Neler Yeni

Allah gerçekten var mı?

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
Göklerde ve yerde Allah’ın varlığını, birliğini ve kudretini gösteren öyle deliller var ki! Onlar, bu delillerle sürekli iç içe, yan yana bulunurlar, fakat üzerinde hiç düşünmeden tam bir aldırmazlık içinde onlardan yüz çevirirler!
(Yusuf 105)

Rasûlüm! Eğer kâfirlerin sana inanmamalarına şaşıyorsan, şunu bil ki asıl şaşılması gereken şey onların: “Sahi, biz çürüyüp toprak olduktan sonra yeniden mi yaratılacağız? Hiç öyle şey olur mu?” demeleridir. İşte onlardır, Rablerini inkâr edenler. İşte onlardır, boyunlarında bukağılar bulunanlar. İşte onlardır, cehennemin yâranı ve yoldaşı olanlar ve orada sonsuzca kalacaklardır.(Ra'd 5)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onlar için bir başka delil olan güneş, kendine ait yörüngesinde belli bir kanuna göre akıp gider. İşte bu, kudreti dâimâ üstün gelen ve her şeyi en iyi bilen Allah’ın takdiridir.(Yasin 38)

Yaşınız Kaç
18 de niye herkes yaşımı soruyor onu anlamadım çoçuk olan biri ateist olmaz bence türkiyede çünkü çok dini baskı var çoçuklar istemeyerek camilere gönderiliyor

18 de niye herkes yaşımı soruyor onu anlamadım çoçuk olan biri ateist olmaz bence türkiyede çünkü çok dini baskı var çoçuklar istemeyerek camilere gönderiliyor
sınıftan arkadaşım zorla süleymancı yurdunda kalıyor

MYSTIC

80+ Silver
Kardeş gözünü seviyim sen ne diyorsun ya ? Allah'ın peygamberinin bilmediği ayeti sen ve ben nasıl bilelim önce onu sor kendine Kitap bizzat Efendim(s.a.v) e inmişken bizzat cebrail ona öğretmişken sen neler diyorsun böyle eyvah ki ne eyvah kardeşim aman ölmeden bu yoldan dön Vallahi çok sıkıntıdasın. Böyle hadis inkar edersen Allah kalbini öyle bir bağlar ki Peygamber ayetleri bilmiyordu o cahildi Allah bize onun bilmediğini yaşamadığını yükledi ve bildirdi mânasında konuşursun. Vallahi durumun zor dön bu yoldan.
Peygamber ayetleri bilmiyordu demedim.Bazilarini bilmiyordu dedim.Mesela karanlık evreyi nerden bilsin hz Muhammed?Bizans ve Perslilerin yaptığı savaşın, yeryüzünün en alçak yerde olduğunu nerden bilsin?Atmosferin olduğunu nerden bilsin?Dağların ve kıtaların hareketini nerden bilsin?Asıl sen önce yanlış yoldan dön.Işte sizin yaptığınız yanlışlardan birisi de bu.İnsanlari korkutarak imana getirmeye çalışıyorsunuz.Yok 61 gün yok Allah taş eder o bu şu.Ya bı korkutmayın insanları ya!Bı salın abicim salın bı.Bu nedir ya?

çelişkiler burada başlar zaten. hurilerin açıkça seks kölesi olduğu belli
OOOH BÖYLE SIKMA GÖRMEDİM HAYATIMDA.Düzgun yapıda aile,erkek veya kadın olarak da anlaam kazanabilir.Örnek, güler yüzlü kişi anlamındadır.Simdi bana burda gelip "Göğsü tomurcuklanmiş" falan deme.Oyle bir çeviri olamaz.Olmamalı.

Peki ben sana bir şey sorayım kendi içinde sen nerdesin ? Bedeninden bahsetmiyorum. Bedenin içinde sen neredesin ? Senin bir varlığın var ruhun var. Youtube'da kerem önder'in bu konuyla ilgili videoları ve kanıtları var. Bu arada Kuran değiştirilmiş diyorsun ;

Gir bak bakalım 1370 yıllık Kuran'ın bir harfi bile değişmiş mi ?
Hocam değişip değişmemesi konu değil diğer kitapların değişmesinin nedeni zaten edebiyat kültürünün sözlü olmasıdır. Kuran çok da eski bir tarihte yazılmamıştır. Yazılı Arap kültürü yaygınken yazılmıştır. Değiştirilmemesi bir mucize değildir yani.

