Neler Yeni

Allah gerçekten var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,206
İsim
Murat Orhan
Vardır ya vardır

Şahsi düşüncem Tanrı var ama dinler yalan incil kaç defa değişti örnek olarak padişah kuranı değiştiriyor değiştirdiğini kişiyi infaz ediyor delil ortadan kalkıyor ben neye inanayım yani şimdi sizce
İhlas suresi kanıtıdır. Mealine bak.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Bekleme hiç.Atmayacagim çünkü.Ve Kuran'da bir kelime birden fazla anlam içerebilir zaten.Ben senin dediğini yalanlıyorum.Ve hadisler yalandır.Kesinligi yoktur.O bu şu zinciri falan diye insanları kandırmaniza gerek yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok merak ediyorsan aç kuranı bak.Sadece bana inmedi sonuçta.Zaten ben de hatırlamak için kurana bakacağım.Ben bakana kadar kendin merak ediyorsan bak.
Namazda sadece kıyam,rüku ve secde hareketleri yazar
Abdestte sadece yüz,el ve kol, başı mes etmek ve ayakları yıkamak var
Namaz vakitlerinde de kelime olarak sadece Sabah,öğle ve akşam yazıyor.Git bak banane
İnsanları kandıran sensin ben değilim. Ayeti bile yalanlıyorsun. Kuran'da namazın 5 vakit olduğunu çıkaramazsın onu geçtim detaylı nasıl kılınacağı da yazmaz hatta bu yüzden hadis inkarcıları genelde namaz kılmak yerine dua ederler o vakitlerde. Kuran'da abdestin anlatımı vardır sadece bu konuda haklısın. Kur'an'ı okumadığın o kadar belli ki her mesajından bunu direk görebiliyorum. Ben bir ateisti belki yoldan döndürebilirim fakat sende bunu yapacak bir ilim yok. Rica ediyorum mesaj yazma da insanları İslam'dan uzaklaştırma. Dünkü ayeti sana o yüzden attım yanlış bilgiler vererek insanları İslam'dan uzaklaştırıyorsun istemeden. Sana daha da fazla mesaj yazmayacağım. Bana cevap vermeni de istemiyorum iyi günler.

MYSTIC

80+ Silver
İnsanları kandıran sensin ben değilim. Ayeti bile yalanlıyorsun. Kuran'da namazın 5 vakit olduğunu çıkaramazsın onu geçtim detaylı nasıl kılınacağı da yazmaz hatta bu yüzden hadis inkarcıları genelde namaz kılmak yerine dua ederler o vakitlerde. Kuran'da abdestin anlatımı vardır sadece bu konuda haklısın. Kur'an'ı okumadığın o kadar belli ki her mesajından bunu direk görebiliyorum. Ben bir ateisti belki yoldan döndürebilirim fakat sende bunu yapacak bir ilim yok. Rica ediyorum mesaj yazma da insanları İslam'dan uzaklaştırma. Dünkü ayeti sana o yüzden attım yanlış bilgiler vererek insanları İslam'dan uzaklaştırıyorsun istemeden. Sana daha da fazla mesaj yazmayacağım. Bana cevap vermeni de istemiyorum iyi günler.
1.Ayeti yalanlamıyorum.Ben senin dediğin şeyi yalanlıyorum.Dedigin düpedüz yanlış.Yani bu arapça sonuçta.Anlam çeşitliliği çok fazla olan bir dil.
2.5 vakit olduğunu çıkarmıyorum zaten 3 vakit olduğunu çıkarıyorum.
3.Ve evet nasıl kılınacağı tam olarak yazmaz.Allah diğer kısımları bize bırakmıştır.Sadece kıyamda durmamızı,rükuya egilmemizi ve secdeye kapanmamızı ister.Namazın kalanında ne yapıyorsan yap.
Tabi bu dediklerim sana saçma geliyor çünkü sen de bu kişilerin arasında olduğun için anlamakta zorluk çekmen gayet doğal.Sanki sıfırdan başlıyormuş gibi düşünmen gerekiyor burda.
Aslında kendi ağzınla diyorsun."Kuran'da detaylı kılınacağı yazmaz."Detaylı olması mi gerekiyor da öyle kılalım?Ben sizlerin kıldığı namaz sevap değildir falan demiyorum.Sonucta farz kılınan temel hareketleri yapıyorsunuz.Ama benim dediğim çok daha basit ve akla yatkın.Kuranda bile "Biz size kuranı indirdik.Bundan sorumlu tutulacaksiniz." yazar.E hani ben burda hadis madis göremiyorum?Zaten hadisler doğru olsaydı o Kütüb-ü sitte dediğiniz hadis kitapları birbiriyle çelismezdi.Biri mesela namazın sadece farzının kılınmasını savunuyor,diğeri hepsinin.E madem bu "güvenilir" dediğiniz hadisler güvenilir, neden kendi içlerinde ters düşüyorlar?
4.İkide bir beni eleştirip durma.Sen dediğim şeylere düzgün cevap vermesini bil.Ve ben insanları kandırmıyorum.Kuranda ne yazıyorsa onu söylüyorum.Gercekten araştırmak isteyen gitsin baksın.Burada kimse için hatırlamaya çalışamam.Cok önce araştırdığım bir şeyi senin gibi birini inandırmak için hatırlamaya çalışmam.Bir sürü ayet var Kuran'da.Simdi nasıl hatırlayayım?
5.Hangi mezhebe mensupsun?

