Neler Yeni

Allah gerçekten var mı?

MYSTIC

80+ Silver
Hadislerin kesinliği yoksa namaz, oruç gibi şeylerin detayına da inanmıyorsunuzdur umarım? Kuranda bunların detayı mesela nasıl kılınacağı kaç vakit olacağı gibi şeyler yok.
Hayır var.Nasıl kılınacağı parça parça yazar.Orucun nasıl tutulacağı yazar.Kaç vakit olacağı da yazar.Bir ayetten çıkarım yaparak her vaktin 2 rekat olduğunu anlayabiliriz.Sureyi ve ayeti hatırlarsam ve senle paylaşmayı unutmazsam paylaşırım.

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
Bu kümeden İslam'ın çıkmasını talep ediyorum.Çıkması gereken daha din vardır baya ama bilmediğim için onlar hakkında yorum yapmayacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dünya bilgisiyle cevaplanamayacak sorular bunlar.İşte burada inanç devreye giriyor.
kesinlikle insanlar açıklayamadığı şeyleri inançlara bağlıyor

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Hayır var.Nasıl kılınacağı parça parça yazar.Orucun nasıl tutulacağı yazar.Kaç vakit olacağı da yazar.Bir ayetten çıkarım yaparak her vaktin 2 rekat olduğunu anlayabiliriz.Sureyi ve ayeti hatırlarsam ve senle paylaşmayı unutmazsam paylaşırım.
Evet hatırlarsan yazarsın katılıyorum. Evet evet yazarsın :) kendinde yazmadığını biliyorsun dostum burada oyunlara başvurmaya gerek yok :D

MYSTIC

80+ Silver
Cariyelik hala kaldırılmamış iken huriliğin cennette olmasındaki sorun nedir?
Cariyeliğin dinde yeri yoktur.Sorun da şudur:Cennette kimse köle olamaz.Zaten bir kişinin kölesinin olması o kişiye kibir getirir.Kötü duyguların da cennette olmayacağını biliyorsundur zaten.Bu yüzden kötü duygu orta çıkarabilecek bir şeyin cennete olacağını düşünmüyorum.

kesinlikle insanlar açıklayamadığı şeyleri inançlara bağlıyor
LA ZATEN ADI İNANÇ BUNUN.NE BEKLİYORSUN?SENİN İÇİN MUCİZE Mİ YARATALIM?İNANÇ YANİ.

Evet hatırlarsan yazarsın katılıyorum. Evet evet yazarsın :) kendinde yazmadığını biliyorsun dostum burada oyunlara başvurmaya gerek yok :D
Yoo ne oyunu?Gerçekten yazarım unutmazsam.Neyse sen oyun olduğunu düşün ben de unutayım.En iyisi bu gibi.Merak ediyorsan zaten kurandan bakabilirsin.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Cariyeliğin dinde yeri yoktur.Sorun da şudur:Cennette kimse köle olamaz.Zaten bir kişinin kölesinin olması o kişiye kibir getirir.Kötü duyguların da cennette olmayacağını biliyorsundur zaten.Bu yüzden kötü duygu orta çıkarabilecek bir şeyin cennete olacağını düşünmüyorum.
Cariyeliğin dinde yeri mi yoktur ahahahaha. "İçinizden evli olmayanları, köle ve câriyeleriniz arasından da elverişli olanları evlendirin. Yoksulluk içinde iseler Allah lütfu ile onları ihtiyaçtan kurtarır. Allah’ın hazinesi geniştir, her şeyi bilmektedir. (Nur suresi 32.Ayet)" Allah cariye var diyor sen yok diyorsun kanka Allah'ı yalanlıyorsun farkında mısın?

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Oyuna başvurmak isteseydim, sana açıklamak yerine değişik iftiralarda bulunurdum.
Git araştır gel. Gün içinde namazın kılınmasına dair detaylı ayetler getiremezsen tüm forumdan hatalıyım diye özür dileyecek misin? Zor bir şey değil bunu bulmak kelimeden ayet bulabildiğin siteler var. Namaz yaz ilgili tüm ayetleri araştır.