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
S
Peygamber ayetleri bilmiyordu demedim.Bazilarini bilmiyordu dedim.Mesela karanlık evreyi nerden bilsin hz Muhammed?Bizans ve Perslilerin yaptığı savaşın, yeryüzünün en alçak yerde olduğunu nerden bilsin?Atmosferin olduğunu nerden bilsin?Dağların ve kıtaların hareketini nerden bilsin?Asıl sen önce yanlış yoldan dön.Işte sizin yaptığınız yanlışlardan birisi de bu.İnsanlari korkutarak imana getirmeye çalışıyorsunuz.Yok 61 gün yok Allah taş eder o bu şu.Ya bı korkutmayın insanları ya!Bı salın abicim salın bı.Bu nedir ya?

OOOH BÖYLE SIKMA GÖRMEDİM HAYATIMDA.Düzgun yapıda aile,erkek veya kadın olarak da anlaam kazanabilir.Örnek, güler yüzlü kişi anlamındadır.Simdi bana burda gelip "Göğsü tomurcuklanmiş" falan deme.Oyle bir çeviri olamaz.Olmamalı.
Şimdi en merak ettiğim konu şimdi allah kitabı indirirken mecaz ve farklı dillerde kelime yanlışları olabilceğini bilerekmi indiriyor bu bir kusurdur ! ben yüce bir varlık olsam örnek olarak hi kelimesi ingilizcede merhaba türçedede merhaba gibi örnek olarak aynı kelimeler olurdu anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım nisa 34 ayetinde nolmal 10 9 yaşında bir çoçuk olarak okuduğunda kadınları dövün yazısı orda var çoçuk aklıyla nerden bilicek camilerde hep bu yaş çerçevesinde kuran eğitimi veriliyor (istisnalar olabilir) anlatmak istediğimi anlatabilmişdir umarım

MYSTIC

80+ Silver
Allah bizzat Ali imran 31. Ayetinde Rasulume uyun ki kurtuluşa eresiniz derken sen diyorsun ki hz. Muhammed sadece postacıydı tebliğ etti gitti. Yapma Allah aşkına ya! Birde utanmadan herkes gibi sıradan insandı diyorsun. O insanların en hayırlısıydı. Be Peygambersiz müslüman! Sahabe efendilerimiz buyurdu ki Resulullah nasıl tuvalet yapacağımızı bile bize söylerdi. Şimdi sana soruyorum insanın tuvaletine karışan neyine karışmaz ki!! Kuran'ı en iyi yaşayan insan hatta Kuran'ın ete kemiğe bürünmüş hali hz. Muhammed'di bizde ona uyalım onun ayak izlerini takip edelim ki kurtulabilelim.

Allah beni seçmedi yada seni seçmedi hz.Muhammed Mustafa'yı seçti ama sen diyorsun ki sıradan bir postacıydı. Allah'ın en hayırlı kuluydu ayrıca diyorsun ki mücizesi yoktu Ay'ın ikiye ayrılması ne olacak ? Hendek savaşında 2 vakit namaz kazaya kılınca Peygamberimi dua etti müşriklerin atları develeri telef oldu. Daha nice mücizeleri varken birde diyorsun ki mücizesi yoktu. Yapma be Peygambersiz müslüman!!

Ayrıca birde demişsinki kabir azabı yoktur sonradan uyduruldu Al sana Kuran'dan kanıt
Mu'min süresi 46. Ayet

Onlar sabah akşam o ateşe sokulurlar. Kıyametin kopacağı gün de: Firavun ailesini azabın en çetinine sokun (denilecek)!
Sen de Teğabün 12yi oku.Bunun yanında daha bir sürü örnek var.Buldukça paylaşacağım.

Dostları neyi tartışıyorsunuz? Pamuğu tıkadıkları zaman hep birlikte göreceğiz. Kime neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz ki?

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
Hocam değişip değişmemesi konu değil diğer kitapların değişmesinin nedeni zaten edebiyat kültürünün sözlü olmasıdır. Kuran çok da eski bir tarihte yazılmamıştır. Yazılı Arap kültürü yaygınken yazılmıştır. Değiştirilmemesi bir mucize değildir yani.
mesela öteki kutsal kitapların değiştiğine dair kanıtlar var eminiz bu kitabın değiştirildiğini nerden bilecekler Örnek olarak albert einstein kadar zeki bir adam yazmış olsa bu kitabı her şeyi ayarlasa millete yaysa nerden bilecekler çok sorular var kafamda ama ölmeden göremiceğimiz şeyler bunlar...