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Caner
Bekleme hiç.Atmayacagim çünkü.Ve Kuran'da bir kelime birden fazla anlam içerebilir zaten.Ben senin dediğini yalanlıyorum.Ve hadisler yalandır.Kesinligi yoktur.O bu şu zinciri falan diye insanları kandırmaniza gerek yok

Çok merak ediyorsan aç kuranı bak.Sadece bana inmedi sonuçta.Zaten ben de hatırlamak için kurana bakacağım.Ben bakana kadar kendin merak ediyorsan bak.
Namazda sadece kıyam,rüku ve secde hareketleri yazar
Abdestte sadece yüz,el ve kol, başı mes etmek ve ayakları yıkamak var
Namaz vakitlerinde de kelime olarak sadece Sabah,öğle ve akşam yazıyor.Git bak banane
Kardeş nasıl ki doktorların okuduğu tüm kitapları okusan dahi doktor olamıyorsan. Kainat'ın yaratıcısının kitabını sadece meal okumakla anlayamazsın. Peygamber bu ayetin mânası için ne demiş Alimler ne demiş bilmeden Kuran'ı da anlayamazsın.

Az biraz sakin

80+ Bronze
Şahsi düşüncem Tanrı var ama dinler yalan incil kaç defa değişti örnek olarak padişah kuranı değiştiriyor değiştirdiğini kişiyi infaz ediyor delil ortadan kalkıyor ben neye inanayım yani şimdi sizce
Dinlerin kitaplarını okursan inanabileceğin veya duyduğun gayet güzel açıklayan kitaplar var

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Caner
Ayrıca hadis inkarcılığı yapma Kuran bir insan olsaydı o kişi hz.Muhammed Mustafa olurdu.

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,181
İsim
THEY CALL ME ANEX
bu ne kadar boş bir soru padişah kuranı değiştiriyor kardeşim kaç yaşındasın sen

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
bu ne kadar boş bir soru padişah kuranı değiştiriyor kardeşim kaç yaşındasın sen
nerden biliyorsun ve dinin yaş ile ne ilgisi var ?

bana kanıt sunabilirmisin

nisa 34 de ne demek istiyor mesela

birde şöle bir düşüncem var kuranı kerim niye tek bil dil olarak indirildi arapların kutsal insanlarmı arabistandaki bi kuranı kerimle türkiyedeki farklı mealleri siteden siteye değişebiliyor allahın aklına gelmedimi böle olabilceği birde kutsal kitapta neden mecaz anlam kullanılır esprimi bu

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,181
İsim
THEY CALL ME ANEX
nerden biliyorsun ve dinin yaş ile ne ilgisi var ?

bana kanıt sunabilirmisin

nisa 34 de ne demek istiyor mesela

birde şöle bir düşüncem var kuranı kerim niye tek bil dil olarak indirildi arapların kutsal insanlarmı arabistandaki bi kuranı kerimle türkiyedeki farklı mealleri siteden siteye değişebiliyor allahın aklına gelmedimi böle olabilceği birde kutsal kitapta neden mecaz anlam kullanılır esprimi bu
kardeşim ssen kulaktan dolma bilgiler ile allahı sorguluyorsun sıkıntı burda işte her ateistin söylediği nisa 34ü söylüyorsun bana

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
kardeşim ssen kulaktan dolma bilgiler ile allahı sorguluyorsun sıkıntı burda işte her ateistin söylediği nisa 34ü söylüyorsun bana
e ben şimdi onu gördüm hocam mantıklı bi açıklamasını bulamadım açıkla aklımdaki soru işareti gitsin her ateist sölüyorsa o ayetde bi sıkıntı var demektik allah hatamı yapmış oluyor şimdi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,758
Üyeler
168,831
Son üye
xstana
Top Bottom