmak akıllıca değildir. İstediğiniz yerde konuşabilirsiniz. Şuan derse girdim. Hoca geldi. Az sonra neden Allah'a inandığımı, neden namaz kıldığımı, neden dindar olduğumu anlatacağım. Çokça ateist, agnostik, deist arkadaşım var. Son olarak, "Lekum dînikum ve liye dîni." yani "Sizin dininiz size, benim dinim bana." Saygı duyun. İsteyen pastaya da inanır.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Davar Güden
Bu nasil bir anaşirt bir şekilde sorulan bir soru eğer kafana takılıyorsa düzgün kibar bir şekilde sor.
Neler kafana takılıyor tek tek söyle bizde kendimizce yardımcı olalım

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,279
Mutluluk benim için yaratılmışken, mutsuz olamam!
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Bu nasil bir anaşirt bir şekilde sorulan bir soru eğer kafana takılıyorsa düzgün kibar bir şekilde sor.
Neler kafana takılıyor tek tek söyle bizde kendimizce yardımcı olalım
Bu konuda katılıyorum. Üslub daha iyi olabilirdi.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,579
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
hocam okulumuzdaki din hocası yüzüme bon bon bakıyor imamlada konuştum mahallemizdeki böle donuyo cevap veremiyo
Sen onlara sor bide

Eğer müslümanlar puta inanmıyorsa o zaman Hacc zamanı Taşın şeytan olduğuna neden inanıp şeytanı taşlamaya başlıyorlar?

Taşın şeytan olduğuna inanmak bile putperestlik değil mi?

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Eleştiren arkadaşlar neden eleştirdiler bilmiyorum. İstediğin her yerde din konuşabilirsin. (İstisnalar hariç) Pek tabii birer inanan olarak bildiklerimizi aktarmak bizim boyun borcumuzdur. Ancak gel görki sözde Müslümanlar. Konuların üstünü kapatmayı yeğliyor. Bu kişiden kişiye değişir. Herkes kendi fikrini belirtmekte özgürdür. İsteyen eleştirir, isteyen bilgi verir, isteyen dalga geçer bu uzar gider. Ancak bizim için en hayırlısı bildiklerimizi anlatmak, bilmediklerimize de bilmiyorum diyebilmektir. Din kişisel ve çok karmaşıktır. Bizim için kutsal olan 2 kitap (Tevrat, İncil ve Zebur tek bir kitaptır.) ve 3 hak din bize göre kurtuluş yoludur. Panentizm, panteizm, ateizm, agnostizm, dualizm, monoteizm vb gibi inançlara saygı duymaktan başka hiçbir şey yapmaya hakkımız yoktur. Ancak bazı kişisel bozuklukları olan karaktersiz kişilikler, başkalarının inançlarıyla hakaret ederek eleştiriyor veya alay ediyor. Bu sorunlu birşeydir. Hakaretin olmadığı bir yerde saygının okduğundan bahsederiz. (Az önce arkadaşım yanlışlıkla anama küfretti. Ben uzatsaydım kavga çıkar olaylar büyürdü. Konuştum, özür diledi.) Bizim temel görevimiz saygılı olmaktır. Emin olun ki siz onların dinine saygısızlık yaparsanız onlar da sizinkine saygısızlık yapacaktır. Diyanetin yaptığı hiçbir çeviriye güvenmemenizi öneririm. Arapça bilginiz varsa orjinal dilinden okumanız en sağlıklı yol olacaktır. Olay şudur ki, din gerçekten ucsuz bucaksız bir kavramdır. İnsan aklıyla tamamıyla anlamak mümkündür değildir. Emin olun ki ilahi dinler kusursuzdur. Her alana bir yorumu vardır. Şimdi konuyu kısa keselim. Din konuşmak için bir yere ve zaman bağlı kalmak akıllıca değildir. İstediğiniz yerde konuşabilirsiniz. Şuan derse girdim. Hoca geldi. Az sonra neden Allah'a inandığımı, neden namaz kıldığımı, neden dindar olduğumu anlatacağım. Çokça ateist, agnostik, deist arkadaşım var. Son olarak, "Lekum dînikum ve liye dîni." yani "Sizin dininiz size, benim dinim bana." Saygı duyun. İsteyen pastaya da inanır.
Diyanetin çevirisinde hata yok. Elmalı Hamdi Yazır Bey'in çevirisiyle karşılaştırırsanız hata olmadığını göreceksiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,805
Üyeler
168,852
Son üye
winstonredf
Top Bottom