Göklerde ve yerde Allah’ın varlığını, birliğini ve kudretini gösteren öyle deliller var ki! Onlar, bu delillerle sürekli iç içe, yan yana bulunurlar, fakat üzerinde hiç düşünmeden tam bir aldırmazlık içinde onlardan yüz çevirirler!
(Yusuf 105)

Rasûlüm! Eğer kâfirlerin sana inanmamalarına şaşıyorsan, şunu bil ki asıl şaşılması gereken şey onların: “Sahi, biz çürüyüp toprak olduktan sonra yeniden mi yaratılacağız? Hiç öyle şey olur mu?” demeleridir. İşte onlardır, Rablerini inkâr edenler. İşte onlardır, boyunlarında bukağılar bulunanlar. İşte onlardır, cehennemin yâranı ve yoldaşı olanlar ve orada sonsuzca kalacaklardır.(Ra'd 5)

Onlar için bir başka delil olan güneş, kendine ait yörüngesinde belli bir kanuna göre akıp gider. İşte bu, kudreti dâimâ üstün gelen ve her şeyi en iyi bilen Allah’ın takdiridir.(Yasin 38)

Yaşınız Kaç
Adam Kuranı kanıtlamak için kurandan ayet veriyor saçmalığa bak

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
Dostları neyi tartışıyorsunuz? Pamuğu tıkadıkları zaman hep birlikte göreceğiz. Kime neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz ki?
Bak bu konudaki tek doğru tarafsız yorum sabitleme falan varmı ya konunun bu kadar büyüceğini düşünmemiştim

mesela öteki kutsal kitapların değiştiğine dair kanıtlar var eminiz bu kitabın değiştirildiğini nerden bilecekler Örnek olarak albert einstein kadar zeki bir adam yazmış olsa bu kitabı her şeyi ayarlasa millete yaysa nerden bilecekler çok sorular var kafamda ama ölmeden göremiceğimiz şeyler bunlar...
Hocam senin harbi yaş küçük ama herhalde ya pek alışılagelmiş sorular sormuyorsun

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
Hocam senin harbi yaş küçük ama herhalde ya pek alışılagelmiş sorular sormuyorsun
18 kankamda senin yaşın kaç ama kendi düşüncem çok zeki bir adam olsam dini kurmazmıydım sonuş olarak doğru değilmi

Adam Kuranı kanıtlamak için kurandan ayet veriyor saçmalığa bak
8e922746146a91d153b10f72a4a3b1488ada13a2.jpg

bilgisizim sadece hocam <3

MYSTIC

80+ Silver
S

Şimdi en merak ettiğim konu şimdi allah kitabı indirirken mecaz ve farklı dillerde kelime yanlışları olabilceğini bilerekmi indiriyor bu bir kusurdur ! ben yüce bir varlık olsam örnek olarak hi kelimesi ingilizcede merhaba türçedede merhaba gibi örnek olarak aynı kelimeler olurdu anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım nisa 34 ayetinde nolmal 10 9 yaşında bir çoçuk olarak okuduğunda kadınları dövün yazısı orda var çoçuk aklıyla nerden bilicek camilerde hep bu yaş çerçevesinde kuran eğitimi veriliyor (istisnalar olabilir) anlatmak istediğimi anlatabilmişdir umarım
1.Bu bir dil sonuçta.Mecazlık Arapçadan,kelime yanlışları da her dilde her kelimenin karşılığı olmamasından.Bu bir kusur değil.Olması gereken bu.Hiç karışmaması için kurana özel dil olması lazımdı ki bence böyle çok daha kötü olurdu
2.Zaten insan inandığı dini tam olarak keşfetmeye 9-10 yaşlarında başlarsa hata eder.Daha sorgulama ne demek bilmiyor.Ama yaşı ilerledikçe daha akıllanıyor ve gerçek islamla tanışıyor.Ve bu ordaki hocaların da hatası.Dövün dememeli."Burada bir kelime birden fazla anlama sahip,anlamca ahlaklı ve düzgün olması için nasihat verin diyeceğiz." demeli.

Top Bottom