MYSTIC

80+ Silver
Cariyeliğin dinde yeri mi yoktur ahahahaha. "İçinizden evli olmayanları, köle ve câriyeleriniz arasından da elverişli olanları evlendirin. Yoksulluk içinde iseler Allah lütfu ile onları ihtiyaçtan kurtarır. Allah’ın hazinesi geniştir, her şeyi bilmektedir. (Nur suresi 32.Ayet)" Allah cariye var diyor sen yok diyorsun kanka Allah'ı yalanlıyorsun farkında mısın?
Ben, İslam cariyelerin varlığını reddediyor demedin.İslamda yeri yoktur dedim.Orada denmek istenen şey,"Aranızda cariye veya köle olan varsa,onları evlendirin." Burda denmek istenen o kişileri kötü durumundan kurtarmaktır.Bu kadar basit yani bu ayetin neresinde Allah, cariyeliği savunuyor anlam veremedim

Git araştır gel. Gün içinde namazın kılınmasına dair detaylı ayetler getiremezsen tüm forumdan hatalıyım diye özür dileyecek misin? Zor bir şey değil bunu bulmak kelimeden ayet bulabildiğin siteler var. Namaz yaz ilgili tüm ayetleri araştır.
Hayır la ne özrü.Yürü git işine ya.Sen yoluna ben yoluma kardeşim.Git bak kendin.Hem forum ne ki?Niye özür diliyorum ve bununla senin eline ne geçecek?

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Ben, İslam cariyelerin varlığını reddediyor demedin.İslamda yeri yoktur dedim.Orada denmek istenen şey,"Aranızda cariye veya köle olan varsa,onları evlendirin." Burda denmek istenen o kişileri kötü durumundan kurtarmaktır.Bu kadar basit yani bu ayetin neresinde Allah, cariyeliği savunuyor anlam veremedim

Hayır la ne özrü.Yürü git işine ya.Sen yoluna ben yoluma kardeşim.Git bak kendin.Hem forum ne ki?Niye özür diliyorum ve bununla senin eline ne geçecek?
İslam'da yeri yoktur derken ne demek istiyorsun dostum cariyeliği İslam yanlış bulur mu demek istiyorsun? İslam'da yeri yok demek İslam'da böyle bir şey yok demektir. Türkçeyi düzgün kullanırsak daha iyi anlaşabiliriz.

Reteekspisi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
sosyeteDİNOZOR
Kanka ben inanıyorum mesela peygamberimizin kılı , ayak izi , kabe gibi şeylerden dolayı inanıyorum

YENİ TOMURCUKLANMIŞI NERENDEN SIKTIN ANLAMADIM.ÖYLE BİR ŞEY YOK
kardeşim kuranı inkar mı ediyorsun sen allahın ayetine yok mu diyorsun

yok abim öyle bi ayrıntı

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer

Sen iyi niyetli bir insan değilsin dostum hem hakaret ediyorsun hem ağzın bozuk hemde dinine bilgin olmadan iftira atıyorsun. Bilmiyorum demek bu kadar zor olmamalı. Seninle tartışmak mümkün değil çünkü cidden bir bilgin yok. Ne ayetleri tam biliyorsun ne diğer şeyleri. Rica ediyorum bir konu hakkında fikir sunacaksan o fikiri öğren sonra fikrini sun. İslam köleliği kaldırmak için bazı ayetler indirmiştir köleyi azad etmeyi önermiştir. Allah köleliği doğru bulmamış ki israillileri kölelikten kurtardıktan sonra başka bir millete şefaat ederken sizi ben kölelikten kurtardım siz onlara onların size yaptığı gibi zulmetmeyin demiştir. Sizinle sohbet etmek istemiyorum bu sebeple bilgili ve saygılı bir arkadaş sohbet etmek konuşmak isterse saygım sonsuz iyi günler.

Top Bottom